ΑΠΟΝΕΜΗΘΗΚΕ ΧΘΕΣ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ 17ου ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΝΕΩΝ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΣΤΩΝ

Χρυσός Ίππος για την ταινιοθήκη του Βατικανού

* «Αυλαία» σήμερα με αφιέρωμα στον σκηνοθέτη Θ. Μαραγκό και την απονομή των βραβείων

Δημοσίευση: 04 Απρ 2009 22:51 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 13:37
Της Σοφίας Τζιότζιου
Με τον Χρυσό Ίππο τιμήθηκε χθες η ταινιοθήκη του Βατικανού στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου για το 17ο Μεσογειακό Φεστιβάλ Νέων Κινηματογραφιστών που πραγματοποιείται στη Λάρισα. Τον Ίππο παρέλαβε η διευθύντρια της ταινιοθήκης κ. Claudia Di Giovanni, η οποία ευχαρίστησε τους διοργανωτές του φεστιβάλ και όλους τους Λαρισαίους για την τιμή. Η κ. Giovanni τόνισε ότι η ταινιοθήκη του Βατικανού γιορτάζει φέτος τα 50 χρόνια λειτουργίας της, καθώς δημιουργήθηκε το 1959 από τον πάπα Ιωάννη τον 23ο.
Στο κινηματογραφικό αρχείο της ταινιοθήκης είναι καταγεγραμμένοι περισσότεροι από 7.400 τίτλοι, μεταξύ των οποίων ιστορικά ντοκιμαντέρ για τους πάπες και τη δράση της εκκλησίας, ιστορικά και καλλιτεχνικά φιλμ και ταινίες επικαίρων. Η ταινιοθήκη δέχεται συχνά αιτήματα για πρόσβαση στο κινηματογραφικό υλικό της από ιστορικούς και παραγωγούς, ενώ μέρος της έχει ζητηθεί για χρήση σε φεστιβάλ και συνέδρια. «Πρόκειται για μία ταινιοθήκη με λίγο προσωπικό, το οποίο, όμως δουλεύει με πάθος και με τη βοήθεια των νέων τεχνολογιών καταφέραμε να αποκτήσουμε ένα σημαντικό αρχειακό υλικό που αποτελεί την ιστορία όλων μας», υπογράμμισε η διευθύντρια.
Στη συνέχεια προηγήθηκε οπτικοακουστικό υλικό, δείγμα της σπουδαίας «περιουσίας» της ταινιοθήκης.
Προηγήθηκε χαιρετισμός της πρόεδρου του ΠΟΔΛ κ. Αικ. Ζιαζιά-Σουφλιά, η οποία επισήμανε, μεταξύ άλλων, ότι ο δήμος Λάρισας στηρίζει ως θεσμό το Φεστιβάλ, το οποίο χρόνο με το χρόνο αποκτά εμπειρίες και ωριμάζει.
Στη συνέντευξη Τύπου παρευρέθηκε η καλλιτεχνική διευθύντρια του φεστιβάλ κ. Στ. Μπελέση, η οποία ανέφερε ότι σήμερα στις 7 το απόγευμα θα προβληθεί το Γ’ μέρος του μεσογειακού διαγωνιστικού τμήματος. Στις 8:30 θα τιμηθεί με το Χρυσό Ίππο καριέρας για την προσφορά του στην 7η Τέχνη ο γνωστός Έλληνας σκηνοθέτης Θόδωρος Μαραγκός, ενώ το φεστιβάλ θα ολοκληρωθεί στις 11 μ.μ. με την προβολή της ταινίας «Κραυγή γυναικών» με πρωταγωνίστρια τη Μελίνα Μερκούρη, αφού φέτος συμπληρώνονται 15 χρόνια από τότε που έφυγε από κοντά μας.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass