Πολιτιστική Ατζέντα

Δημοσίευση: 03 Αυγ 2009 2:28 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Σεπ 2015 11:13
-Ο Μορφωτικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος Μαγούλας «Ο Άγιος Γεώργιος» διοργανώνει, υπό την αιγίδα της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Λάρισας, το 3ο Αντάμωμα Μαγουλιωτών το προσεχές Σάββατο 8 Αυγούστου στο πάρκο το χωριού.
Το πρόγραμμα της εκδήλωσης έχει ως εξής:
9:15μ.μ.: προσέλευση επισήμων
9:25μ.μ.: χαιρετισμός πρόεδρου ΜΕΣ Μαγούλας
9:30μ.μ.:χορευτικά τμήματα
10μ.μ.:απονομή βραβείων
10:05μ.μ.:χαιρετισμός προέδρου Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Ποταμιάς
10:15μ.μ.:χορευτικό τμήμα
10:25μ.μ.ξεφάντωμα με λαϊκοδημοτική ορχήστρα
- Σεμινάριο κλασικού και σύγχρονου χορού που αφορά σε παιδιά άνω των 12 ετών, καθώς και η προετοιμασία των υποψηφίων που θα λάβουν μέρος στις εισαγωγικές εξετάσεις του Υπουργείου Πολιτισμού για τις Ανώτερες Σχολές Χορού, θα πραγματοποιηθεί από 19-29 Αυγούστου. Το σεμινάριο θα λάβει χώρα στη Σκηνή Μπαλέτου, στο Μύλο του Παπά. Από τη Σχολή έχουν κληθεί να διδάξουν προσωπικότητες διεθνούς φήμης της τέχνης του χορού. Συγκεκριμένα, κλασικό χορό θα διδάξουν οι προσκεκλημένοι δάσκαλοι κ. Μιλένα Συμεώνοβα (Βουλγαρία), κ. Άντονυ Ουζούνοφ (Ιταλία) καθώς και ο κ. Γκες Μίχωφ, Διευθυντής της Δημοτικής Σχολής Μπαλέτου και της Ανώτερης Σχολής Χορού της Δ.Ε.Τ.ΠΟ.Λ. Σύγχρονο χορό θα διδάξει ο κ. Φώτης Νικολάου. Πληροφορίες: 2410 256464, www.thessalyballet.gr, balletsc@otenet.gr
-Στη γραφική Ραψάνη, όπου ο γνωστός συγγραφέας Μ. Καραγάτσης περνούσε τα καλοκαίρια του, θα παρουσιαστεί την ερχόμενη Παρασκευή 7 Αυγούστου, στις 8 μ.μ. στο Δημοτικό Σχολείο Ραψάνης η ομαδική έκθεση έργων Θεσσαλών καλλιτεχνών εμπνευσμένων από το περιγραφικό έργο του μεγάλου δημιουργού. Την εκδήλωση που θα αποδώσει, χάρη στο λόγο και τη μουσική, μια ξεχωριστή ποικιλία αποχρώσεων, διοργανώνει η Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας-Μουσείο Γ.Ι.Κατσίγρα, ο Μορφωτικός Σύλλογος και η Δημοτική βιβλιοθήκη Ραψάνης. Ο Καραγάτσης συνεχίζει να εμπνέει μέσα από το πλούσιο έργο του, γεγονός που αποδείχθηκε περίτρανα από την ομαδική έκθεση Θεσσαλών καλλιτεχνών με θέμα: «100 χρόνια Καραγάτσης διαρκής πηγή έμπνευσης» που αποτελεί μια κατάθεση εικαστικής άποψης, βασισμένη στο έργο αυτό, με δημιουργίες σαράντα δύο καλλιτεχνών.
 Αξιόλογοι καλλιτέχνες του θεσσαλικού χώρου ανταποκρίθηκαν θερμά στο κάλεσμα της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας, Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα και του Μορφωτικού Συλλόγου Ραψάνης. Εμπνευσμένοι από τη ζωή και το έργο του Καραγάτση προσπάθησαν να αποδώσουν πτυχές του χαρακτήρα του και να μας ταξιδέψουν στο έργο του μέσα από τις εικόνες. Ο Καραγάτσης με μέσο έκφρασης τις λέξεις και την πένα παρέδωσε πλούσιο αφηγηματικό έργο το οποίο αποτέλεσε και θα αποτελεί πηγή έμπνευσης για κάθε καλλιτέχνη και άνθρωπο.
Η επιμέλεια της έκθεσης ανήκει στην ιστορικό Τέχνης Μαρίνα Μπλιάτσου, και στους εικαστικούς Χρήστο Σαμαρά και Χρήστο Παπανικολάου και θα παραμείνει στη Ραψάνη έως τις 31 Αυγούστου. Την εκδήλωση εγκαινίων θα χαιρετίσει ο πρόεδρος της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας κ. Μάριος Ξηρομερίτης, ο πρόεδρος του Μορφωτικού Συλλόγου Ραψάνης κ. Αθανάσιος Δουμακής, η πρόεδρος της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Ραψάνης κ. Μάχη Τσάτσαρη ενώ για την έκθεση θα μιλήσει ο εικαστικός Αντώνης Καρακωσταντάκης. Μετά την τελετή των εγκαινίων και την ξενάγηση στην έκθεση θα ακολουθήσει έντεχνο μουσικό πρόγραμμα στο θεατράκι του Μίτια από τους καλλιτέχνες Σπύρο Καβαλιεράτο κιθάρα, Ρήγα Μακρόπουλο βιολί, Γιάννη Τάντση μπαντονεόν. Κείμενα του Καραγάτση που ενέπνευσαν τους καλλιτέχνες θα διαβάσουν η δημοσιογράφος Κανέλα Κοπάνου και ο Γιάννης Βασβατέκης. Παράλληλα στο καλλιτεχνικό καφενείο του Μήτια θα λειτουργεί έκθεση φωτογραφικού υλικού από τη ζωή του Καραγάτση.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass