ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ ΧΘΕΣ ΣΤΟ «ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΕΙΟ» ΤΟ ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ Δ. ΠΑΠΑΔΟΥΛΗ

H... μεταφυσική αναζήτηση του ανθρώπου

Δημοσίευση: 06 Φεβ 2009 1:59 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 13:20
Το νέο βιβλίο του Δημήτρη Παπαδούλη με τίτλο «Όταν τελειώνουν οι καιροί» παρουσιάστηκε χθες στο «Χατζηγιάννειο» Πνευματικό Κέντρο, σε μια εκδήλωση που διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Οργανισμός Δ. Λαρισαίων και ο Σύνδεσμος Γραμμάτων και Τεχνών Θεσσαλίας. Για το βιβλίο μίλησαν η φιλόλογος Ευαγγελία Ράπτου και ο φιλόλογος - συγγραφέας Θωμάς Ψύρρας, ενώ τη συζήτηση συντόνισε ο αρχισυντάκτης Αχιλλέας Τραγούδας. Το «Όταν τελειώνουν οι καιροί» σχεδιάστηκε ως μυθιστορηματική τριλογία τριών αυτόνομων βιβλίων, γρήγορα όμως μετεξελίχτηκε σε ένα ενιαίο ογκώδες μυθιστόρημα-τοιχογραφία. Ο ίδιος ο συγγραφέας με την προμετωπίδα τού βιβλίου, αλλά και με τους τίτλους των τριών επιμέρους μερών, Paradiso, Inferno, Purgatorio, παραπέμπει στην Κωμωδία του Ντάντε Αλιγκέρι. Στην προκείμενη περίπτωση, όμως, η σειρά ανατρέπεται: ο Παράδεισος έρχεται πρώτος και αναφέρεται σε μια μαγική παιδική ηλικία όπου ακόμη και ο θάνατος είναι αισθησιακή εμπειρία, η Κόλαση ακολουθεί ως ενηλικίωση που επισφραγίζεται με το φόνο, ουσιαστικά, με τη δολοφονία της παιδικής ηλικίας, και το Καθαρτήριο είναι η προσπάθεια να αναμετρηθεί και να κριθεί η ζωή ενόψει του θανάτου, ως μεταφυσική αναζήτηση που παραμένει συνειδητά ανθρώπινη. Ο Δημήτρης Παπαδούλης γεννήθηκε το 1963 και μεγάλωσε στη Λάρισα.
Στην εκδήλωση μεταξύ άλλων παρευρέθηκαν ο νομάρχης κ. Λουκάς Κατσαρός, ο αντιδήμαρχος κ. Σπύρος Μπαρμπούτης, ο διοικητής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας κ. Παναγιώτης Παπαγεωργίου και ο κ. Απόστολος Καλογιάννης επικεφαλής της «Ενωτικής Πρωτοβουλίας».
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass