ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΤΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ

«Όχι» στο άγχος με τα «πέντε γράμματα της ευχής»

Δημοσίευση: 02 Απρ 2010 2:29 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Σεπ 2015 10:38
«Τα πέντε γράμματα της ευχής» είναι ο τίτλος του έργου που θα παρουσιάσει η παιδική σκηνή του Δημιουργικού Εργαστηρίου. Και ποιος δεν παγιδεύτηκε από τα πέντε αυτά γράμματα, που χαρακτηρίζουν την ασθένεια του πολιτισμού μας, το άγχος; Και ποιος δεν κυνηγήθηκε από το χρόνο που τρέχει σαν πρωταθλητής, συμπαρασύροντάς μας σε αγώνες χωρίς τέρμα; Πέντε γράμματα που από τη μισαλλοδοξία των μεγάλων παγιδεύονται οι νέοι. Άγχος για γνώσεις που δεν μπορούν να αφομοιωθούν, άγχος για συλλογή πτυχίων, άγχος για δραστηριότητες μόδας, άγχος για τις λίγες είκοσι τέσσερις ώρες της ημέρας, άγχος για το αποτέλεσμα της σύγκρισης με το διπλανό, άγχος, άγχος, άγχος. Αυτό είναι το θέμα που πραγματεύεται το φετινό έργο του Δ.Ε. γραμμένο από την Κάκια Χαλήμαγα- Χατζή. Γραμμένο με μυθοπλασία που θυμίζει λαϊκό παραμύθι, φιλοδοξεί να προβληματίσει μικρούς και μεγάλους, καθώς δείχνει με αστείες καταστάσεις πώς το κυνήγι του χρόνου και των ασυλλόγιστων αλλάζει τον χαρακτήρα των παιδιών και καταστρέφει την παιδικότητα. Πριγκίπισσες, μοίρες, μούσες, σοφά βιβλία, μαγεμένα φυτά και παραμυθονεράιδες πλάθουν όλοι μαζί ένα μύθο με αλήθειες και ψέματα παραμυθιού. Ένα όμορφο παραμύθι, μέσα σε πανέμορφα σκηνικά, που δίνει μήνυμα αισιοδοξίας με το χιουμοριστικό τραγούδι του τέλους, σε μουσική Γιάννη Χατζή, ώστε να ζει ο κόσμος των παραμυθιών καλά κι εμείς καλύτερα. Στο έργο παίζουν οι μαθήτριες του Δ.Ε. Αβρανά Έλενα, Αγοραστού Αλεξάνδρα, Αχταροπούλου Μαριάννα, Δαούλα Χρύσα, Ζαχαριά Έλλη, Κουλιού Βασιλίνα, Κωτούλα Ευαγγελία, Ξανθοπούλου Δανάη, Πάλλη Δέσποινα, Παναγάκη Μυρσίνη, Σακαλή Θάλεια, Σάπκα Άννα, Σούκια Θεοδώρα, Συρμακέζη Αργυρώ, Τσιαμούρα Ιωάννα.
Το Δημιουργικό Εργαστήρι παρουσιάζει για δέκατη ένατη συνεχή χρονιά το πρωτότυπο παιδικό του έργο για τα σχολεία της πόλης μας σε πρωινές παραστάσεις και για το κοινό σε απογευματινές παραστάσεις, με ελεύθερη είσοδο. Το έργο θα παίζεται στις 12-13-14 Απριλίου στις 9:00 και11:00 το πρωί για τα σχολεία και στις 7:30 το απόγευμα για το κοινό στο Δημοτικό Ωδείο της πόλης μας. Πληροφορίες στο τηλέφωνο 2410-621001.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass