Ο Δ. ΜΕΛΙΒΟΙΑΣ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΕΙ ΔΙΗΜΕΡΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟ ΜΕ ΟΜΙΛΙΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΒΕΛΙΚΑΣ

«Γιατί δεν πρέπει να ξεχάσουμε τον Γ. Ρίτσο»

* Αύριο και το Σάββατο

Δημοσίευση: 30 Ιουλ 2009 2:30 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Σεπ 2015 11:12
Με μέσο το λόγο και τη μουσική, ο Δήμος Μελιβοίας αφιερώνει από αύριο Παρασκευή ένα εορταστικό διήμερο στον ποιητή της Ρωμιοσύνης, τον Γιάννη Ρίτσο, με ομιλίες και συναυλίες γεμάτες ποίηση. Οι εκδηλώσεις θα λάβουν χώρα στο «Θέατρο Θάλασσας Πλατανιάς» στις 9.30 μ.μ. στην παραλία Βελίκας. Ο καθηγητής του Παντείου πανεπιστημίου κ. Δημήτρης Δημηρούλης θα παραθέσει ομιλία με θέμα «Γιατί δεν πρέπει να ξεχάσουμε τον Γιάννη Ρίτσο» ενώ θα προβληθεί και σύντομη ταινία με αποσπάσματα από τη ζωή και το έργο του ποιητή.
Το Σάββατο, 1η Αυγούστου, στις 10 μ.μ. στο Θέατρο Θάλασσας Πολυχώρος Πλατανιάς στην παραλία Βελίκας οι κάτοικοι και επισκέπτες θα έχουν τη μοναδική ευκαιρία να απολαύσουν μια μοναδική συναυλία του Στέφανου Κόκκαλη με τραγούδια συνθετών που εμπνεύστηκαν από το ποιητικό έργο του Γιάννη Ρίτσου. Θα ακουστούν μελοποιημένα τραγούδια του Ρίτσου από τις συλλογές «Επιτάφιος», «Καπνισμένο τσουκάλι», «Τα 18 λιανοτράγουδα της πικρής πατρίδας» και «Ρωμιοσύνη» σε μουσική Μίκη Θεοδωράκη, Χρήστου Λεοντή και Μάριου Τόκα. Μαζί με το Στέφανο Κόκκαλη θα είναι οι: Πένυ Ξενάκη, τραγούδι, Βασίλης Χατζηλούκας, κιθάρα-τραγούδι, και Αργύρης Ντίνας, μπουζούκι.
 Είναι γνωστό ότι ο ποιητής Γιάννης Ρίτσος δεν αγωνίστηκε μόνο για την τέχνη αλλά και για το όραμα μιας καλύτερης κοινωνίας. Από τη δεκαετία του ’50 και μετά το έργο του υπηρέτησε το γενικό αίτημα για δικαιοσύνη, ισότητα και ελευθερία με τη μουσική επένδυση, κατά κύριο λόγο, του Μίκη Θεοδωράκη. Γενιές Ελλήνων μεγάλωσαν τραγουδώντας τους στίχους της Ρωμιοσύνης και του Επιτάφιου. Ο Δήμος Μελιβοίας στην προσπάθειά του να αναβαθμίσει την πολιτιστική ζωή της περιοχής έχει ήδη αρχίσει να υλοποιεί ένα συντονισμένο πρόγραμμα πολλαπλών εκδηλώσεων, οι οποίες θα εμπλουτιστούν στο μέλλον και με παράλληλες δραστηριότητες που θα παρέχουν μεγαλύτερη δυνατότητα συμμετοχής των ίδιων των δημοτών στα πολιτιστικά δρώμενα.
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass