ΤΟ 2011 ΜΕ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΝ Δ. ΚΡΑΝΙΩΤΗ

Η Λάρισα Παγκόσμια Πρωτεύουσα της Ποίησης

Δημοσίευση: 04 Αυγ 2009 3:01 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Σεπ 2015 11:13
Η Διεθνής Ένωση Τιμημένων Ποιητών (United Poets Laureate International) ανακοίνωσε επίσημα ότι το 22ο Παγκόσμιο Συνέδριο Ποιητών (World Congress of Poets) θα διοργανωθεί από 29 Ιουνίου έως 3 Ιουλίου 2011 στη Λάρισα, με πρόεδρο το Λαρισαίο ποιητή Δημήτρη Π. Κρανιώτη, ιατρό ειδικό παθολόγο, ακαδημαϊκό και διδάκτορα Λογοτεχνίας. Το Παγκόσμιο Συνέδριο Ποιητών το οποίο θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα, διεξάγεται από το 1969, σε διάφορες χώρες του κόσμου και αποτελεί διεθνώς αναγνωρισμένο πολιτιστικό γεγονός. Διοργανώνεται κάθε δύο χρόνια από την UPLI, που είναι ένας από τους σημαντικότερους διεθνείς ποιητικούς οργανισμούς του κόσμου και συγκεντρώνει ποιητές από όλο τον κόσμο.
Ο Δημήτρης Κρανιώτης συμμετείχε στο 21ο Παγκόσμιο Συνέδριο Ποιητών που πραγματοποιήθηκε 16-20 Ιουλίου 2009 στη Μανάγκουα, πρωτεύουσα της Νικαράγουα, με τη συμμετοχή ποιητών απ’ όλο τον κόσμο. Ο Λαρισαίος γιατρός ως εκλεγμένος πρόεδρος του 22ου Παγκοσμίου Συνεδρίου Ποιητών του 2011 στην εισήγησή του ενημέρωσε πως η Λάρισα είναι η πρότασή του για τη διοργάνωση του επόμενου Παγκοσμίου Συνεδρίου, το οποίο θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα το 2011. Αναφέρθηκε μάλιστα στις συναντήσεις που είχε με το νομάρχη Λάρισας, κ. Λουκά Κατσαρό, και το δήμαρχο Λαρισαίων, κ. Κωνσταντίνο Τζανακούλη, και τόνισε ότι το σημαντικό αυτό πολιτιστικό γεγονός θα έχει τη στήριξη της Νομαρχίας Λάρισας και του Δήμου Λαρισαίων.
Στο πλαίσιο της παρουσίασης της πρότασης του Δημήτρη Κρανιώτη για τη Λάρισα προβλήθηκε το επίσημο DVD της Νομαρχίας Λάρισας. Επίσης, ο Λαρισαίος ποιητής πρόσφερε έντυπο υλικό με φωτογραφίες και πληροφορίες για το Νομό Λάρισας.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της UPLI δέχθηκε ομόφωνα την πρόταση του Λαρισαίου ποιητή κι ανακοίνωσε ότι η Λάρισα θα είναι το 2011 η νέα Παγκόσμια Πρωτεύουσα της Ποίησης. Μετά την ανακοίνωση της απόφασης, ο Δημήτρης Κρανιώτης προσκάλεσε τους ποιητές του κόσμου να έρθουν στην καρδιά της Ελλάδας, στο Νομό Λάρισας, το 2011.
Το 22ο Παγκόσμιο Συνέδριο Ποιητών, το οποίο θα περιλαμβάνει σειρά εκδηλώσεων στο Νομό Λάρισας, θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο «Larissa Imperial», και οι ξένοι ποιητές θα μεταφερθούν στη Λάρισα οδικώς από το Διεθνές Αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης.
Ο δήμαρχος Λαρισαίων, κ. Κωνσταντίνος Τζανακούλης, σε δήλωσή του αναφέρει τα εξής: «Θέλω να συγχαρώ τον Δημήτρη Κρανιώτη για την επιτυχία του και να τον διαβεβαιώσω ότι ο Δήμος Λαρισαίων θα σταθεί αρωγός στη σημαντική αυτή πολιτιστική εκδήλωση που έχει παγκόσμιο χαρακτήρα και η οποία αναμένεται να διαφημίσει την πόλη της Λάρισας αλλά και τον Νομό σε όλο τον κόσμο. Άλλωστε, η Λάρισα εδώ και χρόνια έχει καταφέρει να γίνει τόπος προορισμού σε Ελλάδα και στο εξωτερικό και κάθε χρόνο φιλοξενεί δεκάδες πανελλήνια και διεθνή επιστημονικά συνέδρια με απόλυτη επιτυχία χάρη στις σύγχρονες υποδομές που διαθέτει.
Ενόψει της διεξαγωγής των Μεσογειακών Αγώνων του 2013 αλλά και της «Πολιτιστικής Μεσογειάδας» της περιόδου 2009 -2013, το γεγονός της διεξαγωγής του 22ου Παγκοσμίου Συνεδρίου Ποιητών στην Λάρισα, αποκτά ιδιαίτερη διάσταση για την ενίσχυση του τουρισμού που είναι ένα από τα πολλά στοιχήματα των Αγώνων».
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass