ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ «ΔΕΚΑ ΤΟ ΚΑΡΩ» ΣΤΟ «ΘΕΑΤΡΟ ΤΕΧΝΩΝ»

Θεατρική συναισθηματική αλχημεία

Δημοσίευση: 03 Φεβ 2009 1:33 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 13:19
Με ιδιαίτερη χαρά προλόγισαν χθες οι συντελεστές του, τη δεύτερη παραγωγή του Θεάτρου Τεχνών, με τίτλο «το Δέκα, το Καρώ», στη συνέντευξη Τύπου που δόθηκε στο νέο σκηνικό του Θεάτρου. Πρόκειται για ένα έργο πρόκληση, τόνισε χαρακτηριστικά ο σκηνοθέτης κ. Αντώνης Μπαμπούνης καθώς είναι ένα ευέλικτο κείμενο που επιτρέπει πολύτροπες παρεμβάσεις στην παρουσίασή του, εκφράζοντας παράλληλα τις ευχαριστίες του προς την κ. Ιωάννα Φωτιάδου, τη συγγραφέα του βιβλίου, για την εμπιστοσύνη που έδειξε στην ομάδα παραγωγής του Θεάτρου Τεχνών. «Το βιβλίο αποτελείται από πολλά μικρά διηγήματα και αρχική μας επιθυμία ήταν να φέρουμε στην επιφάνεια τη θεατρική πλευρά του σε ένα έργο ενδιαφέρον που απευθύνεται σε όλους», ανέφερε σχετικά ο κ. Μπαμπούνης υπογραμμίζοντας τη σπουδαιότητα του έμψυχου υλικού του Θεάτρου Τεχνών που υπηρετεί πάντα με αφοσίωση και αγάπη τη συγκεκριμένη τέχνη.
Για τη θεατρική μεταφορά του περιεχομένου του βιβλίου της, «Δέκα, το Καρώ», σε συνεργασία με τον κ. Μπαμπούνη μίλησε η κ. Φωτιάδου, λέγοντας ότι βασική τους επιδίωξη ήταν η δημιουργία ενός ενιαίου θεατρικού έργου που θα προέκυπτε από μικρές αυτοτελείς ιστορίες. Η λύση δόθηκε μέσα από έναν πολύ έξυπνο τρόπο, μέσα από μια «θεατρική φόρμα» που συνέδεσε ομαλά τις ιστορίες μεταξύ τους. Πιο συγκεκριμένα η σύνδεση επιτεύχθηκε μέσα από την προσωποποίηση ενός «Κύκλου» που αναλαμβάνει σημαντικό ρόλο κατά τη διάρκεια του έργου. Το αποτέλεσμα μας ξάφνιασε ευχάριστα και γεγονός είναι ότι απευθύνεται σε πολυμορφικό κοινό». Η κ. Φωτιάδου, ευχαρίστησε τέλος όλους τους συντελεστές για την απλόχερη προσφορά τους σε καθημερινή βάση μέσα από προσωπική προσπάθεια πολλών μηνών που αναδεικνύει επί σκηνής και αντιπροσωπεύει τους χαρακτήρες του έργου».
 
Παραστάσεις
Οι παραστάσεις του «Δέκα, το Καρώ» θα δίνονται κάθε Τρίτη και Τετάρτη βράδυ στις 9 μ.μ. στο «Θέατρο Τεχνών» στην οδό Τ. Βελησσαρίου και Πηνειού 9 παράλληλα με τις παραστάσεις της κωμωδίας των Μ. Ρέππα και Θ. Παπαθανασίου «Τα μωρά τα φέρνει ο πελαργός» που θα πραγματοποιούνται από την Πέμπτη έως και την Κυριακή. Σημειώνεται ότι το έργο είναι διασκευή από το βιβλίο “Τράβα το Δέκα το Καρώ” που περιλαμβάνει δεκατέσσερις ιστορίες, διαφορετικής πλοκής αλλά με κοινά σημεία αναφοράς.
 
Το έργο
Το έργο καταπιάνεται με το μεγαλείο της καθημερινότητας, το μυστήριο της ψυχής, το πολύπλοκο του χαρακτήρα του ατόμου. Η καθημερινότητα είναι το μαγικό σημείο-κλειδί που συγκεντρώνει την τραγωδία και την κωμωδία, κεντρίζει το θυμικό, απελευθερώνει το συναίσθημα. Οι ήρωες, άνθρωποι ίδιοι με όλους και όλοι διαφορετικοί μεταξύ τους, σαν ήρωες αρχαίας τραγωδίας, αλλά και όμοιοι με τους κατοίκους κάποιας γειτονιάς. Ψυχογραφούνται, αναπολούν, ξεγυμνώνουν την ψυχή τους, συγκρούονται με το πεπρωμένο, τις επιλογές τους, με τη ζωή. Η ίδια η ζωή, ο ανώτερος εαυτός, θυμώνει, συμπάσχει, εκδικείται, συγχωρεί, εκμηδενίζει, μεγαλουργεί. Το έργο ταξιδεύει τον θεατή στον κόσμο των συναισθημάτων, τον εκτοξεύει στην κορυφή τους και όπως θα έλεγε ο « Κύκλος», ένας από τους ρόλους του έργου “Το Δέκα, το Καρώ” είναι η στιγμή, η επιλογή που χρεώνεται την ευτυχία ή τη δυστυχία του καθενός. Διασκευή: Ιωάννα Φωτιάδου – Αντώνης Μπαμπούνης, Σκηνοθεσία – Σκηνικά: Αντώνης Μπαμπούνης, Σχεδιασμός κοστουμιών: Λίνα Μότσιου, Μουσική, Βασίλης Μπαμπούνης, Κίνηση-Χορογραφίες: Μάχη Αγγελούλη, Βοηθός σκηνοθέτη: Σοφία Σαπουντζή, Παίζουν οι «Δέκα» ηθοποιοί: Βαμβατήρας Χρήστος-Γαλάνη Αυγή-Γιαννιού Ελένη-Γιουρούκης Αργύρης-Δούφα Βασιλική-Ζησόπουλος Αποστόλης-Καταραχιά Βάνα-Μπουνέλα Κατερίνα-Ντικούλης Στέλιος και ο Φωτίου Δημήτρης. Για τις παραστάσεις αυτές, της Τρίτης και Τετάρτης ισχύουν κανονικά τα εισιτήρια του Ο.Γ.Α και τα εργατικά. Πληροφορίες στο τηλέφωνο 2410-534.313.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass