ΣΤΙΣ 5 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΠΡΟΣΚΕΚΛΗΜΕΝΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ ΚΑΙ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΩΝ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ Κ. ΚΑΡΑΘΕΟΔΩΡΗ

Η χορευτική ομάδα Βλατσιωτών ν. Λάρισας στο Βερολίνο

Δημοσίευση: 01 Οκτ 2009 2:30 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Σεπ 2015 11:32
Η χορευτική ομάδα του Συλλόγου Βλατσιωτών νομού Λάρισας θα μεταβεί στην πρωτεύουσα της Γερμανίας, το Βερολίνο, από τις 5 έως τις 9 Νοεμβρίου για να συμμετάσχει στις εκδηλώσεις μνήμης Ηρώων και Μαρτύρων του Μακεδονικού Αγώνα και της ηρωίδας του πνεύματος Πηνελόπης Δέλτα. Οι εκδηλώσεις διοργανώνονται από το Σύλλογο Ελλήνων Επιστημόνων και Ακαδημαϊκών Βερολίνου Κωνσταντίνος Καραθεοδωρή, ο οποίος και απηύθυνε την τιμητική πρόσκληση στο Σύλλογο Βλατσιωτιών, και τελούν υπό την αιγίδα της Ελληνικής Πρεσβείας της Γερμανίας και του Δήμου του Βερολίνου.
Ο Σύλλογος Ελλήνων Επιστημόνων και Ακαδημαϊκών Βερολίνου Κωνσταντίνος Καραθεοδωρή, ιδρύθηκε στο Βερολίνο, τη γενέτειρα του μεγάλου μαθηματικού. Μέλη του είναι Ελληνες και ξένοι απόφοιτοι ανωτάτων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων. Ο Σύλλογος έχει ως στόχο την ενίσχυση της ελληνικής παρουσίας στην κεντρική Ευρώπη συμβάλλοντας στη γνωριμία και την προσέγγιση Ελλήνων και ξένων, παρακολουθώντας και επηρεάζοντας την εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό και προασπίζοντας τις ελληνικές θέσεις στο μέτρο των δυνατοτήτων του. Ο συνδυασμός φιλοπατρίας και κοσμοπολιτισμού είναι για τον Σύλλογο ένα από τα κύρια ζητούμενα στο πλαίσιο της σύγχρονης παγκοσμιοποίησης.
Ο Σύλλογος Βλατσιωτών ν. Λάρισας, αποσκοπεί στη διατήρηση της πολιτισμικής έκφρασης και προβολής της Βλάστης και την προώθηση της πολιτιστικής ιδιαιτερότητας ολόκληρης της μακεδονικής γης, ενώνοντας αρμονικά το χθες με το σήμερα, το παλιό με το σύγχρονο, το παραμύθι με την πραγματικότητα. Η σημαντική πρόσκληση προς τη χορευτική ομάδα του Συλλόγου Βλατσιωτών είναι αποτέλεσμα των επιτυχημένων παραστάσεων των τελευταίων χρόνων και επιβεβαίωση της ποιότητας της δουλειάς των νεαρών εραστών της μακεδονικής παράδοσης.
Η χορευτική ομάδα στη διαδρομή των τελευταίων ετών έχει συμμετάσχει σε σημαντικές διοργανώσεις των Ελλήνων του εξωτερικού και έχει αποσπάσει τις καλύτερες κριτικές, στις εμφανίσεις της σε μεγάλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, στην πρωτεύουσα της Μουσικής, τη Βιέννη (Μάιος 2003), στην πρωτεύουσα της Βαυαρίας, το Μόναχο (Οκτώβρης 2004), σε πόλεις τις Κάτω Ιταλίας και Σικελίας (Αύγουστος 2005), στην πρωτεύουσα της Ευρώπης, τις Βρυξέλλες (Νοέμβρης 2005), στην Αιώνια Πόλη, τη Ρώμη (Οκτώβρης 2007).
Στο Βερολίνο, οι νεαροί χορευτές θα μεταφέρουν, μέσα από το χορό και τα τραγούδια, τη μοναδική ομορφιά του Σινιάτσικου, την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά της ιδιαίτερης πατρίδας τους της Βλάστης. Θα μεταφέρουν μηνύματα παραδοσιακής μουσικής και πολιτισμού από τη Μακεδονία, ως άξιοι συνεχιστές των παραδόσεων και των εθίμων της πατρώας γης, που ξέρουν να αγαπούν και να κατανοούν την αξία και τη σημασία της πλούσιας λαϊκής πολιτιστικής μας κληρονομιάς.
Παράλληλα θα έχουν τη μοναδική εμπειρία να περιηγηθούν και να γνωρίσουν την πόλη σύμβολο της Ελευθερίας, το πνευματικό και πολιτιστικό κέντρο της Ευρώπης, το επονομαζόμενο ως «Η Αθήνα του ποταμού Σπρέε», το Βερολίνο. Το συντονισμό της χορευτικής ομάδας έχει ο Γιάννης Βασβατέκης, και θα συνοδεύσουν ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Κώστας Βασβατέκης, η Αντιπρόεδρος κ. Γίτσα Τζαφέτα και πολλά μέλη του συλλόγου.
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass