ΑΠΟΤΥΠΩΝΟΝΤΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΣΤΑ ΕΡΓΑ ΤΟΥ Σ. ΓΕΡΟΚΩΣΤΑ ΠΟΥ ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΤΗΚΑΝ ΧΘΕΣ ΣΤΗΝ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ

Ζωγραφικές μνήμες παιδικής ηλικίας

Δημοσίευση: 05 Μαρ 2010 2:08 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Σεπ 2015 10:28
«Ρεύμα καλλιτεχνικής… αναγέννησης έφερε στους επισκέπτες η έκθεση του γνωστού ζωγράφου – γραφίστα Salvador – Σωτήρη Γεροκώστα με τον τίτλο «Rebirth 1987» που πραγματοποιήθηκε παρουσία πλήθους φιλότεχνων στο φουαγιέ της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας – Μουσείο Γ. Ι. Κατσίγρα.
Ορμώμενος από την ημερομηνία ορόσημο που εμπεριέχει και ο τίτλος της έκθεσής του ο Σωτήρης Γεροκώστας δηλώνει ότι η χρονιά εκείνη γέννησε την καλλιτεχνική ανησυχία που ενώνεται με την ανησυχία του εφήβου. Όπως εξήγησε ο ίδιος, τα έργα αποτυπώνουν μέσα από τη ζωγραφική και τηΝ ψηφιακή τεχνολογία, μνήμες της παιδικής ηλικίας που συνδυάζονται όμως με συναισθήματα του παρόντος και εκφράζουν την ανάγκη του ίδιου του καλλιτέχνη για επικοινωνία. Τα έργα του χαρακτηρίζουν η φύση, τα πουλιά, ο άνθρωπος. «Αφορμή για δημιουργία ήταν πολλές φορές και η μοναξιά καθώς και η ανάγκη να γνωρίσω τι κρύβεται μέσα μου» ανέφερε ο καλλιτέχνης.
Την ενδιαφέρουσα και πλούσια σε χρώματα εικαστική ενότητα παρουσίασαν, καλωσορίζοντας το φιλότεχνο κοινό στο χώρο της Πινακοθήκης, ο πρόεδρος της Δημοτικής Πινακοθήκης κ. Μάνθος Τζιαστούδης, ο εικαστικός Χρήστος Παπανικολάου, και ο Θοδωρής Θέμελης από το Δ.Σ. της Πινακοθήκης. Ο κ. Τζιαστούδης ευχήθηκε στον καλλιτέχνη γρήγορα να δημιουργήσει την επόμενη έκθεσΉ του με νέα έργα ενώ ο κ. Παπανικολάου στάθηκε στη σπουδαιότητα της καλλιτεχνικής του φυσιογνωμίας.
Με τη σειρά του ο ζωγράφος – ποιητής Λάμπρος Γιώτης, με πολυετή πείρα και ο ίδιος στο χώρο, μίλησε για την ποικιλία θεμάτων που χαρακτηρίζουν τα έργα του δημιουργού, τη δυνατότητα έκφρασής τους και την προβολή παραδοσιακών αξιών όπως είναι η φύση, ο άνθρωπος, η μάνα γη. Τα εγκαίνια της έκθεσης τίμησαν με την παρουσία τους, ανάμεσα σε άλλους, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Θεσσαλικών Επιχειρήσεων – Βιομηχανιών κ. Νίκος Ρώμνιος, η εκδότης – διευθυντής της «Ε» κ. Δανάη Δημητρακοπούλου, η κ. Ελένη Ξυνοπούλου, η κ. Λία Ταουσάνη και άλλοι.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στο ενεργητικό του Σωτήρη Γεροκώστα καταγράφονται ήδη δύο ομαδικές εκθέσεις ζωγραφικής, η έκδοση περιοδικού τέχνης για δύο χρόνια, 38 ανέκδοτες ποιητικές συλλογές και η συγγραφή δοκιμίων, μικρών θεατρικών διαλόγων και ιστοριών μυστηρίου.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass