ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΟ ΤΡΙΗΜΕΡΟ «ΠΑΜΕ ΜΟΥΣΙΚΟ» ΜΕ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΚΑΙ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ ΙΟΝΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

Πανεπιστημιακή σοφία στο Μουσικό Σχολείο

Δημοσίευση: 07 Φεβ 2009 1:15 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 13:20
Την ευκαιρία για συζήτηση καλλιτεχνικών θεμάτων και τη δυνατότητα ο πανεπιστημιακός καθηγητής να «υποδυθεί» το ρόλο του καλλιτέχνη μέσα στη σχολική κοινότητα, προσφέρει η σειρά εκδηλώσεων «Πάμε Μουσικό», που περιλαμβάνει ένα τριήμερο μουσικών συνομιλιών, γεμάτο γνώσεις για το μαθητή, που ξεκίνησε χθες και λαμβάνει χώρα στο αμφιθέατρο του Μουσικού Σχολείου Λάρισας. Τα σεμινάρια με τίτλο «Πάμε Μουσικό» πραγματοποιούνται σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου, τη Σχολική Σύμβουλο Μουσικών Θεσσαλίας κ. Ξανθούλα Παπαπαναγιώτου και σε συνεργασία με το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου. Στα σεμινάρια θα διδάξουν οι καθηγητές του Ιόνιου Πανεπιστημίου Κέρκυρας, Τμήματος Μουσικών Σπουδών κ. Λάμπης Βασιλειάδης στο πιάνο και κ. Σπύρος Γκιγκόντης στο βιολί.
«Τα μουσικά αυτά σεμινάρια είναι η αντίσταση σε έναν πολιτισμό που δέχεται ψηφιακές επιθέσεις και θέλει να αντικαταστήσει τη ζωντανή επαφή, το μάθημα, με την ψηφιακή επικοινωνία. Η τέχνη της μουσικής είναι μια τέχνη που σπανίζει όλο και περισσότερο. Καθώς η γνώση γίνεται αλήθεια και η αλήθεια συνδέεται με τη ζωή δεν θα υπήρχε καλύτερος τρόπος δράσης ενός ανθρώπου με πείρα από το χώρο του Μουσικού Σχολείου που θα υπηρετεί το βασικό του καθήκον που είναι να δώσει κατευθυντήριες γραμμές στη μουσική εκπαίδευση. Πρώτη κίνηση ήταν η διοργάνωση τριήμερων σεμιναρίων που ευνοούν τη συνομιλία για τη μουσική» σημείωσε ο καθηγητής κ. Βασιλειάδης στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου, που δόθηκε στο αμφιθέατρο του Μουσικού Σχολείου, ενώ ανέφερε και τη συζήτηση της δυνατότητας μιας συμφωνίας η οποία θα επιτρέψει τη διοργάνωση του θεσμού σε ετήσια βάση.
Για μια σχέση που βάζει θεμέλια συναισθηματισμού ως προς το περιεχόμενό της μίλησε, με τη σειρά του ο καθηγητής κ. Γκιγκόντης, τονίζοντας ότι η συνείδηση προσφοράς των καθηγητών είτε βρίσκονται στο πανεπιστήμιο είτε στο γυμνάσιο έχει την ίδια σημασία.
«Φιλοξενούμε τους καθηγητές και τους φοιτητές από το Ιόνιο Πανεπιστήμιο και ξεκινάμε μια σειρά συναυλιών που θα φέρει πιο κοντά τα παιδιά στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση σήμερα με μουσική δωματίου και αύριο με μια μουσική συναυλία από τους φοιτητές του Ιονίου» είπε ο διευθυντής του Μουσικού Σχολείου κ. Σ. Αναγνωστόπουλος, αποδίδοντας ταυτόχρονα θερμές ευχαριστίες στο Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων καθώς και στην κ. Ξανθούλα Παπαπαναγιώτου, σύμβουλο των μουσικών θεμάτων Θεσσαλίας.
 «Αυτή η σύμπραξη έχει πολυδιάστατη σημειολογία, είναι η ομαλή μετάβαση από τη δευτεροβάθμια στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Πρέπει να έρθουν κοντά οι δυο βαθμίδες και το Ιόνιο Πανεπιστήμιο είναι το μοναδικό που κάνει μια εκπαιδευτική περιοδεία στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια. Δεν υπάρχει ωραιότερος τρόπος εκπαίδευσης από το να έρθει το πανεπιστήμιο στο σχολείο και να αποκτήσουν πολύτιμες γνώσεις μέσα από τη διδασκαλία δύο εκλεκτών καλλιτεχνών και διδασκόντων» σημείωσε η κ. Παπαπαναγιώτου.
Η εκπρόσωπος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, από την πλευρά της, υπογράμμισε ότι προσπαθούν σαν ομάδα να συμβάλλουν στη δραστηριοποίηση και την εξέλιξη του σχολείου και των παιδιών με την πραγματοποίηση τέτοιων σημαντικών εκδηλώσεων που προκύπτουν από τη συνεργασία με το Ιόνιο Πανεπιστήμιο που αποτελεί, κατά κάποιο τρόπο τη φυσική συνέχεια σπουδών πολλών μαθητών.
Το Ιόνιο Πανεπιστήμιο και το τμήμα Μουσικών Σπουδών έχουν να παρουσιάσουν αναμφισβήτητα στους Λαρισαίους μαθητές ως μουσικό επίτευγμα την κατοχύρωση σπουδαίων πτυχιακών τίτλων στη μουσική ερμηνεία στις επιστήμες και σύνθεση, αλλά και να επιδείξουν για πρώτη φορά από το 2006 ένα πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών στη μουσική ερμηνεία που όμοιό του δεν υπάρχει στον ελληνικό χώρο με το καύχημα ότι παρά τα όσα προβλήματα λειτουργεί και στη μετουσίωση σε πράξη των μουσικών και εκπαιδευτικών οραμάτων που είναι σίγουρα η επαφή με τα μουσικά σχολεία στον ελληνικό χώρο. Συμμετοχή στα σεμινάρια μπορούν να δηλώσουν μαθητές και εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας - Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ωδείων, στα τηλέφωνα: 2410-256.710, 2410-618.596, 6979-050.804, 2410-628.194, 2410-627.121 και 2410-622.505. Η συμμετοχή είναι δωρεάν για όλους και θα χορηγηθούν βεβαιώσεις συμμετοχής ως ενεργά μέλη ή ως ακροατές. Οι συναυλίες και τα σεμινάρια είναι ανοικτές για το κοινό.
 
 
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass