ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕ Ο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΑΓΙΑΣ ΜΕ ΤΟΠΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ

Με σκοπό την αναζήτηση ρότας πολιτισμού

Δημοσίευση: 22 Ιαν 2009 1:53 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 13:14
ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε») - Του Γιάννη Γουργιώτη
Με τη νέα του σύνθεση συνεδρίασε το βράδυ της Δευτέρας το Διοικητικό Συμβούλιο του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Αγιάς, παρουσία όλων των προέδρων των Τοπικών Συμβουλίων και των Πολιτιστικών Συλλόγων του Δήμου, με μοναδικό σκοπό την αναζήτηση ρότας πολιτισμού και δρόμων ανάδειξης της πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου.
Η νέα πρόεδρος του Οργανισμού κ. Σοφία Σοφολόγη – Μπαλταγιάννη στην εισήγησή της ζήτησε από τους παρευρισκομένους την αμοιβαία καλή συνεργασία με βασικούς και απαρέγκλιτους στόχους από τη μια την προβολή των πολιτιστικών στοιχείων της περιοχής και από την άλλη την αναβάθμιση μέσα από ποιοτικές κινήσεις της σύγχρονης κουλτούρας της.
Τα μέλη του Δ.Σ. άκουσαν με προσοχή τις προτάσεις των προέδρων για εκδηλώσεις που προγραμματίζουν να υλοποιήσουν κατά τη διάρκεια της χρονιάς, συζητήθηκαν όλες οι απόψεις, τέθηκαν τα όρια, οικονομικά και ποιοτικά, όπου πρέπει να κινηθούν οι όποιες αποφάσεις και δημιουργήθηκε ένα αρχικό πλάνο δράσεων πάνω στο οποίο θα δουλέψουν όλοι μαζί, αλλά και ο καθένας ξεχωριστά, οι εμπλεκόμενοι φορείς.
Από τα μέλη του Δ.Σ. γνωστοποιήθηκαν σε γενικές γραμμές τα σχέδια για το 2009, ενώ εκτενής αναφορά έγινε, υποδηλώνοντας έτσι τη σπουδαιότητα του θέματος, στην υλοποίηση προγράμματος συνεργασίας με το Πάντειο Πανεπιστήμιο της Αθήνας δια μέσω του εκεί διακεκριμένου Αγιώτη καθηγητή κ. Δημητρίου Δημηρούλη. Πρόκειται για μια σημαντική ιδέα η οποία ξεκίνησε εδώ και κάποιους μήνες από τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Αγιάς βρίσκοντας πρόσφορο έδαφος πραγματοποίησής της στο εν λόγω Πανεπιστήμιο. Στο πλαίσιο, λοιπόν, του προγράμματος θα φιλοξενηθούν στην Αγιά από τον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου φοιτητές του Τμήματος Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του Παντείου, οι οποίοι θα πραγματοποιήσουν δράσεις με αντικείμενο την έρευνα, τη μελέτη και την καταγραφή της πολιτιστικής κληρονομιάς της περιοχής, την προστασία του περιβάλλοντος, την αγροτική οικονομία και την τοπική ανάπτυξη. Φιλοδοξία του προγράμματος είναι μέσα από τα εργαστήρια να συγκεντρωθούν στοιχεία που αφορούν στην περιοχή, τα οποία εν συνεχεία θα αποτελέσουν βάση δεδομένων χρήσιμων, αφενός για το κάθε μελετητή, αφετέρου για την ανάδειξη και προβολή του τόπου.
Τέλος, συζητήθηκε ευρέως και έγινε αποδεκτή από όλους όσοι παρευρέθηκαν η πρόταση του Μορφωτικού Πολιτιστικού Συλλόγου Αγιωτών «Μιλτιάδης Δάλλας», μετά από πρωτοβουλία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αγιάς, να στηριχτεί από τον Οργανισμό Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Πρόνοιας του Δήμου, τους φορείς και τους συλλόγους του Δήμου, προσπάθεια στήριξης του αγώνα του παλαιστινιακού λαού για επιβίωση, αναγνώριση και αντίσταση στη συνεχιζόμενη και καταστροφική ισραηλινή επίθεση με συγκέντρωση οικονομικής, επισιτιστικής και φαρμακευτικής βοήθειας.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass