ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΔΡΑΣΤΗΡΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ «ΦΙΛΩΝ ΤΗΣ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗΣ»

Η Πινακοθήκη αναζητά φίλους της Τέχνης

* Εγγραφές νέων μελών έως και τέλος Μαΐου

Δημοσίευση: 09 Ιαν 2009 1:23 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 13:10
Την αναγκαιότητα ο ζωντανός οργανισμός της Πινακοθήκης να ενισχύει το έργο της μέσα από συνεχείς δραστηριότητες ποικίλων καλλιτεχνικών δρωμένων, διαλέξεων και άλλων εκδηλώσεων, επισήμανε χθες ο πρόεδρος της Πινακοθήκης, κ. Μάριος Ξηρομερίτης. Ετσι, λοιπόν, ανακοίνωσε την προσπάθεια ενεργοποίησης του δραστήριου άλλοτε συλλόγου «Φίλοι της Πινακοθήκης» στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου, που πραγματοποιήθηκε στο φουαγιέ του αμφιθεάτρου και συμμετείχαν πρώην μέλη του συλλόγου, της κ. Βούλας Φαλιάγκα και του κ. Γιάννη Χριστάκη, που επιχείρησαν μια σύντομη αναφορά στις δράσεις του.
Το 1997, δημιουργήθηκε στην πόλη της Λάρισας ο σύλλογος «Φίλοι της Πινακοθήκης» που αποτελούνταν από τριακόσια μέλη περίπου και είχε ως κεντρικό άξονα λειτουργίας την πολιτιστική και κοινωνική ανάπτυξη του τόπου μέσα από πληθώρα εικαστικών εκδηλώσεων αλλά και διαλέξεων, κατορθώνοντας να καθιερωθεί στη συνείδηση του Λαρισαίου και Θεσσαλού πολίτη. Προκειμένου, η πολιτιστική γνώση να αποτελέσει και πάλι ερέθισμα και πρόκληση για τους Λαρισαίους, ο κ. Ξηρομερίτης απηύθυνε χθες ένα κάλεσμα σε όλους όσοι ενδιαφέρονται να προσεγγίσουν εικαστικά την πόλη τους, επαγγελματίες και ερασιτέχνες καλλιτέχνες, ανοίγοντας και πάλι τον κατάλογο των επανεγγραφών για τη δημιουργία των «Φίλων της Πινακοθήκης», που θα δώσει την ευκαιρία στους ανθρώπους που αγαπούν την τέχνη να ανταλλάξουν απόψεις και να αναπτύξουν γόνιμους διαλόγους και προβληματισμούς για πολλά ζητήματα, βαδίζοντας στην προσπάθεια των προηγούμενων μελών, που εθελοντικά προσέφεραν τις γνώσεις τους για τη στήριξη της Πινακοθήκης. «Ανοίγουμε την αγκαλιά της Πινακοθήκης σε όσους θέλουν να συνδράμουν στην εικαστική καλλιέργεια του τόπου για συμμετοχή σε μια πρότυπη μονάδα που θα αναδείξει την πολιτιστική ιστορία και τη σύγχρονη δημιουργία» σημείωσε ο κ. Ξηρομερίτης. Η περίοδος επανεγγραφών, συμπλήρωσε, θα διαρκέσει έως και το τέλος Μαΐου. «Δίνουμε τη σκυτάλη σε νέους ανθρώπους που θα βοηθήσουν στην επαναδραστηριοποίηση του συλλόγου των Φίλων της Πινακοθήκης» πρόσθεσε με τη σειρά του ο κ. Χριστάκης. Τέλος, η κ. Φαλιάγκα, έχοντας πολυετή προσωπική εμπειρία συμμετοχής στο σύλλογο στάθηκε στην αξία της συνέχισης του έργου από τους νεότερους.
 
«100 χρόνια Μ. Καραγάτσης»
 
Συνεχίζεται η έκθεση – αφιέρωμα στον μεγάλο δημιουργό Μ. Καραγάτση. Ο Δήμος Λαρισαίων στο πλαίσιο του εορτασμού του έτους Καραγάτση, που πρώτος πανελλήνια τίμησε τα 100 χρόνια από τη γέννησή του, έχει εντάξει στο πρόγραμμα των εκδηλώσεών του την ομαδική έκθεση με θέμα «100 χρόνια Μ. Καραγάτσης. Διαρκής πηγή έμπνευσης». Στην έκθεση συμμετέχουν οι καλλιτέχνες: Αναστασίου Ελένη, Αντωνίου Μαρία, Βαμβατήρα Μάγδα, Γεωργαντζά Παντούλα, Γιαβασιάν Άννυ, Γιαλαμά Αναστασία, Γκουντουβά Μαριάννα, Γκουτζουρέλας Γεώργιος, Δημητρίου Αστέριος, Ζαπίτη Σοφία, Κακκάβα Στέλλα, Καλαμάρας Γεώργιος, Καπελεντζή Άννα, Καππέ Σταματία, Καραγγέλη Ευαγγελία, Καρακωνσταντάκης Αντώνης, Λάνταβου Ευτυχία, Λαπούσης Δημήτρης, Λάσκαρης Αστέριος, Μαλάκη Έφη, Μπέης Γιάννης, Νασιάκου Κατερίνα, Νάστος Βασίλης, Παναγιώτου Μαρία, Παπαργύρης Κωνσταντίνος, Πετρίκης Σωτήρης, Πίσπα Ευαγγελία, Πίσπας Κωνσταντίνος, Πρωτόγερου Ελευθέρια, Σαμαράς Χρήστος, Σδούκου Έφη, Σεïτάνη Ζωή, Τζίκα Άννα, Τσάτσαβου Άννα, Τσιάτσιου Θεοδώρα, Φαλιάγκας Αθανάσιος, Φουλούλης Θεόδωρος, Χριστοδούλου Νίκος. Την επιμέλεια της έκθεσης έχει ο Χρήστος Παπανικολάου, ο Χρήστος Σαμαράς και η Μαρίνα Μπλιάτσιου.
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass