ΜΕ ΓΝΩΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΞΕΝΟΥΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΣΤΟΥΝ ΣΤΟ «ΜΥΛΟ 1927»

Μουσική ...άνοιξη στη Λάρισα

Δημοσίευση: 28 Φεβ 2009 1:16 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 13:27
Η ΔΕΤΠΟΛ για άλλη μια χρονιά καταφέρνει να συνταράξει τα μουσικά δρώμενα της Λάρισας, χαρίζοντας σε όλους μας μελωδικές βραδιές με γνωστούς Έλληνες και ξένους καλλιτέχνες στη σκηνή του «Μύλου 1927».Η άνοιξη που έρχεται προβλέπεται, λοιπόν, πολύ μελωδική, καθώς το πρόγραμμα εμφανίσεων στον Μύλο, μπορεί να χαρακτηριστεί μόνο ως εξαιρετικό και ικανό να ικανοποιήσει όλα τα μουσικά γούστα. Την Τετάρτη 4 Μαρτίου θα εμφανιστούν οι Sharpee’s, ένα κορυφαίο Blues και Rock συγκρότημα που παίζει επαγγελματικά και χωρίς συμβιβασμούς μια μεγάλη γκάμα από τα πιο δυνατά κομμάτια του είδους του περασμένου αιώνα. Κομμάτια βαθιά ριζωμένα μέσα μας στο πέρασμα του χρόνου από μουσικούς και σχήματα σαν τους Jimi Hendrix, Rory Gallagher, Small Faces, Rolling Stones, πάντα δίπλα στο δικό τους υλικό. Ακόμη και τραγούδια του Cliff Richard ή του Buddy Holly χωράνε στο ρεπερτόριο των Sharpee’s , παιγμένα όμως με απόλυτο δυναμισμό και καταιγιστικά σόλος από την κιθάρα του Geoff Everett. Οι Sharpee’s είναι μια από τις πιο σκληρά εργαζόμενες μπάντες της νότιας Αγγλίας, με ενθουσιώδεις φίλους στην Ευρώπη και δυνατά κότσια.
Την Τετάρτη 11 Μαρτίου θα μαγέψουν τους Λαρισαίους με τις φωνές τους η Μελίνα Ασλανίδου και η Ραλλία Χρηστίδου. Ύστερα από μία ιδιαίτερα επιτυχημένη σεζόν στον Σταυρό του Νότου Απέναντι, οι δύο ταλαντούχες τραγουδίστριες θα εμφανιστούν στη Λάρισα, σε μια μουσική παράσταση που συνδυάζει αγαπημένα και γνωστά τραγούδια με παλιές μελωδίες και κλασικά ακούσματα με τον πιο ευφάνταστο και δροσερό τρόπο.
Την Τετάρτη 18 Μαρτίου ο Παύλος Παυλίδης, ο «ηγέτης» του συγκροτήματος των «Ξύλινων Σπαθιών», θα επισκεφθεί τη Λάρισα, με το νέο cd του στις αποσκευές του, με όλα τα γνωστά και αγαπημένα του τραγούδια αλλά και εντελώς νέο ακυκλοφόρητο υλικό. Το τελευταίο ζωντανά ηχογραφημένο διπλό c.d του στο Θέατρο Απόλλων της Σύρου ολοκληρώνει έναν κύκλο δουλειάς και ταυτόχρονα ανοίγει μια καινούρια σελίδα στις μουσικές αναζητήσεις του Παύλου Παυλίδη.
Το 2004 ο Παύλος Παυλίδης κάνει την έκπληξη και κυκλοφορεί την πρώτη προσωπική δισκογραφική δουλειά του, «Αφού λοιπόν ξεχάστηκα». Μετά από δύο χρόνια, κι ενώ ενώνεται με την ομάδα της Archangel Music, επιστρέφει με ολοκαίνουργιο δίσκο με τίτλο «Άλλη μια μέρα» το 2006.
Την Τρίτη 24 Μαρτίου ο Μύλος 1927 θα παρουσιάσει μια συναυλία που όλοι περιμένουμε με ανυπομονησία. Ο Σωκράτης Μάλαμας θα βρεθεί για άλλη μια φορά στη μουσική σκηνή της Λάρισας για να ερμηνεύσει τα αγαπημένα μας τραγούδια που αντέχουν στο χρόνο, κρυμμένα καλά στην ψυχή μας.
Την Τετάρτη 1 Απριλίου θα ταξιδέψει ως την πόλη μας ο Snowy White, μια από τις πιο σημαντικές φυσιογνωμίες της βρετανικής σκηνής.
Έχει καταφέρει να παραμείνει στο προσκήνιο τριάντα πέντε ολόκληρα χρόνια παρουσιάζοντας έργο άμεσα συνδεδεμένο με την κιθαριστική του δεξιοτεχνία. Για χρόνια έπαιξε με τον Peter Green, πρόσθετος κιθαρίστας στους Pink Floyd και των Thin Lizzy, ενώ ηχογράφησε με τον Peter Green το ιστορικό άλμπουμ «In the skies». Η σόλο καριέρα του ξεκίνησε το 1982 με την ηχογράφηση του πρώτου του άλμπουμ «White Flames», το single του οποίου «Bird of Paradise» γνώρισε διεθνή αναγνώριση. Βρέθηκε επίσης μαζί με τον Roger Waters στο Βερολίνο το 1990, για την παρουσίαση μπροστά σε 350.000 θεατές και μαγνητοσκόπηση για ολόκληρο τον κόσμο, του σόου «The Wall». Την επόμενη χρονιά συμμετείχε στο ιστορικό κοντσέρτο «Quitar Legends « στη Σεβίλλη, το οποίο παρουσιάστηκε ζωντανά από την τηλεόραση σε ολόκληρο τον κόσμο, ενώ από το 1992 είναι μόνιμο μέλος της μπάντας του Roger Waters, με τον οποίο περιοδεύει και ηχογραφεί.
Την Τρίτη 7 Απριλίου η Ρίκα Αντωνοπούλου θα μας ταξιδέψει σε αγαπημένα τραγούδια. Η Ρίτα Αντωνοπούλου είναι σταθερή συνεργάτιδα του Θάνου Μικρούτσικου τα τελευταία δύο χρόνια και η βασική ερμηνεύτρια του νέου κύκλου τραγουδιών του με τίτλο «Πάμε ξανά απ την αρχή».
Την Τετάρτη 22 Απριλίου η βραδιά είναι αφιερωμένη στους λάτρεις της ρεμπέτικης μουσικής, με την εμφάνιση του Αγάθωνα Ιακωβίδη, ενός από τους σπουδαιότερους σύγχρονους ερμηνευτές του ρεμπέτικου τραγουδιού. Τα είκοσι και πλέον χρόνια που δισκογραφεί έχει προσπαθήσει να φέρει κοντά μας, εξαιρετικά τραγούδια που ήταν άγνωστα στο ευρύ κοινό.
Ο Μύλος θα αποχαιρετήσει την άνοιξη με τη συναυλία της Ελένης Τσαλιγοπούλου στις 28 ή στις 29 Απρίλιου(δεν έχει καθοριστεί ακόμα η ημερομηνία). Δεν υπάρχουν πλέον πολλοί τραγουδιστές που να ερμηνεύουν ένα δημοτικό τραγούδι, ένα ποπ κομμάτι ή μια ροκ μπαλάντα και να είναι εξίσου πειστικοί. Η Ελένη Τσαλιγοπούλου είναι ένα από τα τελευταία δείγματα του είδους. Εδώ και αρκετό διάστημα, η Ελένη Τσαλιγοπούλου έχει ξεφύγει από τα στενά όρια του έντεχνου/λαϊκού/παραδοσιακού ήχου με τον οποίον τη γνωρίσαμε την προηγούμενη δεκαετία. Ειδικά με αφορμή τη σχεδόν μόνιμη συνεργασία της με τον τραγουδοποιό Κώστα Λειβαδά, έχει κάνει ανοίγματα και πειραματισμούς σε πιο pop, rock, ακόμα και σε ηλεκτρονικά μονοπάτια, με αξιοσημείωτα και άκρως ενδιαφέροντα αποτελέσματα.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass