Ο ΦΤΩΧΟΣ ΚΑΙ ΑΣΤΕΓΟΣ ΓΑΛΛΟΣ ΦΕΤΙΝΟΣ ΚΑΡΝΑΒΑΛΟΣ ΣΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ Δ. ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ

Ο Κλοσάρ... στη Λάρισα

* Σήμερα στη Σκεπαστή Αγορά Νεάπολης

Δημοσίευση: 19 Φεβ 2009 2:02 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 13:23
Εμπνευσμένος από την παγκόσμια οικονομική κρίση «Ο Κλοσάρ», ένας φτωχός και άστεγος Γάλλος, ο οποίος εξακολουθεί να ντύνεται αριστοκρατικά, θα είναι το κεντρικό θέμα των φετινών αποκριάτικων εκδηλώσεων του δ. Λαρισαίων, όπως ανακοίνωσαν χθες σε συνέντευξη Τύπου η υπεύθυνη των εκδηλώσεων κ. Βάσω Οικονόμου, ο πρόεδρος της ΔΕΤΠΟΛ κ. Μάνθος Τζιαστούδης, ο συγγραφέας κ. Βαγγέλης Κολώνας που είχε την καλλιτεχνική επιμέλεια και μέλη της εικαστικής ομάδας, που θα λάβουν χώρα σήμερα στις 7.30 μ.μ. στη Σκεπαστη Αγορά της Νεάπολης. Ο Κλοσάρ, αν και χωρίς χρήματα στο πορτοφόλι του εξακολουθεί να ντύνεται αριστοκρατικά έστω και αν κοιμάται στα παγκάκια, ενώ πάντα μηχανεύεται τρόπους να εξοικονομήσει το γεύμα της ημέρας. Ο Βαγγέλης Κολώνας με το σατιρικό του κείμενο «Η Ιστορία του Έλληνα Κλοσάρ» που συνοδεύει τον κ. Κλοσάρ και σχολιάζει με χιούμορ το γεγονός πως πίσω από το χιούμορ κρύβεται μια πικρή αλήθεια αναμένεται να διασκεδάσει τους παρευρισκομένους. Πού θα φτάσει η ανθρωπότητα στις μέρες μας; Θα γίνουμε Κλοσάρ χωρίς χρήματα και σπίτι αλλά πάντα με το ύφος του ξεχασμένου αριστοκράτη; Η εικαστική ομάδα κατασκευής του καρνάβαλου αποτελείται από τους Μαρτζέλη Ευθύμιο, Αντωνιάδη Χρήστο, Καλαμάρα Γεώργιο και Γιωτάκη Γεώργιο. Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:
ΣΗΜΕΡΑ, 7.30 μ.μ. «ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΟ ΕΙΚΑΣΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ»
Τα εικαστικά εργαστήρια των Λεσχών Πολιτισμού και οι δάσκαλοι των τμημάτων καλούν όλα τα παιδιά να συμμετάσχουν στο αποκριάτικο εικαστικό εργαστήρι και να δημιουργήσουν τις δικές τους αποκριάτικες φιγούρες.
«ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΗΣ ΚΟΥΚΛΑΣ»
Ο Δημοτικός Κουκλοθίασος «Τιριτόμπα» και το Μουσείο Κούκλας καλούν τους μικρούς και μεγάλους φίλους σ΄ ένα ταξίδι στο μαγικό κόσμο της Αποκριάς να κατασκευάσουν κολομπίνες, πιερότους και να πάρουν μέρος στα αποκριάτικα δρώμενα που θα ακολουθήσουν.
ΚΑΥΣΗ ΚΑΡΝΑΒΑΛΟΥ
«ΑΝΟΙΧΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΛΑΤΙΝ»
Το πρόγραμμα Λάτιν και Λαϊκών Χορών από τις Λέσχες Πολιτισμού καλεί μικρούς και μεγάλους να χορέψουν στους ρυθμούς της αποκριάς με λάτιν χορούς.
«ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΙ ΧΟΡΟΙ ΚΑΙ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ»
Παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια της αποκριάς θα παρουσιάσουν χορευτικά συγκροτήματα των Λεσχών Πολιτισμού και θα ακολουθήσει αποκριάτικο γλέντι και τσίκνισμα για το κοινό, με δημοτικό και λαϊκό πρόγραμμα συνοδεία ζωντανής ορχήστρας.
ΑΥΡΙΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 7.00 μ.μ. ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ ΑΓΙΟΥ ΘΩΜΑ
«ΑΝΟΙΧΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΛΑΤΙΝ»
Το πρόγραμμα Λάτιν και Λαϊκών Χορών από τις Λέσχες Πολιτισμού καλεί μικρούς και μεγάλους να χορέψουν στους ρυθμούς της αποκριάς με λάτιν χορούς.
«ΑΝΑΜΜΑ ΦΩΤΙΑΣ»
Αναβίωση του αποκριάτικου εθίμου της φωτιάς.
«ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΚΑΙ ΧΟΡΟΙ»
Παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια της αποκριάς θα παρουσιάσουν χορευτικά συγκροτήματα των Λεσχών Πολιτισμού και θα ακολουθήσει γλέντι για το κοινό με δημοτικό και λαϊκό πρόγραμμα.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass