ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

«Διαβάζω»

Δημοσίευση: 10 Φεβ 2009 1:32 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 13:21
 Κυκλοφόρησε το τεύχος Φεβρουαρίου του «Διαβάζω» και περιλαμβάνει ποικίλα θέματα, συνεντεύξεις, αφιερώματα και πολλά άλλα. Αναφορικά, το νέο τευχος παρουσιάζει:
«ΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΗ ΚΡΙΤΙΚΗ»
Η συζήτηση που ξεκίνησε στο προηγούμενο τεύχος του «Διαβάζω» (Ιανουάριος 2009, Νο 492) περί «καθεστωτικής κριτικής» συνεχίζεται, με την επιστολή – απάντηση του Δημοσθένη Κούρτοβικ στην ανοιχτή επιστολή που του απηύθυνε ο Αλέξης Ζήρας.
ΑΦΙΕΡΩΜΑ – Μιχάλης Κατσαρός: Τα νεανικά χρόνια
Τον Νοέμβριο του 2008 έκλεισαν δέκα χρόνια από το θάνατο του ποιητή Μιχάλη Κατσαρού. Το αφιέρωμα επικεντρώνεται στα νεανικά χρόνια του ποιητή, σ’ ένα τμήμα της αυτοβιογραφίας του (όσον αφορά στα πρώτα βήματά του στην τέχνη) και σε ανέκδοτα ή, πιθανόν, δημοσιευμένα αλλά δυσεύρετα ποιήματα. Το αφιέρωμα επιμελούνται οι Στάθης Κατσαρός και Γιάννης Ν. Μπασκόζος. Γράφουν ακόμη οι Χριστόφορος Μηλιώνης, Αλέξανδρος Αργυρίου.
ΦΑΚΕΛΟΣ – Λευκώματα και βιβλία τέχνης
Τρεις ειδικοί η Μαρίνα Λαμπράκη-Πλάκα, Καθηγήτρια Ιστορίας της Τέχνης και διευθύντρια της Εθνικής Πινακοθήκης, ο Νίκος Βατόπουλος, δημοσιογράφος, και ο Μιλτιάδης Παπανικολάου, Καθηγητής Ιστορίας της Τέχνης στη φιλοσοφική σχολή του ΑΠΘ, μιλούν για τη διεύρυνση της αγοράς των λευκωμάτων στην Ελλάδα, για τον ποικίλο χαρακτήρα τους και την πλούσια θεματολογία που καλύπτουν και για την εξαιρετική ποιότητα που τα διακρίνει. Ο φάκελος συμπληρώνεται από παρουσιάσεις λευκωμάτων που κυκλοφόρησαν τα τελευταία χρόνια από Έλληνες εκδότες.
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ
Ο Σωτήρης Δημητρίου μιλάει στη Νίκη Ορφανού με αφορμή το νέο του βιβλίο «Σαν το λίγο το νερό» (εκδόσεις «Ελληνικά Γράμματα»), στο οποίο επιδίδεται σε ένα ριψοκίνδυνο πείραμα, καθώς χρησιμοποιεί ως ήρωα τον εαυτό του.
ΤΑ ΕΥΠΩΛΗΤΑ ΤΟΥ 2008
Στο παρόν τεύχος παρουσιάζονται τα ευπώλητα όλης της προηγούμενης χρονιάς, σύμφωνα με τους πίνακες που δημοσιεύει το περιοδικό σε κάθε τεύχος. Οι λίστες των ευπώλητων προέρχονται κατά μέσο όρο από 25 βιβλιοπωλεία διάσπαρτα σε όλη την Ελλάδα.
ΑΡΘΡΑ
Ο Πέτρος Κυπριωτέλης, δημοσιογράφος και εκδότης, σχολιάζει την έρευνα που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «Τα Νέα», με τίτλο «Εξήντα συγγραφείς διαλέγουν 100 βιβλία που σημάδεψαν τη ζωή τους», και ο Κώστας Κατσουλάρης σχολιάζει τα γεγονότα του Δεκεμβρίου που μας πέρασε.
ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΕΣ
Η Κρατική Κεντρική Βιβλιοθήκη Ευπατορίας ιδρύθηκε το 1916, έπειτα από πρωτοβουλία του ρέκτη δημάρχου Συμεών Ντουβά. Διαθέτει περί τους 100.000 τίτλους και προσφέρει για κατ’ οίκον μελέτη περισσότερα από 180.000 βιβλία το χρόνο. Στην παρούσα φάση καταβάλλεται μεγάλη προσπάθεια προκειμένου να συσταθεί δικτυακός τόπος και να καταστεί το περιεχόμενό της προσιτό και ηλεκτρονικά. Το μεγαλύτερο μειονέκτημα; Όλοι οι τίτλοι που διατίθενται είναι στα ρωσικά.
Τέλος, στο τεύχος οι αναγνώστες θα βρουν όλες τις μόνιμες στήλες: σχόλια, courier, από μήνα σε μήνα, θερμιδωριανά οξύτονα, στήλη άλατος, ως αναγνώστης, κόντρα διάβασμα, χωρίς προϋπηρεσία, βιβλία στον κόσμο, βιβλία στο διαδίκτυο, κριτικογραφία, διαβάζω θέατρο, διαβάζω comics, περιοδεύων, του δρόμου, a piacere, νέα από το χώρο και την αγορά του βιβλίου, βιβλιοπαρουσιάσεις και βιβλιοκριτικές, τα ευπώλητα, και άλλα.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass