ΣΕ ΜΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ ΣΤΙΣ 30 ΜΑΪΟΥ

Αυτοσχεδιασμός στον παραδοσιακό χορό

Δημοσίευση: 18 Απρ 2009 16:18 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 13:48
Τι είναι αυτό που κινεί την ιστορία, την επιστήμη, τον πολιτισμό, τον κόσμο όλο;
Ίσως μια ιδέα, μια έμπνευση της στιγμής ή καλύτερα ένας... αυτοσχεδιασμός; Άνθρωποι ερωτευμένοι με το αντικείμενο της ενασχόλησής τους, αφού πρώτα το ερευνήσουν, το βιώσουν και το κατανοήσουν βάζουν το δικό τους στίγμα στην εξέλιξή του. Η χορευτική ομάδα του Κέντρου Λαογραφικών Ερευνών καλεί όσους το επιθυμούν να ζήσουν από κοντά το μεγαλείο της έκφρασης, τη μοναδικότητα της στιγμής του αυτοσχεδιασμού στον παραδοσιακό χορό, στο χορό που κεντρίζει τη φαντασία του χορευτή.
Περισσότεροι από διακόσιοι χορευτές, θα μεταφέρουν στον κόσμο την ποικιλομορφία που προσφέρει ο αυτοσχεδιασμός, όπως εμφανίζεται από άκρη σε άκρη της Ελλάδας. Σε μια παράσταση με κεντρικό θέμα την ποικιλία του αυτοσχεδιασμού στην κίνηση, στο λόγο, στη μελωδία και την επιρροή που έχει στην ελληνική παράδοση. Οι αυτοσχεδιαστικές κινήσεις των πρωτοχορευτών ανδρών και γυναικών, οι αρμονικά δεμένες κινήσεις των ζευγαριών που αυτοσχεδιάζουν σαν ένα σώμα μέσα στο χώρο, οι αναλλοίωτες κινήσεις των ομάδων που διαγράφουν λαβύρινθους από τον καιρό του Μινώταυρου ακόμα, τα αυτοσχέδια παιδικά παιχνίδια, η επικοινωνία των μουσικών με τους χορευτές σε διαλόγους κινητικής και μουσικής έκφρασης, είναι κάποια από αυτά που θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν όσοι θα βρίσκονται στη μοναδική αυτή παράσταση. Οι θεατές, οι χορευτές, οι μουσικοί, οι ηθοποιοί, τα τραγούδια, τα χρώματα των φορεσιών, τα σχήματα, και πάνω απ’ όλα η γοητεία του απρόβλεπτου ανταμώνουν σε χρόνο πραγματικό και συναντούν τον αυτοσχεδιασμό στις 30 Μαΐου ημέρα Σάββατο, στις 9.30 μ.μ. στο Κηποθέατρο.
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass