ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΤΑΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΕΛ. ΣΩΤΗΡΑΚΗ «ΣΤΟΥΣ ΤΡΟΠΙΚΟΥΣ ΒΡΑΔΙΑΖΕΙ ΝΩΡΙΣ»

Λογοτεχνική προσέγγιση στις ανθρώπινες σχέσεις

Δημοσίευση: 05 Μαρ 2010 2:08 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Σεπ 2015 10:28
Παρουσιάστηκε χθες στο «Χατζηγιάννειο» το νέο βιβλίο της Λαρισαίας Έλενας Σωτηράκη «Στους Τροπικούς βραδιάζει νωρίς». Το βιβλίο αναφέρεται σε μια απίστευτη ιστορία που γράφεται από την ίδια τη ζωή και κρατά έντονο το ενδιαφέρον του αναγνώστη μέσα από τις περιπέτειες της όμορφης και ονειροπόλας Έλλης μεταφέροντας παράλληλα πολλά μηνύματα. Για το βιβλίο μίλησαν ο ιατρός – ποιητής Παναγιώτης Παπαγεωργίου και ο Δρ. Συγκριτικής Λογοτεχνίας δημοσιογράφος Αλέξης Καλέσης.
Ο κ. Παπαγεωργίου μίλησε για τη συγγραφέα και αναφέρθηκε στην ποιητική της έκφραση και στις λογοτεχνικές της κατακτήσεις σημειώνοντας ότι από τα δεκαεπτά της μόλις χρόνια ασχολήθηκε με την ποίηση και δημοσίευσε ποιήματά της σε τοπικές εφημερίδες. Σχετικά με το βιβλίο ο κ. Παπαγεωργίου επισήμανε ότι πρόκειται για ένα τρυφερό αλλά και διεκδικητικό βιβλίο που συνδυάζει άψογα την άχαρη καθημερινότητα που βιώνουμε όλοι μας με τον κόσμο του φανταστικού. Χαρακτηριστικά σημείωσε τα εξής: «Το βιβλίο αποκαλύπτει σε όλους μας την πνευματική και συγγραφική της ωριμότητα, τις μεταφυσικές της ανησυχίες, τη φιλοσοφία της για τη ζωή, τον έρωτα και την ακλόνητη πίστη της στη θεωρία των «Παράλληλων κόσμων» που τόσες φορές είχα τη χαρά και την απόλαυση να συζητήσω μαζί της».
«Το μυθιστόρημα “Στους Τροπικούς βραδιάζει νωρίς” κατατάσσεται στην κατηγορία του ερωτικού μυθιστορήματος μέσα από το οποίο η Έλενα Σωτηράκη επιχειρεί να προσεγγίσει ένα πολύ δύσκολο κεφάλαιο: Αυτό των ανθρώπινων σχέσεων σε μια δεδομένη εποχή – που είναι η σημερινή εποχή και σε ένα δεδομένο χώρο, που είναι η πόλη μας, η Λάρισα η οποία γίνεται λογοτεχνικός χώρος σε ένα ακόμη έργο της σύγχρονης ελληνικής γραμματείας, η οποία – όπως συμβαίνει στις περισσότερες λογοτεχνίες του κόσμου- τοποθετεί κυρίως το σενάριο στο Κέντρο, την πρωτεύουσα» υπογράμμισε ο κ. Καλέσης τονίζοντας ότι η Έλενα Σωτηράκη επιτυγχάνει να δημιουργήσει ένα δυνατό σενάριο με χαρακτήρες σμιλευμένους με πολλή τέχνη και να αντλήσει πάθος και συναισθήματα από μια υπόθεση ανθρώπων ‘της διπλανής πόρτας’.
 
 
 
 
 
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass