ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΑΥΡΙΟ ΜΕ ΗΡΩΕΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΙΣ ΤΡΙΗΜΕΡΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΤΗΣ Κ. ΧΑΛΗΜΑΓΑ - ΧΑΤΖΗ

Συναρπαστικά ταξίδια στον κόσμο της μυθολογίας

Δημοσίευση: 05 Σεπ 2009 22:12 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Σεπ 2015 11:24
Αρχές κάθε Σεπτέμβρη εδώ και έξι χρόνια περίπου στην πόλη της Λάρισας γιορτάζεται για τους μικρούς φίλους μια αλλιώτικη γιορτή στην οποία τιμώμενα πρόσωπα είναι πάντοτε τα παιδιά, η δημιουργική τους ικανότητα και τα αναρίθμητα χρώματα. Αρχικά η γιορτή λάμβανε χώρα στην πλατεία Ταχυδρομείου, στο κέντρο της οποίας στηνόταν ένα πολύχρωμο εργαστήρι με την ονομασία «Συνοικία Χρωμάτων». Μάστορας…του οποίου ήταν η δασκάλα ζωγραφικής κ. Κάτια Χαλήμαγα – Χατζή. Οι αναμνήσεις των υπαίθριων εκδηλώσεων των προηγούμενων χρόνων φυλάσσονται και ζωντανεύουν πλέον στον μαγικό χώρο του Δημιουργικού Εργαστηρίου της κ. Χαλήμαγα, που βρίσκεται στην οδό Ασκληπιού 52, κάθε Σεπτέμβρη, με διαφορετικό κάθε χρονιά περιεχόμενο. Φέτος, οι μυθικοί ήρωες ζωντανεύουν αύριο στο Δημιουργικό Εργαστήρι, οι οποίοι για ένα τριήμερο θα ξεναγήσουν τα παιδιά στον κόσμο της δημιουργίας κάνοντάς τους αποδέκτες ερεθισμάτων για τη τέχνη, τον πολιτισμό μέσα από ευρηματικά εικαστικά παιχνίδια.
Η κ. Κάκια Χαλήμαγα περιγράφοντας το πρόγραμμα των εκδηλώσεων και τις δραστηριότητες που θα αναπτύξουν τα παιδιά στο εορταστικό τριήμερο σημειώνει ότι οι μικροί δημιουργοί εντάσσονται σε διαφορετικές ομάδες, η καθεμία από τις οποίες μπορεί και να αποτελείται ακόμη και από είκοσι άτομα. Οι προτάσεις και κατευθύνσεις σχετικά με τη δράση δίνεται από τους μεγαλύτερους μαθητές του Δ.Ε. οι οποίοι αναλαμβάνουν, όπως σημειώνει η κ. Χαλήμαγα, να διευθύνουν ένα κομμάτι στο οποίο ο ρόλος τους είναι σπουδαίος. Περίπου εκατόν πενήντα παιδιά καλύπτουν δημιουργικά το χρόνο τους στους χώρους του Δ.Ε., ενώ τους δίνεται πάντα η ευκαιρία να παρουσιάσουν στους γονείς, δασκάλους και φίλους τα αριστουργήματά τους είτε αυτά αφορούν στις κατασκευές είτε στην ανάδειξη των ταλέντων τους. Με τη σκηνή της «Φύρδην Μίγδην» να διαγράφει τη δική της ιστορία στα λαρισαϊκά δρώμενα, το εικαστικό κουκλοθέατρο πραγματοποίει από το 1992 έργα για όλα τα σχολεία της πόλης κάθε χρόνο με ελεύθερη είσοδο.
«Η επιθυμία μου ήταν πάντοτε να ασχολούμαι με εικαστικές δραστηριότητες που περικλείουν παιδιά» λέει η κ. Χαλήμαγα, η οποία είναι και δημιουργός τριάντα πέντε περίπου παιδικών ιστοριών που παίρνουν σάρκα και οστά από την ομάδα του Δ.Ε. και τους πιστούς μαθητές.
Ο ΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΠΑΡΑΜΥΘΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ
Στην ερώτηση πώς μπήκε στη ζωή της η συγγραφή παιδικών ιστοριών που μετέπειτα έγιναν θεατρικά έργα η κ. Χαλήμαγα απάντησε ότι σε πολλούς ανθρώπους υπάρχουν κάποια ιδιαίτερα στοιχεία τα οποία όμως περιμένουν την κατάλληλη στιγμή για να έρθουν στην επιφάνεια. Στη δική της περίπτωση την ώθηση την έδωσε η μητρότητα. « Άρχισα να γίνομαι παραμυθού όταν έγινα μητέρα» αναφέροντας παράλληλα ότι πάντοτε θυμόταν τον εαυτό της να περιτριγυρίζεται από παιδιά, ακόμη όταν και εκείνη ήταν παιδί. «Το μέλλον των ιστοριών μου ανήκει στους μαθητές μου» συμπλήρωσε.
ΤΑ ΟΦΕΛΗ ΤΟΥ ΕΙΚΑΣΤΙΚΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΟΥΚΛΟΘΕΑΤΡΟΥ
Εκτός από τη διασκέδαση, το εικαστικό παιχνίδι και το κουκλοθέατρο έχουν τεράστια οφέλη στα παιδιά. «Τα παιδιά εκτός του ότι παίζουν και διασκεδάζουν κερδίζουν παράλληλα πολλά πράγματα. Ξεπερνούν τη δειλία τους και τους φόβους τους καθώς καλούνται να συνεργαστούν μεταξύ τους, αναπτύσσουν την κοινωνικότητά τους και εμπλουτίζουν το λεξιλόγιό τους. Τα εικαστικά είναι ένα ευχάριστο δημιουργικό παιχνίδι παιδαγωγικού χαρακτήρα με πολλά οφέλη» λέει η κ. Χαλήμαγα.
Το ταξίδι της μυθολογίας  που ξεκινά αύριο περιλαμβάνει:
Το Δημιουργικό Εργαστήρι, της Κάκιας Χαλήμαγα – Χατζή καλωσορίζει τη νέα χρονιά μεταμορφωμένο σε ένα ιδιαίτερο ταξιδιωτικό γραφείο. Το ταξίδι θα πραγματοποιηθεί αύριο Δευτέρα, την Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου και Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου και μάλιστα χωρίς εισιτήριο, για όλα τα παιδιά της πόλης καθώς πραγματοποιείται με την ευγενική χορηγία των καταστημάτων «Αρμός». Όσα παιδιά αποφασίσουν να ταξιδέψουν στη Μυθολογία με το Δημιουργικό Εργαστήρι- TRAVEL θα χαρούν μοναδικές στιγμές:
«Το πέρασμα από τη χρονομηχανή» για να βρεθούν στην εποχή των αρχαίων ελληνικών χρόνων.
«Τη μεταφορά με τον μυθικό Πήγασο».
«Το τατουάζ της Ήρας, της Αφροδίτης και της Ίριδας».
«Την κουκλοθεατρική παράσταση: το καλωσόρισμα του Δία».
«Το σχολείο της θεάς Αθηνάς».
«Το σιδηρουργείο του θεού Ήφαιστου».
«Το εργαστήρι μουσικών οργάνων του θεού Απόλλωνα».
«Τον μαγικό βυθό του Ποσειδώνα με τις Νηρηίδες και τα φοβερά ψάρια».
«Την παράσταση της Φύρδην Μίγδην, το πιθάρι της Πανδώρας».
«Το συμπόσιο των δώδεκα θεών του Ολύμπου».
«Τα παιχνίδια της Λερναίας Υδρας, της Σκύλλας και της Χάρυβδης και του μαντείου των Δελφών».
«Τις εικαστικές δημιουργίες στα εργαστήρια της Μυθολογίας».
Ξεναγός στο φανταστικό ταξίδι τους θα είναι ο φτερωτός Ερμής.
Όλα αυτά θα συμβούν στο Δημιουργικό Εργαστήρι, Ασκληπιού 52 που από το 1999 πορεύεται με αγάπη και σεβασμό στο παιδί. Πληροφορίες στο τηλέφωνο 2410 621001.
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass