ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΦΡΟΣΥΝΗ ΚΤΙΣΤΑΚΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Ρεσιτάλ πιάνου

* Στις 10 Απριλίου

Δημοσίευση: 02 Απρ 2010 2:28 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Σεπ 2015 10:38
Η μουσικοσυνθέτρια Ευφροσύνη Γ. Κτιστάκη θα δώσει ατομικό ρεσιτάλ πιάνου στο Δημοτικό Θέατρο Τυρνάβου, στον Τύρναβο, στις 10 Απριλίου, ημέρα Σάββατο, στις 8 μ.μ.
Το ρεσιτάλ θα περιέχει έργα Μπετόβεν, καθώς και δημιουργίες της πιανίστριας. Πρόκειται για μια συναυλία στην οποία η μουσικοσυνθέτρια θα δώσει το δικό της στίγμα στο μουσικό δημιουργικό πλαίσιο.
 
Λίγα λόγια για την Ευφροσύνη Κτιστάκη
Η Ευφροσύνη Γ. Κτιστάκη γεννήθηκε στη Λάρισα. Ξεκίνησε Θεωρητικά και Πιάνο στο Δημοτικό Ωδείο της πόλης. Το 1987 αποκτά το πτυχίο Πιάνου και το πτυχίο Αρμονίας στην Αθήνα. Από το 1987 παρακολουθεί μαθήματα Πιάνου με τον διεθνούς φήμης σολίστ πιάνου Δ. Τουφεξή στο Ωδείο Σκαλκώτα στην Αθήνα, όπου μαθητεύει κοντά του για 10 χρόνια. Παράλληλα, παρακολουθεί Ανώτερα Θεωρητικά με το μουσουργό Χ. Λαμπριανίδη, αποκτώντας τα πτυχία Αντίστιξης, Φυγής, καθώς και το δίπλωμα Πιάνου και το δίπλωμα Σύνθεσης με άριστα παμψηφεί στην Αθήνα.
Έχει γράψει συνολικά 36 έργα, καθώς και άπειρες διασκευές διάφορων συνθετών. Απέκτησε πρώτο βραβείο Μουσικής Θεατρικής Επένδυσης, καθώς έχει παρακολουθήσει και πολλά σεμινάρια Πιάνου και Θεωρητικών στην Ελλάδα και στο εξωτερικό (KODALY - ORRF), καθώς και Διεύθυνσης Ορχήστρας, Δημιουργίας Ορχηστρικών και Χορωδιακών Συνόλων.
Έχει δώσει πολλά ρεσιτάλ πιάνου στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, καθώς και συναυλίες για δύο πιάνα, μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις με μουσική και χορογραφία της ίδιας, έχει πάρει μέρος σε έργα με συνοδεία ορχήστρας και χορωδιών.
Έχει λάβει μέρος σε 2 διεθνείς διαγωνισμούς Σύνθεσης. 1) Στο Arrezo της Ιταλίας και 2) στο Διεθνή Διαγωνισμό Δ. Μητρόπουλος, με το χορωδιακό «Ave Maria» και την τετραμερή συμφωνία «Μέγας Αλέξανδρος». Έχει παραδώσει έργα της στη Βασιλική Ακαδημία του Λονδίνου. Έργα δικά της έχει παίξει στο Μέγαρο Μουσικής δύο φορές, καθώς έχει συνοδεύσει στο πιάνο μεμονωμένους σολίστ οργάνων, αλλά και χορωδιών.
Ήταν πρόεδρος των Καθηγητών Μουσικής Ν. Λάρισας και είναι μέλος των Ελλήνων Μουσουργών Ελλάδας. Έχει δημιουργήσει 5 cd μουσικής σε μουσική, στίχους, καθώς και ενορχήστρωσης δικών της. Από αυτά τα 2 παρουσιάστηκαν στη Λάρισα και στην Κρήτη, σε επίσημες εκδηλώσεις. Έχει τον τίτλο της καθηγήτριας Πιάνου από το υπουργείο Πολιτισμού. Από το 1988 είναι διορισμένη στο Δημόσιο με μια μεγάλη θητεία στη διάδοση της μουσικής. Ήταν υποδιευθύντρια στο Μουσικό Σχολείο Λάρισας το 1993. Από το 1993 είναι καθηγήτρια Πιάνου στο Μουσικό Σχολείο Λάρισας.
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass