ΜΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΕΔΚ

Αφιερωμένο στα παιδιά με αυτισμό το «Παραδοσιακό Χωριό»

Δημοσίευση: 04 Απρ 2009 3:01 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 13:37
Ένα διαφορετικό, ένα εντελώς ξεχωριστό χρώμα θα έχει φέτος η λειτουργία του «Παραδοσιακού Χωριού» που διοργανώνεται από την ΤΕΔΚ Νομού Λάρισας και τον Δήμο Λαρισαίων. Έτσι μετά από πρωτοβουλία του δημάρχου Λαρισαίων και πρόεδρου της ΤΕΔΚ Ν. Λάρισας το «6ο Παραδοσιακό Χωριό» θα είναι φέτος αφιερωμένο στα παιδιά με αυτισμό με σκοπό την ηθική αλλά και την οικονομική στήριξη αυτών των ξεχωριστών παιδιών και των οικογενειών τους.Για 6η συνεχή παρουσία λοιπόν οι Γυναικείοι Συνεταιρισμοί και οι Ενώσεις Γυναικών του Ν. Λάρισας ετοιμάζονται να εκθέσουν τα προϊόντα τους, δίνοντας έτσι ένα ξεχωριστό χρώμα στην πόλη, διατηρώντας ήθη και έθιμα ζωντανά, καλώντας μικρούς και μεγάλους σε αυτό το μεγάλο πανηγύρι της παράδοσης και του πολιτισμού.
Φέτος όμως και για πρώτη φορά οι γυναίκες των Συνεταιρισμών και των Συλλόγων θα βάφουν και θα διακοσμούν φρέσκα πασχαλινά αυγά τα οποία και θα διατίθενται έναντι συμβολικής τιμής με σκοπό τη συγκέντρωση χρημάτων για τα παιδιά με αυτισμό. Παράλληλα γυναίκες του συλλόγου Γυναικών Βρυοτόπου, του Αγροτικού Συνεταιρισμού Γυναικών Ελευθερών και του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού προσέφεραν ευγενικά ξεχωριστές πασχαλινές μαγειρικές συνταγές, οι οποίες και θα διατίθενται για τον παραπάνω σκοπό.
«Φέτος το «Παραδοσιακό Χωριό» που συνδιοργανώνουμε με την ΤΕΔΚ του Νομού Λάρισας προσφέρει όλη του την αγάπη στα παιδιά με αυτισμό. Άλλωστε η δράση αυτή ταιριάζει απόλυτα με την ιδιοσυγκρασία και την ευαισθησία της γυναίκας της υπαίθρου η οποία μπορεί να συνδυάζει άριστα τα καθήκοντα της ως νοικοκυρά αλλά και ως μητέρα. Εμείς από την πλευρά μας θα συνεχίσουμε να παρέχουμε συνεχή στήριξη προς τις γυναίκες της υπαίθρου μας. Σκοπός μας είναι να τις βοηθήσουμε στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μας να ξεπερνούν εμπόδια και προβλήματα ώστε να συνεχίσουν να επιδίδονται με την ευρηματικότητα, την ευαισθησία και την αποτελεσματικότητα που τις διακρίνει, σε νέες δραστηριότητες και στο έργο τους γενικότερα. Και αυτό θα αποβεί προς όφελος της οικονομίας και της κοινωνίας μας συνολικά» δήλωσε σχετικά ο δήμαρχος Λαρισαίων και πρόεδρος της ΤΕΔΚ Ν. Λάρισας κ. Κωνσταντίνος Τζανακούλης, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που έδωσε στο Δημαρχείο, πλαισιωμένος από την πρόεδρο του ΠΟΔΛ κ. Κατερίνα Ζιαζιά-Σουφλιά και την αντιπρόεδρο κ. Βάσω Οικονόμου, παρουσία εκπροσώπων των Γυναικείων Συνεταιρισμών.
Η κ. Ζιαζιά αναφέρθηκε στην παρουσία των καθηγητών των Λεσχών Πολιτισμού, κατά τη διάρκεια της έκθεσης, καθώς οι επισκέπτες θα απολαύσουν χορευτικά συγκροτήματα και εικαστικές παρεμβάσεις.
Οι τελετές έναρξης και λήξης
Να σημειωθεί ότι η έναρξη λειτουργίας του «Παραδοσιακού Χωριού» θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 7 Απριλίου και ώρα 17.30 μ.μ. ενώ η λήξη του θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 11 Απριλίου στις 11.30 π.μ.
Αναλυτικότερα την Τρίτη τα τμήματα εικαστικών συμμετέχουν με εργαστήρι ζωγραφικής σε πήλινο με θέμα: «Παράδοση και πασχαλινές δημιουργίες» τα οποία θα μοιράζονται δωρεάν σε όλα τα παιδιά. Αμέσως μετά την τελετή έναρξης τμήματα παραδοσιακού χορού των Λεσχών Πολιτισμού (Αγίου Κων/νου, Πυροβολικών, Ιπποκράτη – χοροδιδάσκαλος Νίκος Κλείτσας) θα παρουσιάσουν χορούς από τη Θεσσαλία, την Ήπειρο και τη Μακεδονία.
Το Σάββατο 11 Απριλίου, στη λήξη του «6ου Παραδοσιακού Χωριού», τα τμήματα εικαστικών θα συμμετέχουν με εργαστήρια κατασκευής με θέμα:
 «Το καλαθάκι του Λαζάρου», το οποίο θα μοιράζεται δωρεάν σε όλα τα παιδιά.
Ενώ στην τελετή λήξης θα παρουσιάσουν χορούς της πατρίδας μας χορευτικά συγκροτήματα των Λεσχών Πολιτισμού (Νέας Σμύρνης – χοροδιδάσκαλος Δημήτρης Χατζής, Αγίων Σαράντα – δασκάλα χορού Τρυγώνα Γελλαλή, Νεράιδας και Αγίου Αθανασίου – δασκάλα χορού Άννα Πατσοπούλου, Αλκαζάρ και Σ. Σταθμού – δασκάλα χορού Τσικρίκη Γεωργία, Λιβαδακίου – δασκάλα χορού Ελένη Παπαδοπούλου) και το φιλοξενούμενο χορευτικό συγκρότημα του Κέντρου Εργατικής Νεότητας.
Επίσης παραδοσιακούς χορούς θα παρουσιάσει ο Μορφωτικός – Πολιτιστικός Σύλλογος Φαρσάλων «ΘΕΤΙΣ» .
Γ. Ρούστας
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass