ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ CD ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Ζωντανεύει η παράδοση της Ραψάνης

Δημοσίευση: 22 Μαρ 2010 1:21 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Σεπ 2015 10:34
Ο Μορφωτικός Σύλλογος Ραψάνης, στην προσπάθειά του να διασώσει τη μουσική – τραγουδιστική παράδοση της ιστορικής κοινότητας, ετοίμασε ψηφιακό δίσκο (CD) σε συνεργασία με το συγκρότημα παραδοσιακής μουσικής με τίτλο : ‘’Τα Ραψανιώτικα’’.
Τα «Ραψανιώτικα» θα παρουσιαστούν στο κοινό της Λάρισας σήμερα Δευτέρα στις  8.30 μ.μ. στο «Χατζηγιάννειο» Πνευματικό Κέντρο. Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης θα είναι ο κ. Βασίλης Νιτσιάκος, καθηγητής κοινωνικής λαογραφίας στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων ο οποίος θα αναπτύξει το θέμα «Ραψάνη: Από τη μουσική στη κοινωνία».
Πρόκειται για δεκατέσσερα παραδοσιακά τραγούδια, από τα οποία τα οκτώ πρώτα είναι ενορχηστρωμένα από τον ‘’’Ηχο Γηγενή’’: Παύλος Λάλος (τραγούδι), Θανάσης Ζιώζιας (βιολί), Βάιος Δημήτρης (κλαρίνο), Χρήστος Καλαμπούκας (λαούτο-κιθάρα), και με τη συμμετοχή των: Ηλία Παπαγιώτα (κλαρίνο) και Χρήστου Σίνου (σαντούρι). Στα υπόλοιπα έξι ακούγονται οι φωνές των Ραψανιωτών που βοήθησαν στη συγκέντρωση του πρωτογενούς μουσικού υλικού: του Ηλία Παπακώστα, της Ντίνας Βλαχοστέργιου, του Γιάννη Αγραφιώτη, του Στέλιου Μπάκαβου, του Τάκη Αργυρούλη και της αείμνηστης Σταυρούλας Τσάτσαρη-Αντωνούλη. Τα τραγούδια αυτά, και δώδεκα ακόμη που δεν συμπεριλαμβάνονται στο CD, αποτελούν τη βάση ενός αρχείου που μπορεί να εμπλουτίζεται και όπου θα διασώζεται ο πλούτος του τοπικού δημοτικού τραγουδιού. Χορηγοί: Τοπικό Συμβούλιο Ραψάνης, Ζηλος-Χημικά, Βιομηχανία Επίπλων Καραγιάννη-Κερμελιώτη ΑΒΕΕ, Οινοποιείο Ραψάνης-Χρυσοχόου.
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass