ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΙΣ 8 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟΚΑΜΠΟ

Στο φως του φεγγαριού με το Αιγαίο

Δημοσίευση: 03 Αυγ 2009 2:29 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Σεπ 2015 11:13
Δύο μεγάλες εκδηλώσεις ετοιμάζει ο Περιβαλλοντικός Μορφωτικός Σύλλογος Σκήτης, Αγιοκάμπου, Πολυδενδρίου για τον Αύγουστο, σε συνεργασία με τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Λάρισας, το Δήμο Μελιβοίας και το Αστεροσκοπείο Λάρισας.
Η πρώτη εκδήλωση «Στο φως του φεγγαριού με το Αιγαίο» είναι ένα αφιέρωμα στη θάλασσα και στο αυγουστιάτικο φεγγάρι. Η εκδήλωση αυτή είναι πλέον θεσμός και γίνεται κάθε χρόνο τον Αύγουστο στην Αγιά. Φέτος θα γίνει το Σάββατο 8 Αυγούστου στην ανάπλαση της παραλίας μπροστά στο «Μπλακ Πιτ» στον Αγιόκαμπο. Την εκδήλωση θα ανοίξει το Αστεροσκοπείο Λάρισας με μια αναφορά στο αυγουστιάτικο φεγγάρι. Στη συνέχεια θα έχει ένα αφιέρωμα στον ποιητή της Ρωμιοσύνης, Γιάννη Ρίτσο, με διαφάνειες και θεατρικό αναλόγιο με τους ηθοποιούς Χρυσούλα Χρήστου, Ζωή Μουκούλη, Χρήστο Χαλβατζάρα και Θεοδώρα Μουκούλη. Αναφορά στο έργο του Γιάννη Ρίτσου θα κάνει ο φιλόλογος Χρήστος Αλμυρούλης. Στη συνέχεια, θα ακολουθήσει πλούσιο μουσικό πρόγραμμα από το συγκρότημα «Αλ τάιρ» και συγχρόνως θα παρουσιάσουν και το καινούριο τους cd «Περί μπάζων και λοιπών απορριμμάτων».
«Της γης τα πηγάδια», σε μουσική Θωμά Μπέκου και στίχους Κώστα Ντόλκου, καθώς και τραγούδια γνωστών συνθετών και ποιοτικού ελληνικού τραγουδιού με τις υπέροχες φωνές του Σπύρου Καβαλιεράτου, Ευριπίδη Μπέκου και της Έλσας Μουρατίδη.
Η δεύτερη εκδήλωση που θα ακολουθήσει θα είναι στις 14 Αυγούστου στις 9.30 το βράδυ, στο Πολυδένδρι, στο προαύλιο της Παναγίας με τίτλο «Ήχοι του δάσους στα μονοπάτια του Πολυδενδρίου». Θα γίνει μια αναφορά στην πλούσια ιστορία του Πολυδενδρίου από τον ιστορικό Κώστα Πάνο. Στη συνέχεια θα γίνει ένα αφιέρωμα στο δάσος με το σύνθημα «Το δάσος μας δίνει ζωή και ζητά την προστασία μας» από το φιλόλογο Χρ. Αλμυρούλη και Λαρισαίους ηθοποιούς.
Η εκδήλωση αυτή γίνεται για πρώτη φορά, οι διοργανωτές υπόσχονται σε όσους θα την παρακολουθήσουν, μια μαγευτική βραδιά. Καλεσμένος ο φίλος του Συλλόγου «Ο Λουδοβίκος των Ανωγείων» και συνεργάτες του σε ένα πρόγραμμα που θα μαγέψει το κοινό.
Δωροθέτες σε αυτό το ταξίδι του Αυγούστου της ποίησης και της μουσικής είναι: «Μπλακ Πιτ», «Κουτζαηλίας» οπτικά - φακοί επαφής, Ασκληπιού 12, «Φορντ» Νίκος Αναστασίου, «Κρίνανθος» Σκήτη, « Παράδεισος» ταβέρνα στο Πολυδένδρι, Δημοτικό Ραδιόφωνο Λάρισας, «Αφρός» Αγιόκαμπος, «Κιβωτός» Αγιόκαμπος, «SIA» Αγιόκαμπος.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass