ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΚΑΤΑ ISO 9001: 2008 ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΗΣ

Πρότυπο οργάνωσης και διοίκησης η Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας

* Πραγματοποιήθηκε χθες η εκδήλωση απονομής

Δημοσίευση: 09 Ιουλ 2009 3:08 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Σεπ 2015 11:09
Της Κανέλας Κοπάνου
Για το υψηλό επίπεδο παροχής υπηρεσιών της τιμήθηκε χθες η Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας – Μουσείο Γ. Ι. Κατσίγρα κατά την εκδήλωση της απονομής του πιστοποιητικού εφαρμογής συστήματος διαχείρισης ποιότητας, σύμφωνα με το διεθνές πρότυπο, ISO 9001: 2008 που πραγματοποιήθηκε στο φουαγιέ της Πινακοθήκης, παρουσία του προέδρου της Πινακοθήκης κ. Μάριου Ξηρομερίτη και του εκπροσώπου της εταιρίας «ΕQΑ ΗΕLLΑS Α.Ε.» καθώς και των εκπροσώπων των Συμβουλευτικών Εταιριών «Fortius Consultant και «Γεωργική Ανάπτυξη Α.Ε.».
«Μήνυμα σεβασμού στο έργο που επιτελεί η Πινακοθήκη Λάρισας στέλνει η απονομή της πιστοποίησης ISO 9001: 2008, θέτοντας παράλληλα σε όλους μας υψηλότερους στόχους. Αρωγοί και συμπαραστάτες στο εξελίξιμο έργο της Πινακοθήκης στάθηκαν ο κ. Μπλιάτσος από την «Αγροτική Ανάπτυξη» και ο κ. Ατέσσης από την «Fortius», πραγματοποίησαν μια χορηγία από την οποία μόνο θετικά στοιχεία θα έχει να λάβει ο πολίτης. «Κινούμενοι και εμείς στο ευρωπαϊκό πλαίσιο γνωρίζουμε ότι η πιστοποίηση θα δώσει ευκαιρίες για εισχώρηση σε ποικίλα ευρωπαϊκά προγράμματα» είπε ο κ. Ξηρομερίτης ευχαριστώντας θερμά όσους υποστήριξαν την προσπάθεια κατά τη χθεσινή συνέντευξη Τύπου, που δόθηκε με αφορμή τη διαδικασία της απονομής στο φουαγιέ της Πινακοθήκης.
Το λόγο πήραν στη συνέχεια οι εκπρόσωποι των εταιριών οι οποίοι μίλησαν για την αναβάθμιση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών της προς τον επισκέπτη - πολίτη, καθώς και προς τους ασκούμενους των εργαστηρίων μετά την εγκατάσταση του Συστήματος Διαχείρισης Ποιότητας σύμφωνα με το διεθνές πρότυπο IS09001:2008 από το Φορέα Πιστοποίησης «ΕQΑ ΗΕLLΑS Α.Ε.».
Πιο αναλυτικά, όπως σημειώθηκε και παραπάνω σύμβουλος ανάπτυξης του έργου είναι η εταιρία «Fortius Consultant Σύμβουλοι Επιχειρήσεων και Οργανισμών» και υποστηρικτής της ενέργειας η εταιρία «Γεωργική Ανάπτυξη Α.Ε. Σύμβουλοι Οργάνωσης Προγραμματισμού και Γεωργικής Ανάπτυξης». Σημειώνεται ότι τόσο ο Φορέας Πιστοποίησης όσο και οι Σύμβουλοι Ανάπτυξης και Υποστήριξης προσέφεραν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους για την υλοποίηση του έργου. Η Διοίκηση της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας- Μουσείο Γ. Ι. Κατσίγρα δεσμεύεται να διασφαλίζει τις προϋποθέσεις για την εφαρμογή του Συστήματος Διαχείρισης Ποιότητας, συμπεριλαμβανομένων των απαιτούμενων πόρων και να εργάζεται για τη βελτίωση της αποτελεσματικότητάς του με κάθε πρόσφορο μέσο.
ΟΦΕΛΗ ΤΗΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ISO 9001: 2008
* Αναγνώριση του φορέα τόσο στο εθνικό όσο και στο διεθνές περιβάλλον
* Βελτίωση στο διοικητικό έλεγχο και στην οργάνωση των παρεχόμενων Υπηρεσιών
* Βελτίωση των υπηρεσιών προς τον πελάτη, με ορθά σχεδιασμένο έλεγχο ποιότητας στην παροχή υπηρεσιών
* Καλύτερη διαχείριση των επισκεπτών, τοποθετώντας τον πελάτη στο κέντρο των ενδιαφερόντων του Μουσείου.
* Συνεχής κατάρτιση των στελεχών της.
* Διασφάλιση υψηλού επιπέδου εσωτερικής συνεργασίας και συνέργεια τόσο μεταξύ λειτουργικών της μονάδων, όσο και με άλλους οργανισμούς.
Επιπλέον, όπως έκαναν γνωστό οι εκπρόσωποι των εταιριών, η ανάπτυξη του Συστήματος Διαχείρισης Ποιότητας από τη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας- Μουσείο Γ. Ι. Κατσίγρα αποτελεί τη βάση για την ανάπτυξη Συστήματος Διαχείρισης Συγχρηματοδοτούμενων έργων. Η πιστοποίηση σε συμμόρφωση με το ΙSΟ 9001:2008 δεν αποτελεί, για τη διοίκηση της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας- Μουσείο Γ. Ι. Κατσίγρα, σημείο εφησυχασμού, αλλά αντίθετα λειτουργεί ως «εφαλτήριο» για τη συνεχή βελτίωση των δραστηριοτήτων της, έτσι ώστε η εφαρμογή του Συστήματος Διαχείρισης της Ποιότητας να συμβάλλει αποφασιστικά τόσο στην ανάδειξη των ανταγωνιστικών - συγκριτικών πλεονεκτημάτων της, όσο και στην υλοποίηση των στόχων που έχει θεσπίσει η διοίκηση στην Ελλάδα, στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στο διεθνές εν γένει περιβάλλον.
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass