ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΤΗΣ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΣΚΗΝΗΣ ΤΟΥ ΘΕΣΣΑΛΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ

«Η Κοιμωμένη ξύπνησε» στο 4ο Δημοτικό Σχολείο

* Στις 25 Ιανουαρίου

Δημοσίευση: 19 Ιαν 2009 2:00 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 13:14
H πρεμιέρα της Παιδικής Σκηνής του Θεσσαλικού Θεάτρου - Δη.Πε.Θε. Λάρισας, θα γίνει την Κυριακή 25 Ιανουαρίου, στο Αμφιθέατρο του 4ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας (Κουμουνδούρου και Ανθ. Γαζή), με το γνωστό και πολύ ενδιαφέρον έργο για παιδιά της Ξένιας Καλογεροπούλου: «Η Κοιμωμένη ξύπνησε», και στη συνέχεια, όπως κάθε χρόνο, θα ξεκινήσουν οι οργανωμένες, για τα σχολεία της πόλης αλλά και ολόκληρου του νομού, παραστάσεις.
Ένα έργο που ξεχώρισε για την παιδαγωγική και την αισθητική του αξία, από τη θέση του γονιού και του παιδιού. Όλοι ξέρουν το παραμύθι με την πριγκίπισσα που κοιμήθηκε πολλά χρόνια, μετά από μια κατάρα, ώσπου την ξύπνησε το πριγκιπόπουλο με ένα φιλί. Τι θα γινόταν όμως αν η πριγκίπισσα του παραμυθιού ξυπνούσε στην εποχή μας; Ποιος σύγχρονος «πρίγκιπας» θα της έδινε το κρίσιμο φιλί και πώς θα επιβίωνε στο σύγχρονο, όχι και τόσο παραμυθένιο, κόσμο; Φανταστείτε μια Ωραία Κοιμωμένη που ξυπνά για να βρεθεί όχι στην πορφύρα του παλατιού της, αλλά σ' έναν κόσμο γεμάτο βαβούρα, κόρνες, κινητά τηλέφωνα, απειλητικούς αυτοκινητόδρομους και πολύ κυνισμό. Μια μαγεμένη βασιλοπούλα, που είναι ένα σημερινό πανέμορφο κορίτσι, το οποίο θέλει και πρέπει να μεγαλώσει στο σύγχρονο, ενίοτε αφιλόξενο κόσμο μας, ο οποίος δεν έχει ούτε βασιλόπουλα, ούτε φιλιά που ανασταίνουν.
Μια παράσταση, όχι μόνο για τα παιδιά, αλλά και για τα «μεγάλα παιδιά», ένα παραμύθι για όλη την οικογένεια που δίνει δείγματα ζωής για την εποχή μας με το διδακτικό περιεχόμενό της. Αντλώντας από τις τρεις, διεθνώς διαδεδομένες, συγγραφικές εκδοχές του παραμυθιού «Η Ωραία Κοιμωμένη», η Ξένια Καλογεροπούλου και ο Θωμάς Μοσχόπουλος συνέγραψαν μια δική τους εκδοχή, κατεβάζοντας το παραμύθι από το υπερβατικό πεδίο, και τον παρελθόντα «κόσμο» των βασιλιάδων και πριγκίπων, στη γη, στην πραγματικότητα, στο σήμερα των απλών ανθρώπων, χωρίς ούτε κατ' ελάχιστο να του στερήσουν τη χάρη της παραμυθικής φαντασίας. Διατηρούν, αλλά με παιγνιώδες ειρωνικό χιούμορ, μόνο την αρχή του πασίγνωστου παραμυθιού, και έπειτα με ευφάνταστο τρόπο, με το τρυφερό άγγιγμα ενός σημερινού αγοριού, κατεβάζουν την όμορφη «Κοιμωμένη» στη γη και τη μεταμορφώνουν σε μια ορφανή κοπέλα, που δουλεύει σαν καθαρίστρια σε μια εταιρία, όπου δουλεύει ένας νεαρός, το αγόρι που της «ξύπνησε» και του «ξύπνησε» τον πρώτο, αγνό έρωτα, με τον οποίο σμίγει για να πορευτούν μαζί στη ζωή. Η παράσταση ανεβαίνει σε σκηνοθεσία: Κώστα Λαμπρούλη, σκηνικά: Ελένης Καλαμπαλίκη, κοστούμια: Νικολέττας Καϊση, χορογραφίες: Ρούλας Καραφέρη, μουσική: Χρήστου Κτιστάκη, φωτισμούς: Μάκη Παπατριανταφύλλου. Παίζουν οι ηθοποιοί: Παναγιώτης Ζαχαρόπουλος, Βασίλης Καρμίρης, Ειρήνη Κοταρέλα, Ανδρομάχη Μακρίδου, Ζωή Μουκούλη, Παναγιώτης Μπάκας, Χαρά Τσιόγκα. Οι διευθυντές των σχολείων μπορούν να επικοινωνήσουν με την υπεύθυνη προγραμματισμού κ. Ειρήνη Πλάδα στα τηλέφωνα: 2410-621209 και κιν.: 6945-952109, για να προγραμματίσουν την παράσταση για το σχολείο τους.
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass