ΑΠΟ ΤΙΣ 8 ΕΩΣ ΤΙΣ 11 ΜΑΡΤΙΟΥ ΣΤΟ «ΘΕΑΤΡΟ ΤΕΧΝΩΝ»

Έκτο Αφιέρωμα στις Ελληνίδες Κινηματογραφίστριες

Δημοσίευση: 05 Μαρ 2010 2:09 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Σεπ 2015 10:28
Ένα σημαντικό περιφερειακό κινηματογραφικό ραντεβού. Ένας θεσμός πολιτισμού, ψυχαγωγίας αλλά και ουσιαστικής επικοινωνίας με τον κόσμο και τους δημιουργούς του ελληνικού σινεμά. Μια συνάντηση με σημείο αναφοράς τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας χαρακτηρίζει τις παρακάτω εκδηλώσεις στο «Θέατρο Τεχνών».
Το «Θέατρο Τεχνών» Λάρισας συνεπές, λοιπόν, στο ραντεβού του με έναν από τους κυριότερους κινηματογραφικούς θεσμούς της πρωτεύουσας του θεσσαλικού κάμπου, διοργανώνει για έκτη συνεχή χρονιά το Αφιέρωμα στις Ελληνίδες Κινηματογραφίστριες. Τέσσερις ημέρες γεμάτες ελληνικό σινεμά με γυναικεία υπογραφή, φέρνουν το κοινό της πόλης, αλλά και πολλούς επισκέπτες σε επαφή με τις σημαντικότερες εκπροσώπους της ελληνικής κινηματογραφικής παραγωγής και το έργο τους. Καθημερινές προβολές, παράλληλες εκδηλώσεις και συζητήσεις, παρουσία των ίδιων των καλλιτεχνών, με αντικείμενο αισθητικά και δημιουργικά ζητήματα. Το 6ο Αφιέρωμα στις Ελληνίδες Κινηματογραφίστριες πραγματοποιείται στη Λάρισα και στον φιλόξενο χώρο του «Θεάτρου Τεχνών», από τις 8 έως τις 11 Μαρτίου 2010, με την αμέριστη υποστήριξη και συνεργασία του Υπουργείου Πολιτισμού – Τμήμα Κινηματογράφου και της Αντινομαρχίας Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νέας Γενιάς της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Λάρισας. Το «παρών» θα δοθεί στη φετινή διοργάνωση από την Ένωση Γυναικών Ελλάδος – Παράρτημα Λάρισας (Ε.Γ.Ε.), που καλεί τα μέλη της να παρακολουθήσουν τις εκδηλώσεις. Παρουσιάζει η δημοσιογράφος Μαρία Παπουτσή. Ώρα προσέλευσης: 21.30. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό. Το πρόγραμμα αναλυτικά έχει ως εξής: Δευτέρα 8 Μαρτίου: Σούλα Δρακοπούλου – «Περιουσιακά στοιχεία». Τρίτη 9 Μαρτίου: Κωστούλα Τωμαδάκη - «Πες πως μ’ αγαπάς». Τετάρτη 10 Μαρτίου: Έφη Ξηρού – «Charisma x – Iannis Xenakis». Πέμπτη 11 Μαρτίου: Αλίκη Δανέζη Knutsen - «Μπαρ». Παράλληλες εκδηλώσεις: Έκθεση φωτογραφίας σε συνεργασία με τη Φωτογραφική Λέσχη Λάρισας, με τίτλο «Γυναικών εικόνες»: Ο φακός 16 γυναικών μελών της Φωτογραφικής Λέσχης Λάρισας αποκαλύπτει αποχρώσεις και πτυχές της γυναικείας προσωπικότητας. Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας οι κυρίες της Φ.Λ.Λ. μας προσφέρουν μια καταιγιστική εμπειρία, μια επιπλέον αφορμή, για να τιμήσουμε τον πλούτο και τη γοητεία της γυναικείας προσωπικότητας. Η έκθεση φωτογραφίας με τίτλο «Γυναικών εικόνες» θα φιλοξενηθεί στο φουαγιέ του «Θεάτρου Τεχνών» Λάρισας από τη Δευτέρα 8 έως και την Κυριακή 14 Μαρτίου 2010. Στην έκθεση συμμετέχουν τα μέλη της Φ.Λ.Λ.: Μαρία Γαργαλά, Μαρία Γεροφώτη, Βάσω Γιολδάση, Ελένη Γκισάκη, Νικολέτα Θεοδωροπούλου, Τζουλιέττα Θεοδωράκη, Αθανασία Κανιάτσου, Έλενα Λαγαρία, Χριστίνα Λιάκη, Χριστίνα Μπαρμπή, Σοφία Οτατζόγλου, Άννα Μαρία Cooper – Παρασκευά, Βασιλική Σακουλή, Ξανθή Σταμάτη, Βάγια Στάμου, Έλενα Στεφανίδου. Επιμέλεια: Φωτογραφική Λέσχη Λάρισας.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass