ΣΤΟ «ΛΟΓΩ ΦΑΤΣΑΣ» ΤΟΥ Γ. ΔΙΑΛΕΓΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΘΕΣΣΑΛΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΣΤΟ «ΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΜΥΛΟΥ»

Όταν το παρελθόν συγκρούεται με το παρόν

Δημοσίευση: 19 Φεβ 2009 2:02 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 13:24
Στηρίζοντας το νεοελληνικό έργο μέσα από το ρεπερτόριό του, το Θεσσαλικό Θέατρο – ΔΗΠΕΘΕ Λάρισας παρουσιάζει αύριο Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου στις 9 μ.μ. στην Κεντρική Σκηνή του, στο Θέατρο του Μύλου, ένα έργο βαθιά υπαρξιακό, το «Λόγω Φάτσας» του Γιώργου Διαλεγμένου, που ανεβαίνει για πρώτη φορά από το Θεσσαλικό και έχει παιχτεί στις θεατρικές σκηνές μόνο μια φορά από τον Αντώνη Αντύπα στο «Απλό Θέατρο» το 1994. Για το έργο, το συγγραφέα, τους ηθοποιούς και τους συντελεστές της παράστασης μίλησαν σε συνέντευξη Τύπου η πρόεδρος του Θ.Θ. κ. Μαρία Αγραφιώτη, ο καλλιτεχνικός διευθυντής κ. Άκυς Μητσουλης, ο σκηνοθέτης κ. Δημήτρης Κομνηνός, οι ηθοποιοί κ.κ. Ελεάνα Απέργη, Άννα Πολυτίμου, Μανώλης Δεστούνης, Γιάννης Καλατζόπουλος και οι συντελεστές κ.κ. Γιώργος Λυντζέρης, Χαρά Τσιώλη και Μάκης Παπατριανταφύλλου.
«Το Θεσσαλικό Θέατρο σε μια προσπάθεια να καλύψει ένα ευρύ φάσμα θεατρικών ειδών και συνάμα να παρουσιάσει σύγχρονα έργα στο λαρισαϊκό κοινό παρουσιάζει στην Κεντρική Σκηνή, μετά το «Δεν Πληρώνω» του Ντάριο Φο, το «Λόγω Φάτσας» του Γιώργιου Διαλεγμένου, ενός σπουδαίου συγγραφέα που με τη γραφή του κατάφερε να παρουσιάσει μέσα από τα έργα του κομμάτια της καθημερινότητά μας. Το γλυκόπικρο έργο φιλοδοξεί να μας φέρει σε επαφή με τη χαώδη κατάσταση που μπορεί να προκληθεί από τη συνάντηση διαφορετικών χαρακτήρων σε συνδυασμό με το απίστευτο χιούμορ του Γ. Διαλεγμένου» σημειώνει η κ. Αγραφιώτη.
Τηρώντας την αρχική του υπόσχεση για διαφορετικές θεατρικές προτάσεις και εναλλασσόμενο ρεπερτόριο ο καλλιτεχνικός διευθυντής κ. Άκυς Μητσούλης μίλησε με υπερηφάνεια για την τέταρτη στη σειρά παραγωγή και το έργο του μεγάλου Έλληνα συγγραφέα. Πρόκειται για έναν συγγραφέα που έχει μεγάλη και ιδιαίτερη πορεία στο χώρο του θεάτρου. Το «Λόγω Φάτσας» είναι από τα σπάνια παιζόμενα έργα και ένα από τα σημαντικότερα που έχει γράψει, σημείωσε, ενώ στάθηκε στη μοναδικότητα του θεατρικού δυναμικού.
«Βαθιά υπαρξιακό έργο που ασχολείται με τη σκληρή διαπραγμάτευση του παρελθόντος με το παρόν, με το πόσο ζωντανό μπορεί να είναι το παρελθόν και με το πόσο μας στοιχειώνει, πώς πολλές φορές εκλαμβάνεται ως ένα πολύ ζωντανό παρόν ενώ πόσο χαώδες και άπιαστο από την άλλη είναι το παρόν είναι το «Λόγω Φάτσας» όπως περιέγραψε το περιεχόμενό του ο σκηνοθέτης κ. Δημήτρης Κομνηνός, λέγοντας ότι ο Διαλεγμένος προσφέρει μέσα από το κείμενό του μια ανθρώπινη ιστορία προσπαθώντας να σχηματίσει τη δική του αγωνία για το πώς να χειριστεί κανείς αυτά τα συναισθήματα κάτι που επιλέγει να παρουσιάσει στο κοινό δανειζόμενος την τέχνη του θεάτρου, τοποθετώντας στο σενάριο μια παλαίμαχη ηθοποιό. Ο κ. Κομνηνός, στη συνέχεια δεν παρέλειψε να εκδηλώσει την επιθυμία του το έργο να ανέβει και στο θέατρο «Βικτώρια» στην Αθήνα.
Εντυπωσιασμένη και συγκινημένη από τη ζεστασιά με την οποία τους έγινε η υποδοχή από το Θεσσαλικό Θέατρο και ο επαγγελματισμός του ΔΗΠΕΘΕ Λάρισας η παλαίμαχη και στη ζωή ηθοποιός κ. Απέργη, επιστρέφοντας δέκα χρόνια μετά στο θέατρο δήλωσε ότι αιτία γυρισμού στάθηκε η γνώση και το ήθος του σκηνοθέτη καθώς και οι ηθοποιοί που παίρνουν μέρος.
Δανειζόμενη μια ατάκα του έργου «Όσο ζει κανείς παίζει» η κ. Πολυτίμου, μια ηθοποιός με επίσης τεράστια πορεία στη σκηνή, αλλά και έχοντας προσωπική πείρα στην προετοιμασία έργων από το 1991, καθώς διατηρεί το δικό της θέατρο που δημιούργησε με το σύζυγο της Νίκο Παπακωνσταντίνου, εμμένει στον κόπο που προϋποθέτει το στήσιμο μιας θεατρικής παράστασης και στη διάθεση και το μεράκι που όλοι έδειξαν κατά τη διάρκεια των προβών. Τιμή για τη συμμετοχή του στην παράσταση «αισθάνομαι» είπε ο κ. Δεστούνης μιλώντας για τη συνεργασία του με το Θεσσαλικό απευθύνοντας θερμές ευχαριστίες σε όλους καθώς και στους ικανούς τεχνικούς. Κλείνοντας, ο κ. Γιαννακόπουλος σημείωσε ότι τα ΔΗΠΕΘΕ είναι θέατρα κοινωνικά προσανατολισμένα, αφορούν στην ουσία, στην κοινωνία και όχι το άτομο.
Τέλος, με επαινετικά λόγια οι ηθοποιοί και συντελεστές της παράστασης επισήμαναν την αξία και τη σπανιότητα του Θεσσαλικού Θεάτρου, τον άψογο επαγγελματισμό και διαχείριση των θεμάτων τόσο του διοικητικού προσωπικού όσο και του τεχνικού, στοιχεία που στηρίζουν το θεσμό των ΔΗΠΕΘΕ.
 
