ΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΚΑΤΣΙΓΡΑ ΑΛΛΑΖΕΙ ΠΡΟΣΟΨΗ ΣΤΙΣ 6 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΕΙΚΑΣΤΙΚΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ Α. ΚΑΡΑΚΩΝΣΤΑΝΤΑΚΗ ΚΑΙ Λ. ΜΑΡΑΒΑ

Η Τέχνη της Επιστήμης: Εμπνευσή τους ο... άνθρωπος

Δημοσίευση: 01 Οκτ 2009 2:28 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Σεπ 2015 11:32
Το Κτίριο Κατσίγρα, κτίριο ορόσημο για την πόλη της Λάρισας αλλά και για το Τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας αλλάζει πρόσοψη. Κατόπιν πρωτοβουλίας του προέδρου του Τμήματος Ιατρικής Καθηγητή Κωνσταντίνου Μαλίζου, το Τμήμα Ιατρικής και η Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας ένωσαν τις δυνάμεις τους, προκειμένου να συνεισφέρουν αισθητικά στην ανάπλαση της αλλοιωμένης πρόσοψης του Κτιρίου Κατσίγρα στην Πλατεία Ταχυδρομείου. Οι καλλιτέχνες Α. Καρακωνσταντάκης και Λ. Μαράβας ανέλαβαν να προσφέρουν τόσο στην πανεπιστημιακή κοινότητα όσο και στους πολίτες της Λάρισας, δυο εικαστικά δημιουργήματα που θα ενισχύσουν το συμβολικό χαρακτήρα του κτιρίου και θα συμπληρώσουν το νέο ρόλο του ως κέντρο πολιτισμού και τέχνης. Το ένα μέρος της εγκατάστασης, δημιούργημα του Λ. Μαράβα απεικονίζει σύμβολα που αποτελούν σημείο αναφοράς για την ιστορία της πόλης της Λάρισας ενώ το δεύτερο μέρος, δημιούργημα του Α. Καρακωνσταντάκη απεικονίζει στιγμιότυπα πορείας. Πολύτιμη υπήρξε και η συμβολή των χορηγών χωρίς τους οποίους δεν θα υλοποιούνταν το έργο: Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Α.Ε., Κωνσταντίνος Πηλαδάκης πρόεδρος της ΑΕΛ, Κώστας Πουλούλης, Χρήστος Καραλής, Μάριος Ξηρομερίτης.
 
Αποκαλυπτήρια εγκατάστασης
με συναυλία Λ. Κηλαϊδόνη – Β. Γερμανού
Τα αποκαλυπτήρια της εικαστικής εγκατάστασης θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη 6 Οκτωβρίου στις 7 μ.μ. και θα ακολουθήσει συναυλία ευγενώς προσφερόμενη από τους καλλιτέχνες Λ. Κηλαϊδόνη και Β. Γερμανό. Η συνεργασία των Λ. Κηλαϊδόνη και Β. Γερμανού ξεκινά το 1982 στο Κύτταρο και συνεχίζεται στο περίφημο πάρτι στη Βουλιαγμένη στις 25 Ιουλίου 1983 με τη συμμετοχή των Διονύση Σαββόπουλου, Μαργαρίτας Ζορμπαλά, Γιώργου Νταλάρα, Αφροδίτης Μάνου κλπ. Το 1992 ξαναβρίσκονται επί σκηνής στου Γκύζη στο ΜΕΤΡΟ. Έκτοτε έχουν συνεργαστεί πολλές φορές και με αφορμή τα αποκαλυπτήρια της εικαστικής εγκατάστασης, ενώνουν τις φωνές τους ξανά προκειμένου να προσφέρουν στην πόλη της Λάρισας μια αξέχαστη μουσική διαδρομή στο παρελθόν με γνωστές επιτυχίες τους.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass