ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΟΙ «DOMENICA» ΑΝΑΦΕΡΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΜΟΥΣΙΚΗ ΤΟΥΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗ

«Το ροκ δεν θα πάψει ποτέ να αντιδρά»

* Συναυλιακό διήμερο στο «Stage» 13 και 14 Φεβρουαρίου

Δημοσίευση: 11 Φεβ 2009 1:24 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 13:21
 Τριγυρνώντας ανέκαθεν στα μονοπάτια της ροκ, οι «Domenica», ένα από τα πιο δημοφιλή ροκ συγκροτήματα είναι μια ομάδα νέων που εκφράζεται και δημιουργεί μέσα από τη μουσική. Οι ζωντανές εμφανίσεις τους χαρακτηρίζονται για την ενέργεια και το ρυθμό τους και οι ακροατές τους θα έχουν την ευκαιρία να τους δουν από κοντά σε ένα συναυλιακό διήμερο στο «Stage» την Παρασκευή και το Σάββατο, 13 και 14 Φεβρουαρίου όπου θα ερμηνεύσουν τραγούδια τόσο από την προσωπική τους δισκογραφία όσο και αγαπημένα τους από τη διεθνή ροκ μουσική σκηνή. Ο Δημήτρης Κανελλόπουλος με αφορμή την εμφάνισή τους και την ετοιμασία του νέου δίσκου τους κάνει μια αναφορά στη δημιουργία των «Domenica», στα τραγούδια που τους έφεραν την αναγνώριση σημειώνοντας ότι μεγάλο ενδιαφέρον βρίσκουν στην μελοποίηση ποιημάτων ακόμα και αν πολλά από αυτά έχουν γραφεί την περίοδο του μεσοπολέμου.
 
Συνέντευξη στην Κανέλα Κοπάνου
* Πώς δημιουργήθηκαν οι «Domenica;». Ποιο το ύφος και τα χαρακτηριστικά των τραγουδιών σας;
«Οι «Domenica» δημιουργήθηκαν το 1994 και μέσα από συνεχόμενες συναυλίες και πρόβες κατέληξαν στην πρώτη τους δισκογραφική δουλειά το 1999 με τίτλο 'Άχρηστα ρολόγια’. Ανέκαθεν τριγυρνάμε στα μονοπάτια της ροκ και έχουμε πειραματιστεί σε όλα της τα επίπεδα. Προσέχουμε πάντα ένα τραγούδι που μπαίνει στο δίσκο μας να μας εκφράζει και να μας συγκινεί.»
* Πώς ήρθε η αναγνώριση, με ποιο τραγούδι;
«Η αναγνώριση ουσιαστικά ήρθε με το δεύτερο δίσκο το 2002 με τίτλο ''Μέσα στη βουή του δρόμου'' και το ομώνυμο τραγούδι το οποίο και ξεχώρισε.»
* Το 2003 κερδίσατε το βραβείο Αρίων για το καλύτερο γκρουπ στο έντεχνο και το 2005 για τον καλύτερο εναλλακτικό δίσκο. Ποια η σημασία τους για εσάς;
«Είναι απλά μια επιβράβευση της προσπάθειας που κάνουν οι καλλιτέχνες και ευχαριστούμε τον κόσμο που μας υποστηρίζει σε τέτοιους είδους θεσμούς.»
* Ανάμεσα στις συνθέσεις σας συμπεριλαμβάνεται και η μελοποίηση ενός ποιήματος. Χρησιμοποιείτε ποιήματα ως πηγή έμπνευσης; Τι άλλο επηρεάζει τη μουσική σας;
«Η μεγαλύτερη ανακάλυψη για εμάς είναι το να μελοποιούμε ποιήματα που, ακόμα και αν έχουν γραφτεί στην περίοδο του μεσοπολέμου, νομίζεις ότι γράφτηκαν για την εποχή μας. Επίσης κάθε τι γύρω από τον έρωτα μπορεί να δώσει το έναυσμα για έναν στίχο ή μια μελωδία. Επίσης, μας αγγίζουν και καταθέτουμε απόψεις πάνω σε κοινωνικά ζητήματα.»
* Τι αντιπροσωπεύει για εσάς η ροκ μουσική; Είναι μια αντίθεση στην κοινωνική κουλτούρα όπως η ροκ της εποχής του ΄60; Ποια η θέση των συγκροτημάτων στη σημερινή ελληνική μουσική σκηνή;
«Το ροκ δε θα πάψει ποτέ να αντιδρά. Και όταν κάποιοι καλλιτέχνες με το πέρασμα του χρόνου ξεχνάνε από πού ξεκίνησαν και συμβιβάζονται απέναντι στο χρήμα, στις μεγάλες πολυθρόνες των υπουργείων και στην υπερβολική δημοσιότητα, να είστε σίγουροι ότι εκείνη τη στιγμή κάποια καινούρια μπάντα θα ξεκινάει από το μηδέν και θα αντιδρά απέναντι σε όλα αυτά.»
* Βρίσκεστε στο στάδιο ετοιμασίας νέου δίσκου. Τι περιλαμβάνει η νέα σας δουλειά;
«Μια πιο ‘σκληρή’ πρόταση από θέμα ήχου, και ποιο αντιδραστική από πλευράς στίχων.»
* Έχετε ξαναβρεθεί στη Λάρισα; Ποιοι οι επόμενοι σταθμοί σας στο πλαίσιο της περιοδείας σας;
«Είχαμε έρθει το 2003 και μείναμε εντυπωσιασμένοι από την αποδοχή του κόσμου. Το ταξίδι μας συνεχίζεται στην Αμαλιάδα, τα Τρίκαλα την Αλεξανδρούπολη για το προσεχές διάστημα. Το ταξίδι μας θα είναι πολύ μεγάλο το 2009.»
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass