Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΜΙΑ ΠΡΩΤΟΤΥΠΗ ΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΤΗΣ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗΣ ΜΕ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΕΚΤΑΣΕΙΣ

«Τεχνοπαίγνια» στο κέντρο της πόλης

Δημοσίευση: 28 Φεβ 2009 1:17 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 13:27
Μια πολύπτυχη εικαστική εγκατάσταση στην Κεντρική πλατεία της Λάρισας έχει αλλάξει τη συνηθισμένη ατμόσφαιρα της καθημερινότητας δίνοντας την ευκαιρία στους διερχόμενους να λάβουν μέρος σε ένα παιχνίδι με την Τέχνη. Προσωπογραφίες κορυφαίων καλλιτεχνών, διάσημα έργα ζωγραφικής κοσμούν το κέντρο της πόλης και ελκύουν τα βλέμματα του κόσμου μικρών και μεγάλων που με περιέργεια πλησιάζουν για να γίνουν και εκείνοι ένας «Πίνακας στο Πι και Φι». Η ιδέα και η υλοποίησή της ανήκει στο Ελεύθερο Εργαστήρι της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας- Μουσείο Ι.Γ. Κατσίγρα όπου οι καθηγητές και τα μέλη του υπηρετώντας την υπερβατικότητα της τέχνης προσφέρουν διεξόδους και ικανοποιούν θεμελιώδεις ανάγκες του ανθρώπου μέσα από μια υπαίθρια εγκατάσταση στην οποία ο θεατής σίγουρα δεν παραμένει απαθής δέκτης.
ΣΤΟΧΟΣ: Ο ΚΟΣΜΟΣ ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΗ
«Στόχος μας είναι να φέρουμε τον κόσμο πιο κοντά στην Τέχνη και γιατί όχι και στο Μουσείο » σημειώνει σχετικά ο κ. Αντώνης Καρακωνσταντάκης, καθηγητής του Ελεύθερου Εργαστηρίου τονίζοντας ότι κάθε παρουσίαση του Ε.Ε. πραγματοποιείται ύστερα από πολλή μελέτη και σεβασμό προς τον επισκέπτη. Οι επόμενες προγραμματισμένες μεγάλες εκδηλώσεις του Ε.Ε. αφορούν στη γιορτή του Πηνειού και στην Πολιτιστική Μεσογειάδα.
ΕΙΚΑΣΤΙΚΗ…ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΗ ΠΑΡΕΛΑΣΗ
 Επίσης, για το ενδεχόμενο μιας εικαστικής αποκριάτικης παρέλασης μίλησε, με αφορμή τις τωρινές δράσεις του Ε.Ε. , ο πρόεδρος της Πινακοθήκης κ. Μάριος Ξηρομερίτης. «Επιθυμία του Δ.Σ. της Πινακοθήκης Λάρισας είναι να ξαναγυρίσει στην πόλη μας η αποκριάτικη παρέλαση όπου οι στολές των συμμετεχόντων θα έχουν ένα εικαστικό θέμα για το οποίο θα ενημερώνονται γονείς, δάσκαλοι και παιδιά της πόλης από τους καθηγητές του εργαστηρίου από την αρχή του έτους.» Παράλληλα ο κ. Ξηρομερίτης τόνισε ότι τα έργα του Ε.Ε. της Πινακοθήκης θα συνεχίσουν να έχουν γόνιμη και δημιουργική δράση. Οι δωρεές τους σε δημόσιους οργανισμούς της πόλης θα ενισχύουν τον πολυκύτταρο οργανισμό της κοινωνίας μέσα από την ανθρώπινη δημιουργία, συμπλήρωσε. Η εικαστική παρέμβαση θα είναι προσιτή στο κοινό έως και την Καθαρά Δευτέρα.