ΑΣΚΕΙ ΕΠΙΤΥΧΩΣ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗΣ «ΒΛΕΠΩ, ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΙ, ΕΚΦΡΑΖΟΜΑΙ»

Εικαστική παιδεία

Δημοσίευση: 10 Ιαν 2009 1:46 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 13:10
Με μεγάλη επιτυχία συνεχίζεται και το εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας –Μουσείο Γ. Ι. Κατσίγρα, «Βλέπω, αισθάνομαι, εκφράζομαι». Το πρόγραμμα αυτό έχει ως στόχο την εξοικείωση των παιδιών με τους χώρους της Πινακοθήκης, την επαφή τους με τα έργα τέχνης μέσα από τα οποία θα αναπτύξουν συναισθήματα, σκέψεις, όνειρα και την ευαισθητοποίησή τους. Είναι επίσης εργαλείο ανάπτυξης κοινωνικών δεξιοτήτων όπως είναι η κοινωνικότητα, η δυνατότητα σύνθεσης απόψεων, η συλλογικότητα, οι ηγετικές ικανότητες, η ανάληψη πρωτοβουλιών. Είναι μία ευκαιρία για τα παιδιά να δουν συμμετέχοντας στο πρόγραμμα, ότι οι χώροι της τέχνης δεν είναι απρόσωποι ή χώροι για την ελίτ, αλλά χώροι δημιουργίας, συμμετοχής, έκφρασης συναισθημάτων.
Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα έχει ως θέμα δύο προσωπογραφίες που βρίσκονται στο χώρο του Μουσείου. Την προσωπογραφία του Κωνσταντίνου Μ. Μελά καθώς και την αυτοπροσωπογραφία του καλλιτέχνη Γιώργου Γουναρόπουλου. Πρόκειται για δύο από τα σημαντικότερα έργα της συλλογής Κατσίγρα, πάνω στα οποία αναπτύσσονται διάφορες δραστηριότητες όπως θεατρικό παιχνίδι, διάλογος, πνευματικά παιχνίδια, ζωγραφική. Δραστηριότητες ανάπτυξης συναισθημάτων, καθώς και συμπληρωματικές με τις οποίες μπορούν τα παιδιά να ασχοληθούν είτε με το δάσκαλο στο σχολείο, είτε μόνα τους στο σπίτι. Στο τέλος του προγράμματος απονέμεται στα παιδιά αναμνηστικό δίπλωμα για τη συμμετοχή τους. Το εκπαιδευτικό υλικό καθώς και η συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι δωρεάν. Το πρόγραμμα σχεδίασε και θα υλοποιήσει η Ιστορικός Τέχνης της Πινακοθήκης κ. Μαρίνα Μπλιάτσιου. Για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα τα σχολεία μπορούν να επικοινωνούν με την κ. Μαρίνα Μπλιάτσιου στο τηλέφωνο 2410 -621205.
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass