ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗ ΣΟΦΙΑ ΦΟΥΤΖΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΧΑΤΖΗΑΝΔΡΕΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΕΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΥΚΛΟΘΕΑΤΡΟΥ UNIMA ΣΤΟ ΓΑΛΛΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ

Μια γιορτή για τους «Τιριτόμπα»

Δημοσίευση: 20 Μαρ 2010 1:24 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Σεπ 2015 10:33
Τιμητικό αφιέρωμα στη Σοφία Φουτζοπούλου και τον Κώστα Χατζηανδρέου πραγματοποιούν σήμερα και αύριο στο Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας τα μέλη της UNIMA Ελλάς, μετά το ξαφνικό χαμό της Σοφίας Φουτζοπούλου, στήνοντας μια γιορτή για τους «Τιριτόμπα» γεμάτες παραμύθι.
Η διευθύντρια του Γαλλικού Ινστιτούτου Λάρισας κ. Χρύσα Βουλγαράκη, καλωσόρισε τα μέλη της UNIMA σημειώνοντας ότι είναι προσωπική της χαρά και ως διευθύντρια και ως πολίτης της Λάρισας και κυρίως ως φίλη της Σοφίας Φουτζοπούλου η αποδοχή της συνεργασίας, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Κουκλοθέατρου, που γιορτάζεται κάθε χρόνο στην πλατεία Συντάγματος στην Αθήνα στις 21 Μαρτίου, προκειμένου να γίνει ένα αφιέρωμα με πολλές και όμορφες εκδηλώσεις στο Κουκλοθέατρο της Λάρισας στον «Τιριτόμπα». «Ως θαυμαστής αυτού του έργου στηρίζω προσωπικά απόλυτα ό,τι έχει σχέση με τον «Τιριτόμπα» και την τέχνη του κουκλοθεάτρου» υπογράμμισε η κ. Βουλγαράκη δίνοντας τη δέσμευση του χρόνου να είναι πιο πλούσιο.
Το λόγο στη συνέχεια πήραν οι κουκλοπαίκτες της UNIMA Δημήτρης Στάμου από την ομάδα Merlin και η Ζωή Βλάσση από τη «Φύρδην Μίγδην». «Κάθε χρόνο τις εκδηλώσεις τις γιορτάζουμε στην Αθήνα αλλά φέτος με αφορμή το θάνατο της Σοφίας Φουτζοπούλου σκεφτήκαμε να αφιερώσουμε τη γιορτή στους Τιριτόμπα με εκδηλώσεις και στην Αθήνα και στη Λάρισα. Βρισκόμαστε εδώ για να κάνουμε μια γιορτή για το κουκλοθέατρο, αυτό μας έμαθε και η Σοφία να κάνουμε όταν ερχόταν σαν σίφουνας στην Αθήνα και έκανε τις ζωές μας άνω κάτω. Ήρθαμε λοιπόν να τους τιμήσουμε» τόνισαν οι κουκλοπαίκτες. Το πρόγραμμα του αφιερώματος για σήμερα και αύριο έχει ως εξής:
ΣΗΜΕΡΑ ΣΑΒΒΑΤΟ
11. 00: ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΚΟΥΚΛΟΘΕΑΤΡΟΥ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ
17.00: ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΚΟΥΚΛΟΘΕΑΤΡΟΥ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ
17.00 – 21.00: ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΓΙΓΑΝΤΟΚΟΥΚΛΑΣ Β’ ΜΕΡΟΣ(ενήλικες)
 EΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΚΟΥΚΛΑΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΙΜΑ ΥΛΙΚΑ (ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΣ)
ΑΥΡΙΟ ΚΥΡΙΑΚΗ 21 ΜΑΡΤΙΟΥ
11.00 – 13.00: ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΚΟΥΚΛΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ(ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΣ)
11. 00: ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΚΟΥΚΛΟΘΕΑΤΡΟΥ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ
12.00 -14.00: «ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΤΙΡΙΤΟΜΠΑ»
19.00: ΕΥΑ ΝΙΚΗΦΟΡΙΔΟΥ «ΛΕΜΟΝΙΑ»ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΓΙΑ ΕΝΗΛΙΚΕΣ
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass