ΣΤΙΣ 13 ΙΟΥΛΙΟΥ ΣΤΟ ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

«Η Όπερα της πεντάρας»

Δημοσίευση: 07 Ιουλ 2009 2:13 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Σεπ 2015 11:09
Η εταιρία «5η Εποχή και Πολιτισμός και Επικοινωνία, σε συνεργασία με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βέροιας και το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κέρκυρας παρουσιάζει τη Δευτέρα 13 Ιουλίου, στις 9.15 μ.μ. στο Κηποθέατρο Αλκαζάρ, τη διασημότερη μουσική κωμωδία – σάτιρα του εικοστού αιώνα, το έργο των Μπέρτολντ Μπρεχτ – Κουρτ Βάιλ «Η Όπερα της Πεντάρας». Το έργο παρουσιάζεται στην αυθεντική του εκδοχή, με όλες τις μουσικές και τα τραγούδια του Κουρτ Βάιλ σε απόδοση – σκηνοθεσία Θέμη Μουμουλίδη, σκηνικά-κοστούμια Γιώργου Πάτσα, χορογραφίες Δημήτρη Παπάζογλου, μουσική διδασκαλία Θοδωρή Οικονόμου.
«Η Όπερα της Πεντάρας», είναι έργο γραμμένο το 1928, στην εποχή δηλαδή όπου το επερχόμενο παγκόσμιο οικονομικό κραχ, απειλεί πλέον και την Ευρώπη. Έκτοτε παραμένει ένα έργο επίκαιρο, βαθύτατα σαρκαστικό και ίσως, το διασημότερο σχόλιο «στην κατασκευή» του σύγχρονου οικονομικοκοινωνικού συστήματος. Ο Μπρεχτ δανείζεται το θέμα του από την «Όπερα του ζητιάνου» του Τζον Γκέι, που είχε γνωρίσει εξαιρετική επιτυχία στο Λονδίνο [1728].
Πρωταγωνιστούν οι ηθοποιοί: ΚΑΡΥΟΦΥΛΛΙΑ ΚΑΡΑΜΠΕΤΗ, ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΑΪΝΑΣ, ΡΕΝΙΑ ΛΟΥΙΖΙΔΟΥ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΟΥΡΔΟΥΜΗΣ, ΜΑΝΟΣ ΒΑΚΟΥΣΗΣ, ΝΑΝΤΙΑ ΚΟΝΤΟΓΕΩΡΓΗ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΟΓΙΑΤΖΗΣ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ, ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΚΑΝΔΡΙΤΟΥ, ΕΛΕΝΗ ΓΕΡΟΔΗΜΟΥ, ΘΟΔΩΡΗΣ ΕΥΣΤΡΑΤΙΑΔΗΣ, ΗΛΙΑΣ ΚΟΥΝΕΛΑΣ, ΑΝΤΕΙΑ ΟΛΥΜΠΙΟΥ, ΑΝΤΩΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΚΑΛΗΣ, ΜΑΡΑ ΒΛΑΧΑΚΗ, ΧΑΡΗΣ ΠΑΝΤΕΛΙΔΑΚΗΣ, ΑΝΝΑ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗ.
Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ
Ο κύριος Ιερεμίας Πίτσαμ, που δηλώνει ο φτωχότερος άνθρωπος του Λονδίνου, έχει στήσει τη μεγαλύτερη εταιρία ζητιάνων στο Λονδίνο. Έτσι λοιπόν προσλαμβάνει καθημερινά ανέργους και τους εκπαιδεύει σε «εξειδικευμένους» ζητιάνους οι οποίοι εργάζονται πλέον για λογαριασμό της «Τζόναθαν Τζερεμάια Πίτσαμ Α.Ε.». Ο Μακίθ ο φονιάς - το γρήγορο μαχαίρι και διασημότερος ληστής του Λονδίνου αποφασίζει να «βάλει χέρι» στην επιχείρηση του Πίτσαμ. Έτσι παντρεύεται κρυφά την Πόλι, κόρη του Πίτσαμ. Όταν ο Πίτσαμ μαθαίνει το γεγονός, διαισθανόμενος τον επερχόμενο κίνδυνο της «εταιρίας» του, αποφασίζει να εκδικηθεί τον Μακίθ. Προσπαθεί να τον καταδώσει στην αστυνομία, πράγμα όμως δύσκολο, αφού ο αρχηγός της αστυνομίας Μπράουν ο Τίγρης, είναι στην πραγματικότητα «συνεταίρος» του ληστή Μακήθ που εν αγνοία του Μπράουν έχει ήδη παντρευτεί και την κόρη του Λούσυ ώσπου η Τζένη, μια διάσημη πόρνη και μεγάλος έρωτας του Μακήθ αποφασίζει να τον εκδικηθεί…Τιμές εισιτηρίων - γενική είσοδος 22 ευρώ - φοιτητικό μαθητικό 17 ευρώ. Πληροφορίες στα τηλέφωνα 2410-537074 – 6978-188754.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass