ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΑΥΡΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΣΤΟ «ΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΜΥΛΟΥ»

«Ολόκληρος ο Σαίξπηρ σε μια ώρα»

Δημοσίευση: 31 Ιαν 2009 21:58 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 13:17
Τις τελευταίες του δύο παραστάσεις δίνει και η δεύτερη σκηνή του «Θεσσαλικού Θεάτρου» με την κωμωδία «Ολόκληρος ο Σαίξπηρ σε μια ώρα», αύριο Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου και την Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2009 στις 9 μ.μ. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κάνουν τις κρατήσεις τους στο τηλέφωνο του «Θεάτρου του Μύλου»: 2410-533417 και ώρες : 10 -1 το πρωϊ και 6 – 9 το βράδυ. Επίσης οι κάτοχοι των Εργατικών και Αγροτικών εισιτηρίων μπορούν να κάνουν χρήση των εισιτηρίων τους και για τις δύο αυτές παραστάσεις. Το έργο γράφτηκε από τρεις Άγγλους, τον Adam Long, τον Daniel Singer και τον Jess Borgesson, μέλη της θεατρικής ομάδας Reduced Shakespeare Company, και πρωτοπαίχτηκε από τους ίδιους τους συγγραφείς στο Fringe Festival του Εδιμβούργου το 1987, ενώ αργότερα παίχτηκε και στο Λονδίνο για δέκα συνεχόμενες θεατρικές περιόδους. Αποτελεί ένα από τα πιο δημοφιλή έργα παγκοσμίως και έχει μεταφραστεί σε πολλές γλώσσες. «…Η συντομία είναι η σοφία της ψυχής» γράφει ο Σαίξπηρ στον Άμλετ. Ακολουθώντας λοιπόν το πνεύμα αυτής της φράσης, οι τρεις συγγραφείς συνόψισαν 37 έργα και 14 σονέτα του Σαίξπηρ. Δύσκολο το εγχείρημα αλλά κατορθωτό όπως απέδειξαν. Πρώτο έργο το «Ρωμαίος και Ιουλιέτα». Ακολουθούν ο «Τίτος Ανδρόνικος» κι ο «Οθέλλος». Το πλέον αξιοπερίεργο ωστόσο είναι το επόμενο μέρος. Δεκαέξι κωμωδίες σε μία μόνο ενότητα με τον τίτλο «Η Κωμωδία δύο μετρημένων κυρίων χαμένων στις κυράδες της Βενετίας σε μία καλοκαιρινή δωδεκάτη νύχτα του χειμώνα». Παρ’ ότι κωμωδίες, ωστόσο, δεν είναι τόσο αστείες όσο οι τραγωδίες και τα ιστορικά δράματα, που έρχονται αμέσως μετά. Ξεκινάμε με το «Μάκβεθ», στη συνέχεια έρχονται όλα τα ιστορικά δράματα, και ολοκληρώνουμε με τον «Άμλετ». Το έργο ανεβαίνει σε σκηνοθεσία του Άκυ Μητσούλη, μετάφραση Βιολέτας Διώνη, σκηνικά και κοστούμια της Ελένης Στρούλια, επιμέλεια κίνησης της Ρούλας Καραφέρη, φωτισμούς του Μάκη Παπαντριανταφύλλου, ενώ συμμετέχουν οι ηθοποιοί Θεοδώρα Μουκούλη, Χρήστος Συριώτης, Περικλής Τσαμαντάνης και Αντονέλλα Χήρα.
 
«Η Κοιμωμένη Ξύπνησε»
Στο μεταξύ, γίνεται γνωστό στους μικρούς αλλά και μεγάλους θεατές της Παιδικής Σκηνής του θεάτρου πως η παράσταση για παιδιά με την «Κοιμωμένη που ξύπνησε» των: Ξένιας Καλογεροπούλου-Θωμά Μοσχόπουλου, που φιλοξενεί όλα τα Σχολεία της πόλης και του Νομού στο «Αμφιθέατρο του 4ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας», θα επαναληφθεί και πάλι για το κοινό την Κυριακή 8 Μαρτίου και ώρα 11 το πρωί. Για τη συγκεκριμένη παράσταση για κοινό, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προμηθεύονται αριθμημένα εισιτήρια από τα γραφεία του «Θεσσαλικού Θεάτρου (Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο-Ρούσβελτ 59 – Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες: Πρωί: 9 π.μ. – 2 μ.μ.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass