ΘΕΣΣΑΛΙΚΑ ΤΟΠΙΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΦΑΚΟ

Ματιά δημοσιογραφική...

* Εγκαινιάστηκε χθες η έκθεση Φωτογραφίας του Μορφωτικού Ιδρύματος της Ένωσης Συντακτών Θεσσαλίας

Δημοσίευση: 27 Φεβ 2009 2:12 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 13:27
Πανέμορφα τοπία μέσα από τη ματιά Θεσσαλών δημοσιογράφων «στολίζουν» από χθες το φουαγιέ του αμφιθεάτρου της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας – Μουσείου Γ. Ι. Κατσίγρα.Στα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας που διοργάνωσε το Μορφωτικό Ίδρυμα της Ένωσης Συντακτών Θεσσαλίας Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας (ΕΣΗΕΘΣτΕΕ), οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν εικόνες της περιφέρειας μας όπως τις αποτύπωσε ο φακός των δημοσιογράφων Θανάση Βογιατζή, Θανάση Καλλιάρα, Δημήτρη Κατσανάκη, Χρήστου Μπεχλιβάνου και Βαγγέλη Ρηγόπουλου. Την εκδήλωση χαιρέτισε ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΘΣτΕΕ, αλλά και του Μορφωτικού Ιδρύματος κ. Δημ. Πελεκούδας, τονίζοντας ότι μέσα από αυτή την έκθεση αναδεικνύονται και άλλες πτυχές των δημοσιογράφων, πέρα από το επάγγελμά τους, ενώ στόχος είναι να «ταξιδέψει» η δουλειά των φωτογράφων και σε άλλες πόλεις.
Ο μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνάτιος εξέφρασε τη συγκίνησή του για τα έργα που είδε, καθώς οι καλλιτέχνες προσπάθησαν επιτυχώς να παρουσιάσουν την καλύτερη πλευρά της Θεσσαλίας. Στάθηκε ιδιαίτερα στις φωτογραφίες που αναδεικνύουν τη θρησκευτική παράδοση και επαίνεσε τη δουλειά όλων.
Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Φ. Γκούπας, αναφερόμενος στη δημοσιογραφική δουλειά των Θεσσαλών, τόνισε ότι βρίσκεται σε καλύτερο επίπεδο από τις άλλες περιοχές. Χαρακτήρισε, δε, το δημοσιογραφικό δυναμικό αξιόλογο που προάγει το συμφέρον του τόπου και το παραίνεσε να συνεχίσει την άριστη δουλειά του.
Ο πρόεδρος της Δημοτικής Πινακοθήκης κ. Μ. Ξηρομερίτης επισήμανε πως με την έκθεση του Μορφωτικού Ιδρύματος της ΕΣΗΕΘΣτΕΕ, το Μουσείο ανοίγει έναν ακόμη εκθεσιακό χώρο, ο οποίος θα είναι ανοιχτός σε όλους τους φορείς και πολίτες για εκθέσεις φωτογραφίας. Συμπλήρωσε, τέλος, ότι για την καλύτερη διαχείριση του συγκεκριμένου χώρου θα υπάρχει μια επιτροπή αποτελούμενη από τους Λ. Μαράβα, Χρ. Παπανικολάου και Χρ. Σαμαρά που θα ελέγχει τις αιτήσεις για μελλοντικές εκθέσεις.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν, ακόμη, ο αντινομάρχης κ. Χρ. Καλομπάτσιος, οι αντιδήμαρχοι κ. Κων. Σαμουρέλης, Σπ. Μπαρμπούτης και Χρ. Κέλλας, ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού Νομαρχίας κ. Χρ. Σιδερόπουλος, ο πρόεδρος της ΔΕΤΠΟΛ κ. Μ. Τζιαστούδης, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Κων. Γιαννούλας, ο προϊστάμενος της Α΄/βάθμιας Εκπαίδευσης κ. Χρ. Λιάπης, ο πρόεδρος του ΤΕΕ κ. Ντ. Διαμάντος, η διευθύντρια του Γαλλικού Ινστιτούτου κ. Χρ. Βουλγαράκη, ο αρχαιολόγος - ψυχή της ανασκαφής του Αρχαίου Θεάτρου Λάρισας κ. Αθ. Τζιαφάλιας κ.ά.
Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 26 Μαρτίου, με ώρες λειτουργίας: Τρίτη -Παρασκευή: 10.00- 14.00 και 18.00 - 21.00 και Σάββατο, Κυριακή: 10.00- 14.00.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass