ΑΥΡΙΟ ΣΤΟ ΔΩΛ ΑΠΟ ΤΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΛΑΡΙΣΑΣ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΝΕΩΝ ΤΟΥ Δ. ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ

«Requiem» του L.Cherubini

Δημοσίευση: 20 Μαρ 2010 1:26 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Σεπ 2015 10:33
Στη Λάρισα, το Requiem του Μότσαρτ, εκτελέστηκε για πρώτη φορά τον Μάιο του 1952, μας πληροφορεί, με περισσή ευγένεια και καλή διάθεση ο κ. Χρήστος Παπουτσής, συνταξιούχος της Τράπεζας της Ελλάδος, με αφορμή την αυριανή σημαντική συναυλία. Μέλος ο ίδιος, μικτής χορωδίας, η οποία αποτελούνταν από εκατόν είκοσι άτομα και μόλις 17 ετών τότε, απέδωσαν το Requiem του Μότσαρτ, στον κατάμεστο κινηματογράφο «Ορφέα» (εκεί που σήμερα βρίσκεται η Τράπεζα Eurobank επί της οδού Μ. Αλεξάνδρου) με ιδιαίτερη συγκίνηση και σεβασμό, συναισθήματα που αποπνέει η ιδιαίτερη μουσική σύνθεση της νεκρώσιμης ακολουθίας, υπό τη διεύθυνση του εξαίρετου, όπως σημειώνει ο κ. Παπουτσής, μαέστρου Σπύρου Τσαντήλα
 Η Ανδρική χορωδία του Μουσικού Συλλόγου Λάρισας συμπράττει με τη Συμφωνική Ορχήστρα Νέων του Δήμου Λαρισαίων και θα ερμηνεύσει αύριο στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας στις 8.30 μ.μ. το «Requiem» του Ιταλού συνθέτη Luigi Cherubini, υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Χρήστου Κτιστάκη. Ο πολύ σπουδαίος συνθέτης Maria- Luigi- Carlo- Zenobio- Salvatore Cherubini (1760-1842) γόνος μουσικής οικογένειας, γεννημένος στη Φλωρεντία, προτού ακόμη γίνει 20 ετών είχε συνθέσει δεκάδες έργα. Το 1786 εγκαταστάθηκε μόνιμα στο Παρίσι. Τη δεκαετία του 1790 απήλαυσε μεγάλες οπερετικές επιτυχίες και ο Μ. Ναπολέων εξέφρασε την ιδιαίτερη εκτίμηση και το θαυμασμό στο πρόσωπό του. Το 1816 έγινε συνεπιστάτης του παρεκκλησίου της βασιλικής οικογένειας και το 1822 διευθυντής του Ωδείου του Παρισιού όπου και παρέμεινε μέχρι το τέλος της ζωής του. Ήταν σύγχρονος της εποχής του Beethoven, ο οποίος τον θεωρούσε αγαπημένο του συνθέτη.
Το «Requiem» σε Ρε μινόρε το συνέθεσε το 1836 για να ακουστεί στη δική του νεκρώσιμη ακολουθία και είναι γραμμένο ειδικά για ανδρική χορωδία, επειδή κατά το παρελθόν οι θρησκευτικές αρχές τον είχαν επικρίνει για τη συμμετοχή γυναικείων φωνών στα παλαιότερα έργα του. Τα μέρη του έργου είναι: 1. Introitus et Kyrie 2. Graduale 3.Dies Irae 4. Offertorium 5. Sanctus. 6. Pie Jesu 7. Agnus Dei. Θα δοθεί μια μοναδική συναυλία την Κυριακή 21 Μαρτίου 2010 και ώρα 8.30 μ.μ. στη φιλόξενη αίθουσα του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας. Γενική είσοδος 15 ευρώ. Εισιτήρια θα προπωλούνται στο Δημοτικό Ωδείο. Πληροφορίες στο τηλέφωνο 2410 531.960.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass