ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 25 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

Η Μυρτώ Παπαθανασίου ερμηνεύει άριες από όπερες στο ΔΩΛ

Δημοσίευση: 09 Ιαν 2009 1:21 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 13:10
Βραδιά όπερας με τη Λαρισαία υψίφωνο Μυρτώ Παπαθανασίου διοργανώνει ο Μουσικός Σύλλογος Λάρισας στις 25 Ιανουαρίου, ημέρα Κυριακή, στην αίθουσα του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας. Η διεθνώς καταξιωμένη λυρική τραγουδίστρια μεταξύ των εμφανίσεών της στο εξωτερικό θα βρεθεί στην πόλη της Λάρισας για να ερμηνεύσει άριες από όπερες. Μαζί της συμπράττει η ανδρική χορωδία του Μουσικού Συλλόγου και διευθύνει ο μαέστρος Χρήστος Κτιστάκης. Στο πιάνο συνοδεύουν ο Δημήτρης Γιάκας και ο Δημήτρης Κτιστάκης. Η βραδιά επιφυλάσσει κι άλλες εκπλήξεις. Θα ακουστούν άριες και χορωδιακά από τις όπερες: Μότσαρτ: «Μαγικός αυλός», Ροσσίνι: «Τούρκος στην Ιταλία», Βέρντι: «Τραβιάτα», «Τροβατόρε», «Ριγκολέτο», «Ερνάνης», «Λομπάρδοι», «Ναμπούκο», Ντονιτσέτι: «Η δύναμη του πεπρωμένου», Πουτσίνι: «Τόσκα», Βάγκνερ: «Ιπτάμενος Ολλανδός» και άλλες. Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 2410 - 259.936.
 
Μουσικός Σύλλογος Λάρισας
H ανδρική χορωδία του Μουσικού Συλλόγου Λάρισας ιδρύθηκε το 1931. Επί τριάντα πέντε χρόνια, τη χορωδία διηύθυνε ο μαέστρος Θανάσης Βαλακώστας . Την άνοιξη του 1988 τη διεύθυνσή της ανέλαβε ο Δημήτρης Καρβούνης. Από την 1η Σεπτεμβρίου 2006 τη διεύθυνση ανέλαβε ο Χρήστος Κτιστάκης. Η χορωδία έδωσε πάνω από 250 συναυλίες και συμμετείχε σε φεστιβάλ και συναντήσεις χορωδιών στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, ερμηνεύοντας μεγάλο ρεπερτόριο ελληνικής και ξένης μουσικής, που ξεπερνάει τα 250 έργα. Βραβεύτηκε σε Πανελλήνιους Διαγωνισμούς Χορωδιών το 1959, 1963, 1973, 1977, 1978, 1981 και 1985 με Α', Β' και Γ' βραβεία. Πήρε μέρος στα Διεθνή Φεστιβάλ Χορωδιών: στη Βάρνα, Σβιστόφ, Σιλίστρα και Γκάμπροβο (Βουλγαρία), στο Γκντανσκ (Πολωνία), στο Λορέτο, Αρέτσο και Γκορίτσια (Ιταλία). Το 1982 στο Διεθνή Διαγωνισμό στην πόλη Τουρ της Γαλλίας, απέσπασε το μοναδικό βραβείο στην κατηγορία των ανδρικών χορωδιών. Έδωσε συναυλίες σε πολλές πόλεις της Ελλάδας, στη Λευκωσία και Αμμόχωστο της Κύπρου και στις πόλεις του εξωτερικού: Σόφια, Φιλιππούπολη (Βουλγαρία), Βουδαπέστη (Ουγγαρία), Mel, Montena, San Vito al Tagliamento (Ιταλία), Bruchsal, Obertshausen, Saardruechen (Γερμανία), Στρασβούργο (Γαλλία), Banska Bystritsa (Σλοβακία), Μόσχα (Ρωσία), Στοκχόλμη (Σουηδία) κ.α. Πολλές συναυλίες της δόθηκαν για φιλανθρωπικούς σκοπούς
Πληροφορίες στο τηλέφωνο 2410 - 259.936.
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass