ΑΛΛΑΖΕΙ ΜΟΡΦΕΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΕΡΓΑ ΤΗΣ Μ. ΓΚΟΥΝΤΟΥΒΑ

Η τέχνη της πηλοπλαστικής

* Εγκαινιάζονται σήμερα στο «Νάμα»

Δημοσίευση: 17 Φεβ 2009 1:34 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 13:23
 Κεραμικές δημιουργίες της Μαριάννας Γκουντουβά θα εκτίθενται από σήμερα, στις 8.30 το βράδυ και για ένα μήνα, στο Wine Bar «Νάμα» που βρίσκεται στον Μύλο του Παπά. Ο χώρος αυτός είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με την Μαριάννα Γκουντουβά καθώς εκεί στεγαζόταν το Ελεύθερο Εργαστήρι της Δημοτικής Πινακοθήκης – Μουσείο Γ. Κατσίγρα όταν ξεκινούσε η ίδια τη δημιουργική της πορεία. Μόλις είχε επιστρέψει από τη Φλωρεντία της Ιταλίας όπου εκεί έκανε τις σπουδές της στις Καλές Τέχνες κοντά στους καθηγητές FARULI, αδελφοί CIPOLLA, και VANDER LINDEN, φέρνοντας μαζί της εκτός από τις γνώσεις και την αγάπη για την Κεραμική Τέχνη και τη διάδοσή της στην πόλη μας. Δημιούργησε το εργαστήρι της Κεραμικής στο Ελεύθερο Εργαστήρι όπου μέχρι σήμερα διδάσκει σε δεκάδες μαθητές όλων των ηλικιών. Παράλληλα διατηρεί τον δικό της χώρο στην Ηπείρου 53.
Η κ. Γκουντουβά είναι μέλος του Εικαστικού Επιμελητηρίου Ελλάδας και της Πανελλήνιας Ένωσης Κεραμιστών. Έχει παρουσιάσει τη δουλειά της σε περισσότερες από δέκα ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Χαρακτηριστικό της δουλειάς της είναι κυρίως τα «δίχτυα», συνθέσεις από πλεχτό κορδόνι πηλού που άλλοτε γίνεται επιφάνεια και άλλοτε τρισδιάστατος όγκος. Οι «πεταλούδες», πολύχρωμες κατασκευές που αιωρούνται μεταφέροντάς τους παρατηρητές σε χώρους ιδεατούς. Άλλη ιδιαίτερη ενότητα είναι τα «γλυπτά», που χωρίζονται σε «πρωτόγονα ανθρωπάκια» και «λεπτεπίλεπτες γυναικείες μορφές». Όπως λέει και η ίδια «ό,τι με περιβάλλει και με συναρπάζει περνά από αυτόματες διαδικασίες μέσα μου και μετατρέπεται στο τέλος σε ένα έργο έκφρασης. Θεωρώ τον πηλό ως το πιο εύπλαστο υλικό που μου ταιριάζει για να εκφράσω τις ιδέες μου. Όλα τα πλαστικά, τα γραφικά και τα ζωγραφικά στοιχεία συμβάλλουν στο τελικό αποτέλεσμα της δουλειάς μου».
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass