Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΧΘΕΣ Η ΕΝΑΡΞΗ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΟΥ Δ. ΛΑΡΙΣΑΣ «ΑΠΟΚΡΙΑ 2009» ΣΤΗ ΣΚΕΠΑΣΤΗ ΑΓΟΡΑ ΤΗΣ ΝΕΑΠΟΛΗΣ

Ο Γάλλος Κλοσάρ φετινός Καρνάβαλος

Δημοσίευση: 20 Φεβ 2009 2:08 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 13:24
Την έναρξη των αποκριάτικων εκδηλώσεων έκανε χθες ο δήμαρχος Λαρισαίων στη Σκεπαστή Αγορά της Νεάπολης παρουσιάζοντας στους παρευρεθέντες τον φετινό καρνάβαλο, τον φτωχό Γάλλο Κλοσάρ. Εμπνευσμένος από την παγκόσμια οικονομική κρίση «Ο Κλοσάρ», ένας φτωχός και άστεγος Γάλλος, ο οποίος εξακολουθεί να ντύνεται αριστοκρατικά, αποτελεί το κεντρικό θέμα των φετινών εκδηλώσεων που θα παρασύρει τους Λαρισαίους στο χορό, ο οποίος αν και χωρίς χρήματα στο πορτοφόλι του εξακολουθεί να ντύνεται αριστοκρατικά έστω και αν κοιμάται στα παγκάκια ενώ πάντα μηχανεύεται τρόπους να εξοικονομήσει το γεύμα της ημέρας. Τα παιδιά υποδέχθηκαν με εμφανή ενθουσιασμό το καρναβάλι. Οι μικροί δημότες ντυμένοι ανάλογα χορεψαν στους ρυθμούς της Αποκριάς και ανέπτυξαν ποικίλες εικαστικές δραστηριότητες. Η εικαστική ομάδα κατασκευής του καρνάβαλου αποτελείται από τους Μαρτζέλη Ευθύμιο, Αντωνιάδη Χρήστο, Καλαμάρα Γεώργιο και Γιωτάκη Γεώργιο.
ΣΗΜΕΡΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 7.00 μ.μ. ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ ΑΓΙΟΥ ΘΩΜΑ
«ΑΝΟΙΧΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΛΑΤΙΝ»
Το πρόγραμμα Λάτιν και Λαϊκών Χορών από τις Λέσχες Πολιτισμού καλεί μικρούς και μεγάλους να χορέψουν στους ρυθμούς της Αποκριάς με λάτιν χορούς.
«ΑΝΑΜΜΑ ΦΩΤΙΑΣ»
Αναβίωση του αποκριάτικου εθίμου της φωτιάς.
«ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΚΑΙ ΧΟΡΟΙ»
Παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια της αποκριάς θα παρουσιάσουν χορευτικά συγκροτήματα των Λεσχών Πολιτισμού και θα ακολουθήσει γλέντι για το κοινό με δημοτικό και λαϊκό πρόγραμμα.