ΞΕΦΑΝΤΩΜΑ ΜΕ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΝΟΜΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

Τριήμερο αποκριάτικων εκδηλώσεων

Συνεχίζονται οι αποκριάτικες εκδηλώσεις στην Λάρισα, αλλά και σε όλο το νομό.

Δημοσίευση: 28 Φεβ 2009 1:15 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 13:27
ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ
Σήμερα στις 10:30π.μ. στη σκεπαστή αγορά Νεάπολης θα γίνει ο 7ος διαγωνισμός ζωγραφικής – χαρταετού με συμμετοχή των μαθητών των Δημοτικών Σχολείων της πόλης, των εικαστικών εργαστηρίων των Λεσχών Πολιτισμού και των Εργαστηρίων της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας – Μουσείου Γ.Ι. Κατσίγρα. Θα βραβευτούν οι 3 καλύτερες δημιουργίες ενώ θα τιμηθούν με τίτλο συμμετοχής και δώρα για όλα τα παιδιά της πόλης.
Στους Αμπελόκηπους στις 6μ.μ.θα πραγματοποιηθεί περιοδεία του άρματος σε κεντρικούς δρόμους της συνοικίας, με κατάληξη στην πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου. Άναμμα της φωτιάς και κάψιμο του καρνάβαλου. Τα χορευτικά του εξωραϊστικού θα παρουσιάσουν latin χορούς, γαϊτανάκι, χορευτικά και με συμμετοχή όλων των παρευρισκόμενων. Διαγωνισμός καρναβαλιού. Κατά τη διάρκεια της βραδιάς θα ψήνονται λουκάνικα και θα προσφέρονται στον κόσμο και με άλλα εδέσματα, καθώς και κρασί.
ΣΤΟ ΔΗΜΟ Κ. ΟΛΥΜΠΟΥ
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πυργετού, σε συνεργασία με το Δήμο Κάτω Ολύμπου, στο πλαίσιο των φετινών εκδηλώσεων για τη γιορτή της Αποκριάς, ανακοινώνει το σχετικό πρόγραμμα που περιλαμβάνει τα εξής:
Σήμερα στις 8 μ.μ. πάρτι μασκέ στο κλαμπ «Ιστός». Αύριο Κυριακή στις 7 μ.μ., στο χώρο του γηπέδου θα γίνει το κάψιμο του Καρνάβαλου με φαντασμαγορικά πυροτεχνήματα και παρουσία πλήθους κόσμου. Καθαρά Δευτέρα στην πλατεία του χωριού θα μαγειρευτεί η παραδοσιακή φασολάδα και θα προσφερθεί χαλβάς, ελιές, τουρσί και τοπικό κρασί. Στις 12.30 μ.μ. θα ακολουθήσει στον κεντρικό δρόμο του χωριού παρέλαση μεταμφιεσμένων με άτομα κάθε ηλικίας, ενώ μετά το τέλος της παρέλασης στην πλατεία του χωριού οι νέοι θα πλέξουν χορεύοντας το παραδοσιακό γαϊτανάκι. Θα ακολουθήσει χορός και ξέφρενο γλέντι.
Στη Ραψάνη με το σύνθημα «Ελάτε να υποδεχτούμε την Άνοιξη», η δημοτική βιβλιοθήκη Ραψάνης προσκαλεί τα παιδιά να συμμετέχουν στα εργαστήρια δημιουργικής απασχόλησης που διοργανώνει με αφορμή το τριήμερο της Αποκριάς και τον ερχομό της Άνοιξης . Σήμερα και αύριο θα είναι ανοιχτή για τους μικρούς και μεγάλους φίλους της , κατασκευάζοντας αποκριάτικες μάσκες , χαρταετούς αλλά και το βραχιολάκι του Μάρτη , καλωσορίζοντας την Άνοιξη και τον ερχομό των χελιδονιών μαζί με τα παιδιά .
Παράλληλα, το τριήμερο της Αποκριάς στη Ραψάνη θα γίνουν τα καθιερωμένα έθιμα της Αποκριάς .Κάψιμο καρνάβαλου το βράδυ της Κυριακής , παραδοσιακά Σουρούκια και γλέντι στην πλατεία της Ραψάνης . Την Καθαρά Δευτέρα η παραδοσιακή φασολάδα , άφθονο κρασί Ραψάνης, δρώμενα από το Σύλλογο Γυναικών Ραψάνης , ζωντανή ορχήστρα για όλους στην πλατεία της Ραψάνης .
ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΔΕΣΚΑΤΗΣ
Σήμερα, στις 6.30 μ.μ., θα γίνει παρέλαση καρναβαλιστών στην πλατεία Παλιουριάς, ενώ θα ακολουθήσει χορός και τραγούδια συνοδεία παραδοσιακής δημοτικής ορχήστρας. Θα προσφέρονται σουβλάκια και κρασί. Αύριο Κυριακή στις 11 το πρωί, στην Κεντρική Πλατεία, θα πραγματοποιηθεί παράσταση με κλόουν, ξυλοπόδαρους και πλούσια δώρα για τους μικρούς δημότες, ενώ θα παρελάσουν και άρματα για τα παιδιά. Το απόγευμα οι εκδηλώσεις κορυφώνονται με την παρέλαση αρμάτων και καρναβαλιστών στους κεντρικούς δρόμους της Δεσκάτης. Η παρέλαση θα ξεκινήσει στις 4.30 μ.μ. από την Κεντρική Πλατεία, όπου και θα καταλήξει. Εκεί θα υπάρχει πλούσιο μουσικοχορευτικό πρόγραμμα για όλα τα γούστα με λάτιν ρυθμούς, παραδοσιακή δημοτική ορχήστρα και γαϊτανάκι. Οι δημότες και οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν σουβλάκια και κρασί, ενώ στις 8 μ.μ. θα γίνει το παραδοσιακό κάψιμο του Μπούρμπουλου. Κατά τη διάρκεια της Καθαράς Δευτέρας 2 Μαρτίου, ο δήμος Δεσκάτης θα γιορτάσει τα Κούλουμα στην Πλατεία Δημαρχείου με παραδοσιακή δημοτική μουσική, αλλά και σε περιοχές της Παλιουριάς, της Παρασκευής, του Πρόδρομου και του Αγίου Αχιλλίου, όπου θα γίνει πέταγμα του χαρταετού. Παντού θα σερβίρεται λαγάνα, ελιές και φασολάδα. Αξίζει να σημειωθεί ότι το αποκριάτικο κλίμα των ημερών θα δώσουν όλες τις ημέρες πολλά μασκέ πάρτι που θα γίνουν σε διάφορα νυχτερινά καταστήματα της πόλης.
ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΝΕΣΣΩΝΑ
Σήμερα 18.00: Συκούριο παιδικό πάρτι μασκέ στο χώρο του ΜΕΣ διοργανώνει ο Μορφωτικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος Συκουρίου.
Αύριο Κυριακή: Συκούριο, 20.30 μ.μ. άναμμα της μπουρούνας στην πλατεία Θέμιδος από το 1ο Σύστημα Προσκόπων και τον Κυνηγετικό Σύλλογο Συκουρίου. Ακολουθεί λαϊκό γλέντι με προσφορά άφθονου κρασιού και νηστίσιμων εδεσμάτων. Συγχρόνως ο Μορφωτικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος Συκουρίου πλέκει γαϊτανάκι και ξεφαντώνει.
- Πουρνάρι, 14.00: Ο Εξωραϊστικός Σύλλογος Πουρναρίου διοργανώνει το «Σεργιάνισμα της αρκούδας». Αναβίωση παλαιού εθίμου. 20.00 άναμμα μπουρούνας στην πλατεία Πουρναρίου. Ακολουθεί λαϊκό γλέντι στο καφενείο του Πίβουλα με την ορχήστρα του Κ. Ριζούλη.
- Σπηλιά, Καλοχώρι και Νέσσων, 20.00, άναμμα μπουρούνας. Θα ακολουθήσει λαϊκό γλέντι στο καφενείο του χωριού με τη «Λαρισαϊκή Κομπανία» του Σπύρου Μητρούλα.
* Καθαρά Δευτέρα, 10.00, Συκούριο, Σπηλιά, Καλοχώρι: Μπουρανί και φασολάδα 11.00 πέταγμα χαρταετού στην Μπάρα με τα παραδοσιακά εδέσματα και μουσική. 14.00: Καλοχώρι: παρέλαση αρμάτων, γλέντι και χορός.
ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΛΙΒΑΔΙΟΥ
Σήμερα στη Δολίχη: 8:30 μ.μ.: Κάψιμο Καθιερωμένου Φανού στην κεντρική πλατεία Δολίχης με κρέας χοιρινό, πίτες και ποτό.
Αύριο Κυριακή στο Λιβάδι: 8:00 μ.μ. και 9:00 μ.μ. στο Παλιό Γήπεδο και στον Πολέζο: Κάψιμο Καθιερωμένων Φανών (από τους Νέους του Δήμου) και πατροπαράδοτο Αμ Χάσκα, με τσίπουρο, με κρασί και συνοδεία των Λιβαδιώτικων κλαρίνων.
Καθαρά Δευτέρα στο Λιβάδι:1:30 π.μ.: Στην πλατεία με άφθονη φασολάδα, κρασί, τσίπουρο κ.λπ., μουσική και χορός με τα Λιβαδιώτικα Κλαρίνα, παρέλαση καρναβαλιστών. Στη Δολίχη 11:00 π.μ.: Εκδήλωση στην κεντρική πλατεία, με φασολάδα, χαλβά, κρασί, τουρσί, ελιές κ.λπ.
ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΜΕΛΙΒΟΙΑΣ
Σήμερα το βράδυ αναβιώνει στη Μελιβοία το έθιμο όπου ομάδες καρναβαλιστών επισκέπτονται τα σπίτια των αρραβωνιασμένων για το παραδοσιακό κέρασμα του χαλβά και στη συνέχεια ακολουθεί γλέντι στις ταβέρνες του χωριού.
Στην Κουτσουπιά ο τοπικός σύλλογος στις 23:00 διοργανώνει μασκέ πάρτι στο beach bar Gialos με happenings (είσοδος ελεύθερη). Την Κυριακή 1 Μαρτίου στις 19:00 ο Σύλλογος Γυναικών Αγιοκάμπου – Σκήτης - Πολυδενδρίου θα κάψει τον καρνάβαλο στην παραλία του Αγιοκάμπου μπροστά στο κεντρικό περίπτερο. Οι γυναίκες θα μοιράσουν στους επισκέπτες τοπικά εδέσματα με άφθονο κρασί και τσίπουρο και θα ακολουθήσει γλέντι, ξεφάντωμα και χορός με αποκριάτικους ρυθμούς δίπλα στη θάλασσα. Ο Περιβαλλοντικός – Μορφωτικός Σύλλογος Σκήτης θα κάψει τον καρνάβαλο, εκεί θα υπάρχει ένα τραπέζι και θα περιμένει τους επισκέπτες με τοπικά εδέσματα των γυναικών του συλλόγου με κρασί και χορό.
Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων θα μοιράζεται στους επισκέπτες φαγητό, κρασί και τσίπουρο. Λίγο αργότερα στις 20:30 στην πλατεία της Μελιβοίας θα κάψουμε τον καρνάβαλο και θα ακολουθήσει γλέντι υπό τους ήχους αποκριάτικων τραγουδιών με κρασί, τσίπουρο και παραδοσιακό μπουφέ με τη συμμετοχή του χορευτικού τμήματος Μελιβοίας. Στην Κουτσουπιά στις 19:00 στην πλατεία θα γίνει το παραδοσιακό κάψιμο των κέδρων και του καρνάβαλου με μουσική, κρασί, τσίπουρο και χαλβά. Οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν την Καθαρά Δευτέρα στο Σκλήθρο, στη Μελιβοία, στη Σκήτη και στη Σωτηρίτσα όπου θα προσφερθούν στους επισκέπτες λαγάνες, φασολάδα, κρασί και άλλα Σαρακοστιανά εδέσματα. Συγκεκριμένα στη Σκήτη ο Περιβαλλοντικός – Μορφωτικός Σύλλογος θα στήσει γλέντι στην πλατεία με χορούς και το παραδοσιακό γαϊτανάκι με τη συμμετοχή του συγκροτήματος «Νόστος», ζογκλέρ και ξυλοπόδαρους.
Στην πλατεία της Κουτσουπιάς θα γίνει το κάψιμο του καρνάβαλου και θα μοιραστεί κρασί και χαλβάς δωρεάν σε όσους-ες παρευρεθούν.
Τέλος , την Καθαρά Δευτέρα 2/3, ο σύλλογος προσκαλεί μικρούς και μεγάλους να πετάξουν τον χαρταετό στην πανέμορφη παραλία της Κουτσουπιάς και στη συνέχεια να χαλαρώσουν με ποτό και φαγητό στα τοπικά καταστήματα. Στη Σκήτη την Καθαρά Δευτέρα θα εμφανιστεί η ορχήστρα «Νόστος», ζογκλέρ και ξυλοπόδαροι. Ο κόσμος θα γευτεί την παραδοσιακή φασολάδα και άλλα σαρακοστιανά, τσίπουρο και κρασί, ενώ το πέταγμα των χαρταετών θα γίνει στο γήπεδο της Σκήτης.
ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ
Γιορτή με νηστίσιμα εδέσματα και μουσική, διοργανώνει την Καθαρά Δευτέρα στην πλατεία των Αγίων Αναργύρων ο σύλλογος γονέων του δημοτικού σχολείου, με τη χορηγία του Δήμου.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass