ΤΗΝ ΕΡΧΟΜΕΝΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΤΟ «ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΕΙΟ»

Βραδιά ισπανικής ποίησης

Δημοσίευση: 19 Ιαν 2009 2:02 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 13:14
Ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Λαρισαίων, το Instituto Cervantes της Αθήνας και ο Ελληνοϊσπανικός Σύνδεσμος της Λάρισας οργανώνουν, με την υποστήριξη του Βιβλιοπωλείου «Prosperus» - Πέλος Κ. Τσιάρας και του «Κέντρου Ισπανικών Σπουδών Maria Barbero», την ερχόμενη Παρασκευή 23 Ιανουαρίου στις 8.30 το βράδυ, στο «Χατζηγιάννειο» Πνευματικό Κέντρο – Αίθουσα «Μ. Γρηγοριάδης» (3ος όροφος), ποιητική βραδιά με θέμα την ισπανική και ισπανοαμερικάνικη ποίηση. Στην εκδήλωση, με τίτλο «Ένα ποιητικό ταξίδι. Από τη Μητρόπολη στις Αποικίες – Ισπανική και Ισπανοαμερικάνικη Ποίηση από τον 15ο έως και τον 20ο αιώνα», θα μιλήσουν οι κ. Juan Vicente Piqueras, Ισπανός ποιητής - Διευθυντής Σπουδών του Instituto Cervantes της Αθήνας, και Κώστας Πάνος, φιλόλογος, ενώ θα παρευρίσκεται και ο μεταφραστής Νίκος Πρατσίνης.
Πλην των Federico Garcia Lorca και Pablo Neruda, οι οποίοι είναι πολύ γνωστοί και κατέχουν εξέχουσα θέση στην εκτίμηση των Ελλήνων, λόγω των πολλών μεταφράσεων, αλλά και του πλήθους των μελοποιημένων ποιημάτων τους, τους ομιλητές θα απασχολήσουν τα κυριότερα ποιητικά ρεύματα και οι εκπρόσωποί τους, ενώ θα παρουσιαστούν, σε μετάφραση, αλλά και στο πρωτότυπο, και δείγματα του έργου τους, ώστε το κοινό της Λάρισας να έλθει σε επαφή με την Ποίηση της Ισπανίας και των χωρών της Λατινικής Αμερικής. Εξάλλου, ο κ. Juan Vicente Piqueras, θα προβεί σε απαγγελία δικών του ποιημάτων, μεταφρασμένων από τον κ. Νίκο Πρατσίνη.
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass