ΑΠΟ 1 ΕΩΣ 15 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΦΙΛΩΝ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΚΗΣ ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ ΝΕΩΝ

Όπερα για παιδιά στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας

Δημοσίευση: 05 Οκτ 2009 2:27 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Σεπ 2015 11:33
Το Δημοτικό Ωδείο Λάρισας σε συνεργασία με τον Σύλλογο Φίλων Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Δήμου Λαρισαίων, στo πλαίσιo της συνεχούς και συνεπούς προσφοράς πολιτιστικού έργου στην πόλη της Λάρισας, διοργανώνουν και πραγματοποιούν από 1η έως 15 Νοεμβρίου, την παραγωγή μιας από τις δημοφιλέστερες όπερες του παγκόσμιου ρεπερτορίου, προσαρμοσμένη για παιδιά ηλικίας 6 έως 15 ετών. Πρόκειται για την όπερα «Ο Μαγικός Αυλός» του W.A. Mozart που θα παρουσιαστεί στην αίθουσα συναυλιών του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας, μεταφρασμένη στα ελληνικά. Μια φορά κι έναν καιρό, σε έναν παραμυθένιο τόπο, που ίσως να είναι η αρχαία Αίγυπτος, ετερόκλητες φιγούρες-ήρωες που αντιπροσωπεύουν το καλό και το κακό, ενώνουν τις δυνάμεις τους, για να κερδίσουν τις καρδιές των αγαπημένων τους. Η ονειρική πλοκή της τελευταίας όπερας του W.A. Mozart, με τις υπέροχες μελωδίες και άριες κατατάσσεται ως η τρίτη πιο πολυπαιγμένη όπερα στον κόσμο. Με ζωόμορφους ήρωες, φανταχτερός, ευχάριστος, κωμικός και παραμυθένιος, ο «Μαγικός Αυλός» που πραγματεύεται αξίες όπως «αγάπη» και «φιλία», είναι μια από τις ελάχιστες όπερες που έχουν διασκευαστεί με επιτυχία για νεανικό και παιδικό κοινό. Με στόχο την ποιοτική ψυχαγωγία αλλά και παιδαγώγηση και μύηση του νεανικού και παιδικού κοινού της πόλης και της ευρύτερης περιοχής, ο «Μαγικός Αυλός» (διάρκεια 90’ περίπου) θα παρουσιαστεί στην αίθουσα συναυλιών Δ.Ω.Λ. για 11 περίπου πρωινές παραστάσεις από 1 έως 15 Νοεμβρίου και ώρα 11 π.μ. για δημοτικά σχολεία και γυμνάσια της πόλης μας και της ευρύτερης περιοχής. Ο μύθος θα ζωντανέψει με τη συνοδεία ζωντανής ορχήστρας (Συμφωνική Ορχήστρα Νέων του Δήμου Λαρισαίων), πληθώρα μονωδών και ηθοποιών. Παράλληλα με τις παραστάσεις, οι διοργανωτές θα διανείμουν στους εκπαιδευτικούς που θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον, ένα CD με τα τραγούδια (άριες) της παράστασης, ώστε να προηγηθεί στις τάξεις των σχολείων μια εισαγωγή στους ήρωες και στην πλοκή της όπερας.
Όλα τα παιδιά θα παραλάβουν δωρεάν, ένα έντυπο-παιχνίδι παιδαγωγικού χαρακτήρα, με θέμα την όπερα και τον Μαγικό Αυλό. Η τιμή του εισιτηρίου θα είναι 10 ευρώ.Τα σχολεία που ενδιαφέρονται να φέρουν τα παιδιά τους μπορούν να κλείσουν ημερομηνία δηλώνοντας αριθμό παιδιών στο 2410-531.960 κ. Βάνα Φαρμακιώτη.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass