ΣΤΙΣ 27 ΜΑΡΤΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ «ΤΕΤΡΑΚΤΥΣ» ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

Συναυλία Μουσικής Δωματίου

Δημοσίευση: 17 Μαρ 2010 1:10 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Σεπ 2015 10:32
Συναυλία Μουσικής Δωματίου από τέσσερις σημαντικούς νέους μουσικούς, τη Λαρισαία Εύη Γιαμοπούλου, τον Αλί Μπασεγκμετζλέρ, τον Δημήτρη Τραυλό και τον Κώστα Παναγιωτίδη, θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Ωδείο στις 27 Μαρτίου, ημέρα Σάββατο, στις 8.30 μ.μ.Το πρόγραμμα που θα απολαύσουν οι φιλόμουσοι περιλαμβάνει: Α’ Μέρος: Erno Dohnanyi «Serenade for String Trio in C Major», Γ. Κωνσταντινίδης «Οχτώ Ελληνικοί Χοροί» (πιάνο σόλο). Β’ Μέρος:J. Brahms «Piano Quartet in G minor».
Λίγα λόγια για τους μουσικούς:
Η Εύη Γιαμοπούλου σπούδασε πιάνο στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας με την Ε. Γαλάνη και τον Α. Αλεξίου. Αποφοίτησε από το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και συνέχισε τις σπουδές της στο μεταπτυχιακό τμήμα του Trinity College of Music του Λονδίνου στην τάξη πιάνου του Philip Fowke λαμβάνοντας τρεις υποτροφίες από το ομώνυμο κολέγιο (Haynes, T.C.M., Kathleen Creed). Από εκεί απέσπασε το Postgraduate Piano Diploma, το Postgraduate Advanced Piano Diploma και το Master in Performance Studies. Κατά τη διάρκεια των σπουδών της στο Λονδίνο καθηγητές της υπήρξαν οι: Martino Tirimo, John Bingham, Dominique Merle, Alexander Ardakov κ.α. Μελέτησε επίσης με τον Bernard Ringeissen στο πλαίσιο της καλοκαιρινής ακαδημίας του Mozarteum στο Salzburg της Αυστρίας. Έχει διακριθεί σε διαγωνισμούς πιάνου και μουσικής δωματίου στο Λονδίνο ενώ το Νοέμβριο του 2000 η ισπανική πρεσβεία τής απένειμε βραβείο για την καλύτερη εκτέλεση έργου για πιάνο σύγχρονου ισπανού συνθέτη, στο διαγωνισμό John Longmire στο πλαίσιο του φεστιβάλ «Ιberia». Είναι υποψήφια διδάκτωρ του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με επιβλέποντα καθηγητή τον κ. Δ. Γιάννου με θέμα τα έργα για πιάνο του Κ. Κυδωνιάτη.
Ο Αλί Μπασεγκμετζλέρ, γεννήθηκε στην Άγκυρα το 1980. Άρχισε να σπουδάζει βιόλα σε ηλικία 11 ετών στο Κρατικό Ωδείο της Άγκυρας. Το 2001 συνέχισε τις σπουδές του στη Γερμανία, στη Μουσική Ακαδημία Felix Mendelssohn - Bartholdy της Λειψίας (τάξη Τατιάνας Μαζουρένκο ), όπου σπουδάζει μέχρι σήμερα σε μεταπτυχιακό πλέον επίπεδο. Έχει συμμετάσχει σε σεμινάρια βιόλας με τους Μπρούνο Τζουράνα, Στέφαν Καμάτσα και Νομπούκο Ιμάι. Έχει δώσει ρεσιτάλ και έχει εμφανιστεί ως σολίστ με πολλές ορχήστρες σε διάφορες χώρες, όπως στην Τουρκία, τη Γερμανία, την Ισπανία, την Πολωνία κ.α. Από το 2006 είναι μέλος της Καμεράτα - Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής, στη θέση του κορυφαίου βιολίστα.
Ο Δημήτρης Τραυλός, γεννήθηκε το 1978 στο Βερολίνο. Άρχισε μαθήματα βιολοντσέλου σε ηλικία 4 ετών με την Ντάνα Χατζηγεωργίου στο ωδείο «Νίκος Σκαλκώτας». Πήρε το δίπλωμά του με βαθμό άριστα παμψηφεί, με καθηγητή τον Renato Ripo. Μετά το πέρας της στρατιωτικής του θητείας, συνέχισε τις σπουδές του στην Ακαδημία Μουσικής της Βιέννης με καθηγητές τους Johannes Meissl και Josef Luitz. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια βιολοντσέλου με τους Anatol Krastev, David Strange, Maria Kliegel, Maria Tchaikovska, Heinrich Schiff, Vincent Stadlmair,Kirstin Feltz, καθώς και σεμινάρια μουσικής δωματίου με το Artis Quartet και το Altenburg Trio. Είναι μέλος του κουαρτέτου εγχόρδων «Τετρακτύς» και από το 2003, μέλος της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών.
Ο Κώστας Παναγιωτίδης, γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1977. Άρχισε μαθήματα βιολιού σε ηλικία επτά ετών και, σημειώνοντας εξαιρετική πρόοδο, αποφοίτησε σε ηλικία δεκαπέντε ετών από το Δημοτικό Ωδείο Καβάλας, παίρνοντας άριστα παμψηφεί. Στη συνέχεια παρακολούθησε, με υποτροφία του Κρατικού Ωδείου Βορείου Ελλάδος, μαθήματα κοντά στην καθηγήτρια της Ακαδημίας της Σόφιας Γκίνκα Γκίνκοβα. Το 1995 συνέχισε τις σπουδές του με την Gottfried Scheider στην Ανώτατη Σχολή Μουσικής και Θεάτρου του Μονάχου, από όπου αποφοίτησε με δίπλωμα βιολιού (1999) και στη συνέχεια ολοκλήρωσε διετείς μεταπτυχιακές σπουδές (Meister Klasse Podium).Έχει συμπράξει ως σολίστ με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, τη Φιλαρμονική Ορχήστρα της Σόφιας, καθώς επίσης και με την Ορχήστρα Δωματίου της Ανώτατης Σχολής Μουσικής του Μονάχου. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια και έχει λάβει μέρος σε ρεσιτάλ, συναυλίες μουσικής δωματίου και φεστιβάλ στην Ελλάδα, την Αυστρία, την Ιταλία και τη Γερμανία. Από τον Σεπτέμβριο του 2003 έως το 2008 ήταν μέλος της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών. Τώρα συμμετέχει στα προγράμματα της Καμεράτας του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.
 
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass