Ο ΝΟΜΑΡΧΗΣ Λ. ΚΑΤΣΑΡΟΣ ΠΡΟΑΝΗΓΓΕΙΛΕ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΑΝΟΙΚΤΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΣΤΟ ΟΜΟΛΙΟ

Στηρίζοντας τη θεατρική Τέχνη

*Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η εκδήλωση της Νομαρχίας Λάρισας «Τσέχωφ! Γέλιο ή δάκρυ;»

Δημοσίευση: 04 Απρ 2009 3:05 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 13:37
Έμπρακτη απόδειξη στήριξης της θεατρικής Τέχνης αποτέλεσε η εκδήλωση της Νομαρχίας Λάρισας η οποία με αφορμή τον πρόσφατο εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Θεάτρου έφερε, μέσα από μια συγκινητική εναλλαγή συναισθημάτων, τους Λαρισαίους θεατές για μια ακόμη φορά σε επαφή με το γοητευτικό κόσμο του θεάτρου σημειώνοντας μεγάλη επιτυχία.Την εκδήλωση – θεατρική παράσταση που δόθηκε στο νεοκατασκευασθέν από τη Νομαρχία θέατρο του 4ου Δημοτικού Σχολείου παρακολούθησε πολύς κόσμος που γέλασε, αλλά και δάκρυσε με τα εξαίρετα μονόπρακτα του Τσέχωφ, ερμηνευμένα από Λαρισαίους ηθοποιούς. Προλογίζοντας την εκδήλωση ο Νομάρχης Λάρισας κ. Λουκάς Κατσαρός, αφού τόνισε τη δεδομένη επιλογή της Νομαρχίας να στηρίζει τη θεατρική τέχνη, προανήγγειλε και τη λειτουργία του ανοιχτού Θεάτρου Ομολίου που κατασκεύασε η Νομαρχία, ώστε από το φετινό καλοκαίρι ο νομός να έχει μια ακόμη θεατρική σκηνή στο μυθολογικά φορτισμένο χώρο των Τεμπών.
«Σήμερα, είπε ο κ. Κατσαρός, τιμούμε μια τέχνη υψηλή, μια τέχνη που «ποιεί ήθος».
Και την τιμούμε σε μια περιοχή όπως η Λάρισα και ο νομός η οποία από την αρχαιότητα έχει να επιδείξει πλούσια παράδοση στη διακονία του είδους, όπως αποδεικνύουν τα αρχαία θέατρα που μας κατέλειπαν οι πρόγονοί μας,
Στην εποχή των μαζικών εικόνων που μας διαχέει η τηλεόραση και ο κινηματογράφος, το θέατρο έχει να αντιτάξει την ψυχή, το μεράκι, το ταλέντο και την άμεση επικοινωνία μεταξύ ηθοποιού και κοινού. Η Νομαρχία Λάρισας, κάνοντας πράξη τη στήριξή της προς το θέατρο, τιμά κάθε χρόνο προσφέροντας δωρεάν παραστάσεις στο θεατρόφιλο κοινό και στηρίζοντας όπου και όπως μπορεί τα θεατρικά σχήματα του νομού που μέσα από το μεράκι του ερασιτέχνη υπηρετούν την τέχνη. Ακολούθησε η παράσταση με τίτλο «Τσέχωφ! Γέλιο ή δάκρυ;», μια ανθολογία από κείμενα του μεγάλου Ρώσου συγγραφέα Άντον Τσέχωφ, από το θέατρο «Υπ’ Ατμόν» σε διασκευή και σκηνοθεσία Θεοδώρας Μουκούλη. Οι ηθοποιοί Μάχη Μακρίδου, Ζωή Μουκούλη, Αλίκη Τσάκου, Χαρά Τσιόγγα, Χρήστος Χαλβατζάρας εισέπραξαν το θερμό χειροκρότημα του κοινού για την πολύ καλή ερμηνεία τους, ενώ τη μουσική επιμελήθηκε η Μάρω Καρτώλου και τα σκηνικά κοστούμια «Η ομάδα».
 
  
 
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass