ΤΟ ΘΕΣΣΑΛΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΚΑΙ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ «ΣΥΝ ΚΑΤΙ» ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ ΔΥΟ ΚΟΡΥΦΑΙΟΥΣ ΜΟΝΟΛΟΓΟΥΣ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΡΙΤΣΟΥ

«Ορέστης» και «Επιστροφή της Ιφιγένειας»

*Στο «Θέατρο του Μύλου»

Δημοσίευση: 06 Μαρ 2010 1:36 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Σεπ 2015 10:28
Το «Θεσσαλικό Θέατρο» - ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Λάρισας και το θέατρο «ΣΥΝ ΚΑΤΙ» – σύνολο τέχνης θα παρουσιάσουν σήμερα και αύριο στο «Θέατρο του Μύλου» στις 9 μ.μ. τον «Ορέστη» και την «Επιστροφή της Ιφιγένειας» του Γιάννη Ρίτσου. Πρόκειται για δύο από τους κορυφαίους δραματικούς μονολόγους του ποιητή από τη συλλογή «Τέταρτη Διάσταση» που θα πραουσιαστούν σε μια ενιαία παράσταση με τον γενικό τίτλο «Η μυστική μοναξιά των Ατρειδών». Τα δύο έργα αποτελούν μια ενότητα: την τραγική περιπέτεια των παιδιών του Αγαμέμνονα, από την ολονύχτια δοκιμασία του Ορέστη πριν αναλάβει το φόνο της μητέρας του ως το οριστικό κλείσιμο του σπιτιού του Ατρέα, χρόνια μετά, τη νύχτα της επιστροφής της Ιφιγένειας από την Ταυρίδα και τον σπαρακτικό αποχαιρετισμό των δύο αδελφών.
Ο Ορέστης και η Ιφιγένεια ξαναζούν τον τραγικό κύκλο των Μυκηνών μέσα στη σύγχρονη πραγματικότητα. Ο Ρίτσος μεταφέρει τις μυθικές συγκρούσεις των ηρώων στο σήμερα και έτσι υπογραμμίζει την ενότητα και τραγικότητα του Ελληνισμού μέσα στους αιώνες, με τη βοήθεια μιας γλώσσας εκρηκτικά σύγχρονης. Συντελεστές: σκηνοθεσία: Κωνσταντίνος Κωνσταντόπουλος, μουσική: Σταμάτης Σπανουδάκης, κοστούμια: Καλλιόπη Κατσίπη, φωτισμοί: Χριστίνα Θανάσουλα, φωτογραφίες: Κλεοπάτρα Σάρλη. Βοηθοί σκηνοθέτη: Κωστής Σαββιδάκης, Ελένη Κωνσταντίνου. Παίζουν οι ηθοποιοί: Ορέστης: Ορέστης Τρίκας, Πυλάδης: Κώστας Βαρσάμης. Ηλέκτρα: Ελένη Κωνσταντίνου. Αφηγητής: Κωστής Σαββιδάκης. Συντελεστές από το μονόλογο «Η Επιστροφή της Ιφιγένειας» Ιφιγένεια: Χριστίνα Τασκασαπίδου. Ορέστης: Ορέστης Τρίκας. Αφηγητής: Κωστής Σαββιδάκης. Οι δύο αυτοί μονόλογοι είχαν ανέβει σε ενιαία παράσταση με τίτλο «Η μοναξιά των Ατρειδών» για πρώτη φορά το 1988 στο ΚΘΒΕ και το 1990 στην Αθήνα στο θέατρο ΚΑΒΑ σε σκηνοθεσία του Μ. Βολανάκη, με τον Κωνσταντίνο Κωνσταντόπουλο στο ρόλο του Ορέστη και τη Μαρία Κατσιαδάκη στο ρόλο της Ιφιγένειας. Η παράσταση είναι αφιερωμένη στη μνήμη του Μ. Βολανάκη. Διάρκεια παράστασης 120 λεπτά. Πληροφορίες για εισιτήρια στα τηλ.  2410- 621.209 και 2410- 624.086
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass