ΜΕ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ «ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΕΙΟ»

Αφιέρωμα στην παιδική λογοτεχνία

Δημοσίευση: 06 Απρ 2009 3:23 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 13:37
 Η Δημοτική Βιβλιοθήκη του Πολιτιστικού Οργανισμού Δ. Λαρισαίων και το Πολιτιστικό Κέντρο Εκπαιδευτικών Λάρισας διοργανώνουν με αφορμή τον παγκόσμιο εορτασμό της Ημέρας του Παιδικού Βιβλίου, εκδηλώσεις – αφιέρωμα στην παιδική λογοτεχνία. Σκοπός των εκδηλώσεων είναι η γνωριμία των μαθητών με την παιδική λογοτεχνία προκειμένου να συνειδητοποιήσουν ότι με το βιβλίο και τη λογοτεχνία εξυψώνεται το πνεύμα του ανθρώπου, να κατανοήσουν ότι με το βιβλίο και τη λογοτεχνία γνωρίζουν το μεγαλείο της ανθρώπινης ζωής, να αναπτυχθεί η φαντασία τους ακούγοντας το λογοτεχνικό κείμενο και να αποτυπώσουν στο χαρτί ό,τι φαντάζονται. Επίσης δίνεται η ευκαιρία στους μαθητές να γνωρίσουν τους δημιουργούς και να έλθουν σ’ επαφή με τη διαδικασία και την εμπειρία της δημιουργίας. Οι εκδηλώσεις θα γίνουν στο «Χατζηγιάννειο», από σήμερα Δευτέρα 6 Απριλίου έως και Παρασκευή 10 Απριλίου από τις 10 π.μ. έως τη 1 μ.μ.
Το πρόγραμμα έχει ως εξής: Σήμερα Δευτέρα Παναγιωτοπούλου – Ρίζου Λίτσα , αύριο Τρίτη Χαραλάς Κώστας, Τετάρτη 8 Απριλίου Βιβλιοπαιχνίδια «Φτιάχνω το δικό μου βιβλίο» με τις εμψυχώτριες θεατρικού παιχνιδιού των Λεσχών Πολιτισμού: Καραγιώργου Β., Τσικρίκη Στ., Τσικρίκη Γ., Νταναβάρα Στ., Δεληγιάννη Δ. και τους καθηγητές ζωγραφικής: Σφυρή Χρ., Καραμαλίγκα Ζ., Μαρτζέλη Θ., Αντωνιάδη Χρ., Καλαμάρα Γ., Τζήμουλα Μ., Γιωτάκη, Πέμπτη 9 Απριλίου «Αφήγηση ιστορίας με κόμικς» από την εκπαιδευτικό-μελετήτρια π. λογοτεχνίας Καλαφάτη Ζωή και τον σκιτσογράφο Νικολάου Γιάννη, Παρασκευή 10 Απριλίου παράσταση του «Τιριτόμπα» με τη «Η ΜΑΓΙΣΣΑ ΠΟΥΦ – ΠΟΥΦ». Οι εκπαιδευτικοί των τάξεων που θα δηλώσουν συμμετοχή θ’ αναλάβουν να προετοιμάσουν τους μαθητές για τον /την συγγραφέα που θα επισκεφθούν, διαβάζοντας κάποια έργα του και αναζητώντας την εργογραφία του. Για διευκόλυνση η Δημοτική Βιβλιοθήκη έχει προμηθευτεί τα βιβλία των συγγραφέων και τα διαθέτει προς δανεισμό. Επίσης στον ίδιο χώρο θα λειτουργεί έκθεση βιβλίων των παραπάνω συγγραφέων καθώς και άλλων της παιδικής λογοτεχνίας. Πληροφορίες στη Δημοτική Βιβλιοθήκη στο τηλ. 2410-671.173 και ώρες 9 π.μ.- 2 μ.μ.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass