Ο Δ. ΑΓΙΑΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΞΕΦΑΝΤΩΜΑ ΤΟΥ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΟΥ

Σε ρυθμούς Αποκριάς

Δημοσίευση: 18 Φεβ 2009 1:40 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 13:23
ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε»)
Στο κλίμα της Αποκριάς ο Δήμος Αγιάς άρχισε ήδη τις προετοιμασίες για το καρναβάλι. Από την προηγούμενη κιόλας εβδομάδα τα παιδιά των χορευτικών τμημάτων του Μορφωτικού Πολιτιστικού Συλλόγου Αγιωτών «Μιλτιάδης Δάλλας» κατασκεύασαν γιρλάντες για να στολίσουν την Αγιά και τα δημοτικά της διαμερίσματα, ώστε να τους δώσουν έτσι ένα ξεχωριστό αποκριάτικο χρώμα.
Το περασμένο Σάββατο ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου σε συνεργασία με τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων όλων των βαθμίδων καθώς και με τους συλλόγους του Μιλτιάδη Δάλλα και των Γυναικών Αγιάς, στο φιλόξενο στέκι του Γεωργικού Συνεταιρισμού με τη βοήθεια πολλών παιδιών κατασκεύασαν αφίσες και έφτιαξαν τον καρνάβαλο υπό την καθοδήγηση του Βασίλη και του Παναγιώτη Καραβιδέ.Ο Πολιτιστικός Οργανισμός προγραμματίζει ανάλογο εργαστήρι να λειτουργήσει και το ερχόμενο Σάββατο 21 Φεβρουαρίου από τις 10:30 π.μ. στον ίδιο χώρο, όπου τα παιδιά θα κατασκευάσουν μάσκες, θα ολοκληρώσουν τον καρνάβαλο και θα παίξουν αποκριάτικα παιχνίδια.
Το Σάββατο 28 Φεβρουαρίου στην Κεντρική πλατεία της κωμόπολης τα μέλη του Μιλτιάδη Δάλλα θα κατασκευάσουν χαρταετούς και σαΐτες με τον παραδοσιακό τρόπο, καθώς επίσης θα διασκεδάσουν με παραδοσιακά παιχνίδια, χάσκα κ.λπ.
Στόχος του Πολιτιστικού Οργανισμού, σύμφωνα με την πρόεδρό της κ. Σοφία Σοφολόγη – Μπαλταγιάννη, είναι να φέρει τα παιδιά κοντά στα στοιχεία της παράδοσης, που έχουν εκλείψει, με βιωματικό τρόπο και να νιώσουν τη χαρά της δημιουργίας και της συμμετοχής στην προετοιμασία και στη διοργάνωση της γιορτής.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass