ΘΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΜΙΛΟ ΦΙΛΩΝ ΘΕΣΣΑΛΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ, ΤΟΝ ΠΟΔΛ ΚΑΙ ΤΗΝ 7η ΕΦΟΡΕΙΑ ΒΥΖΑΝΤΙΝΩΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΣΤΟ «ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΕΙΟ»

Ο ναός του Αγ. Αθανασίου στο Ψυχικό Λάρισας

* Στις 6 Απριλίου

Δημοσίευση: 01 Απρ 2009 2:37 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 13:36
Ο Όμιλος Φίλων Θεσσαλικής Ιστορίας σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Λαρισαίων και την 7η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων διοργανώνει τη Δευτέρα 6 Απριλίου στις 8 μ.μ., στην αίθουσα «Μ. Γρηγοριάδη» στο «Χατζηγιάννειο», εκδήλωση με θέμα: «Ο ναός του Αγίου Αθανασίου στο Ψυχικό Λάρισας και ο Χιονιαδίτης ζωγράφος Ζήκος Μιχαήλ (1842)». Για το μνημείο και το έργο συντήρησής του θα μιλήσουν η προϊστάμενη της 7ης Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων κ. Ασπασία Ντίνα, η αρχαιολόγος κ. Σταρούλα Σδρόλια και η συντηρήτρια κ. Βασιλική Τούλη. Την εκδήλωση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος κ. Σωτήρης Ζαχαριάς.
Ο ναός του Αγίου Αθανασίου
Ο ναός του Αγίου Αθανασίου αποτελεί εξαιρετικό δείγμα θολοσκεπούς βασιλικής του 19ου αιώνα με πέτρινους θόλους, δώδεκα συνολικά, που διακοσμήθηκε από ένα γνωστό συνεργείο Χιονιαδιτών ζωγράφων», έχει αναφέρει σχετικά η κ. Ασπασία Ντίνα, προϊσταμένη της 7ης Εφορείας. Η πρώιμη χρονολογία του σχετικά με άλλους ναούς της ευρύτερης περιοχής, η καλή κατασκευή και κυρίως ο πλούτος της εσωτερικής του διακόσμησης, δείχνουν το ανεβασμένο επίπεδο της τοπικής κοινωνίας που το δημιούργησε. Για τα παραπάνω αλλά και άλλα πολλά ενδιαφέροντα σημεία στην εξέλιξη του ιστορικού ναού στο Ψυχικό Λάρισας θα ενημερωθούν οι ακροατές στις 6 Απριλίου.
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass