Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΕΠΙΣΗΜΟΣ ΕΤΑΙΡΟΣ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΔΡΑΣΕΩΝ ΤΟ ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ

Διακρατική εκπαίδευση στην καλλιτεχνική έκφραση

*Εκπαιδευτικοί κύκλοι θα υλοποιηθούν σε Ισπανία, Ιταλία, Ουγγαρία και Ελλάδα

Δημοσίευση: 30 Μαρ 2010 2:11 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Σεπ 2015 10:37
Τον περασμένο Φεβρουάριο πραγματοποιήθηκε στη Βουδαπέστη η δεύτερη διακρατική συνάντηση για το έργο «FOLLOW-Up», κατά την οποία το Σ.Μου.Θ. ως επίσημος εταίρος συμμετείχε στον σχεδιασμό των δράσεων με τις: Σοφία Κούστα (project leader) και Ρούλα Καραφέρη (dance coach).
Το έργο «FOLLOW-Up» - που ξεκίνησε το Νοέμβριο του 2009 στην Βαρκελώνη - είναι το άμεσο αποτέλεσμα συνεντεύξεων νέων καλλιτεχνών που συμμετείχαν στα προγράμματα Roots&Routes από το 2001 στην Ολλανδία, αλλά και τις εμπειρίες των άλλων μελών του δικτύου, από Ισπανία, Γερμανία, Γαλλία, Φινλανδία, Ουγγαρία, Αγγλία και Ελλάδα. Με βάση τα αποτελέσματα αυτής της έρευνας, πραγματοποιήθηκε σεμινάριο, με τη συμμετοχή νέων καλλιτεχνών και εκπαιδευτών καλλιτεχνικών σχολών, από το οποίο προέκυψε η αναγκαιότητα να ξεκινήσουν πειραματικά, εκπαιδευτικοί κύκλοι για νέους καλλιτέχνες που αναζητούν μια εναλλακτική και ουσιαστική εκπαίδευση, προσαρμοσμένη στις δικές τους ανάγκες. Στο έργο συμμετέχουν επτά χώρες του δικτύου R&R, όμως, σε αυτή τη φάση και για τα επόμενα δύο χρόνια, οι εκπαιδευτικοί κύκλοι θα υλοποιηθούν σε Ισπανία, Ιταλία, Ουγγαρία και Ελλάδα.
Το έργο περιλαμβάνει διεθνείς και εθνικές δράσεις και συμμετοχή ταλέντων, coaches και εξειδικευμένων εκπαιδευτών. Σκοπός του «Roots&Routes Follow-up» είναι οι εμπειρίες που έχουν αποκομιστεί από τα R&R καλοκαιρινά μαθήματα σε διάφορα κοινωνικο-πολιτιστικά πλαίσια (Νότια και Ανατολική Ευρώπη) να εξελιχθούν. Στις τέσσερις χώρες, θα πραγματοποιηθούν εθνικά προγράμματα εκμάθησης όπου ταλέντα θα παρακολουθήσουν μοντέλα εκμάθησης σε ποικίλες νέες μορφές μουσικής και χορού, θεωρία και πρακτική όσον αφορά στα ψυχαγωγικά επαγγέλματα και την οπτικο-ακουστική τεχνολογία των πολυμέσων. Τα ταλέντα θα έχουν επίσης την ευκαιρία ερμηνείας σε εθνικού επιπέδου φεστιβάλ και σκηνές.
Η συνάντηση του έργου «FOLLOW-Up» πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του συνεδρίου «Tuning into Diversity 2010 – Thinking Forward» στο οποίο παρευρέθηκαν πάνω από 200 επαγγελματίες στο χώρο των media από όλη την Ευρώπη. Μια από τις παράλληλες δράσεις ήταν η πρωτοποριακή παράσταση, που σχεδιάστηκε από 30 νέα ταλέντα του Ευρωπαϊκού Δικτύου ROOTS & ROUTES με στήριξη και καθοδήγηση από επαγγελματίες στο χώρο της μουσικής, του χορού και των media.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το έργο «FOLLOW-Up» και το Roots&Routes, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν τις σελίδες www.rootsnroutes.eu και www.smouth.com ή να επικοινωνήσουν με το email info@smouth.com.
*Το Συνεργείο Μουσικού Θεάτρου (Σ.Μου.Θ.)
Το Συνεργείο Μουσικού Θεάτρου [Σ.Μου.Θ.] είναι μια αστική μη κερδοσκοπική εταιρία, που δημιουργήθηκε το 2001, από νέους, επαγγελματίες καλλιτέχνες του Θεάτρου, της Μουσικής, του Χορού και των Media, στο πλαίσιο των δράσεων του Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Λαρισαίων και απέκτησε τη νομική της μορφή το 2004. Σκοπός του Σ.Μου.Θ. είναι να προσφέρει στους νέους, μια μόνιμη εστία προπαίδευσης, εξάσκησης, εκπαίδευσης, δημιουργίας, έρευνας και επαγγελματικής κατάρτισης, στις τέχνες που συνθέτουν το Μουσικό Θέατρο και μέσα από τη διαδικασία αυτή, να επανεφεύρει την καλλιτεχνική έκφραση. Από το καλοκαίρι του 2008, το Σ.Μου.Θ. είναι πλέον ο επίσημος φορέας συντονισμού και οργάνωσης του διεθνούς δικτύου Roots&Routes στην Ελλάδα.
* Το πρόγραμμα Roots&Routes
Το Roots&Routes ανιχνεύει, εμπνέει, προωθεί και δικτυώνει, νέους ταλαντούχους μουσικούς, χορευτές και media δημιουργούς με διαφορετικές πολιτιστικές ρίζες και ανοίγει γι' αυτούς, επαγγελματικούς δρόμους προς καθιερωμένες καλλιτεχνικές σκηνές. Το ROOTS&ROUTES INTERNATIONAL είναι ένα ευρωπαϊκό δίκτυο οργανώσεων πολιτισμού, κοινωνικής πρόνοιας και νέων, που ενώνει περισσότερες από δέκα ευρωπαϊκές χώρες και συνεχώς διευρύνεται.