Το έργο
Μια παλαίμαχη ηθοποιός των θρυλικών μπουλουκιών, ο μισοσαλεμένος αδερφός της, η γεροντοκόρη αδερφή της, ο ζωηρός γάτος τους, ένας φιλόδοξος σκηνοθέτης, ο Άγιος Βασίλης και μια γαλοπούλα, μπλέκονται μεταξύ τους με αφορμή το γύρισμα ενός τηλεοπτικού σποτ, που δεν ολοκληρώνεται ποτέ, όμως οι ετερόκλητοι ήρωές του θα ανακαλύψουν, ο καθένας με τον τρόπο του...Τη συνέχεια θα παρακολουθήσει το λαρισαϊκό κοινό επί σκηνής. Πρωταγωνιστούν η Ελεάνα Απέργη, απ’ τους πρωταγωνιστές του Κ.Θ.Β.Ε. για μεγάλο χρονικό διάστημα που επανεμφανίζεται στη σκηνή ύστερα από αρκετά χρόνια, η Άννα Πολυτίμου, ο Μανώλης Δεστούνης, ο Γιάννης Καλατζόπουλος, ο Λεωνίδας Γιανακόπουλος και η Χαρά Τσιώλη. Τα σκηνικά και τα κοστούμια είναι του Γιώργου Λυντζέρη και οι φωτισμοί του Μάκη Παπατριανταφύλλου. Για τις παραστάσεις ισχύουν Εργατικά εισιτήρια και εισιτήρια Ο.Γ.Α. Η προπώληση και πώληση των εισιτηρίων γίνεται στο ταμείου του «Θεάτρου του Μύλου» τις ώρες: Πρωί: 10-1 και Απόγευμα: 6-9. Πληροφορίες στο τηλέφωνο 2410 533.417.
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass