ΣΤΗΝΟΥΝ ΕΝΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΓΛΕΝΤΙ ΑΥΡΙΟ ΣΤΗ ΡΑΨΑΝΗ

Ηπειρώτικοι σκοποί από τον Κ. Βέρδη

Δημοσίευση: 09 Ιουλ 2009 3:10 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Σεπ 2015 11:09
Η ηπειρώτικη κομπανία του Κώστα Βέρδη θα στήσει αύριο στη Ραψάνη,στις 9.30 μ.μ. στο πέτρινο θεατράκι του Μήτια, ένα παραδοσιακό γλέντι. Ο Κώστας Βέρδης έρχεται από το Μπουλιαράρτι, χωριό στην καρδιά της πολυτραγουδισμένης Δερόπολης, στη Βόρεια Ήπειρο. Με την κομπανία του θα ερμηνεύσουν ηπειρώτικα τραγούδια και σκοπούς, με τρόπο που παραπέμπει στην πιο αυθεντική και ανόθευτη παράδοσή μας, ενώ μέρος του προγράμματός τους αφιερώνουν σε πολυφωνικά τραγούδια από το παλιό Πωγώνι, με οργανική συνοδεία. Παίζουν οι μουσικοί: Βέρδης Κώστας (κλαρίνο, τραγούδι), Βέρδης Βαγγέλης (ντέφι, τραγούδι), Νίνης Γιάννης (βιολί, τραγούδι), Σαδεδίν Σταύρος (λαούτο, τραγούδι). Την εκδήλωση διοργανώνει η αστική μη κερδοσκοπική εταιρία «Ελατο», για τη διάδοση και διάσωση της δημοτικής μουσικής. Πληροφορίες και προπώληση εισιτηρίων: 6938-059200.
ΑΛΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ:
Την Παρασκευή 17 Ιουλίου στις 9.30 μ.μ. σειρά έχει η Ηπειρώτικη Κομπανία των Χαλιγιάννηδων από τον Παρακάλαμο Ιωαννίνων. Παίζουν οι μουσικοί: Χαλιγιάννης Κ. Γιώργος (κλαρίνο), Χαλιγιάννης Γ. Νίκος «Σέμος» (βιολί, τραγούδι), Χαλιγιάννης Κ. Σωτήρης (ακορντεόν, τραγούδι), Τζιχάνης Βασίλης «Μάντζιαρης» (ντέφι, τραγούδι), Χαλιγιάννης Γ. Χρήστος (κλαρίνο), Χαλιγιάννης Γ. Νίκος (λαούτο). Τιμή εισιτηρίου 15 ευρώ.
Τέλος την Παρασκευή 21 Αυγούστου στις 21.30, το θέατρο του Μήτια στη Ραψάνη, θα φιλοξενήσει την Ηπειρώτικη Κομπανία των Χαλκιάδων από την Βούρμπιανη, με τραγούδια της Κόνιτσας. Παίζουν οι μουσικοί: Γιώργος Δ. Χαλκιάς (κλαρίνο, τραγούδι), Κώστας Δ. Χαλκιάς (κλαρίνο, τραγούδι), Δημήτριος Κ. Χαλκιάς (κλαρίνο), Απόστολος Μέλλης (λαούτο, τραγούδι), Δημήτριος Γ. Χαλκιάς (ντέφι), Ευάγγελος Ν. Χαλκιάς (βιολί, τραγούδι), Χρήστος Δ. Χαλκιάς (ακορντεόν). Τιμή εισιτηρίου 15 ευρώ.
Όλες οι βραδιές ξεκινούν με δίωρο πρόγραμμα-συναυλία της κομπανίας, το οποίο στη συνέχεια εξελίσσεται σε παραδοσιακό γλέντι μέχρι το πρωί. Όπως πάντα, δεν θα υπάρχουν ενισχυτές και μικρόφωνα, παρά μόνο τα δύο μικρόφωνα που είναι απαραίτητα για την ηχογράφηση της βραδιάς. Τις εκδηλώσεις διοργανώνει η αστική μη κερδοσκοπική εταιρία «Ελατο» για τη διάδοση και διάσωση της δημοτικής μουσικής. Πληροφορίες και προπώληση εισιτηρίων: 6938-059200.
 
 
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass