ΑΡΧΙΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΤΟ 7ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΦΛΑΟΥΤΟΥ

Το φλάουτο έχει την τιμητική του

*Ογδόντα φλαουτίστες από τριάντα χώρες συμμετέχουν στις «Ημέρες Πλαγίαυλου 2009»

Δημοσίευση: 22 Απρ 2009 2:25 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 13:48
Διακεκριμένοι φλαουτίστες, πανεπιστημιακοί, μεταξύ των οποίων οι Ματίας Τσίγκλερ, Αντρέα Ολίβα, Γουίσαμ Μπουστάνι, Τρέβορ Γουάι, Ρέιτσελ Μπράουν, Νίκος Νικόπουλος, αλλά και άλλοι μουσικοί, ανάμεσά τους οι Δέσποινα Αποστόλου, Δημήτρης Δημόπουλος, Λουντμίλα Πασχαλίδου, Γιουμίκο Ουράμπε, Ιάσων Ιωάννου, θα πάρουν μέρος στο 7ο Διεθνές Φεστιβάλ Φλάουτου της Λάρισας που ξεκινά σήμερα με διαγωνισμό ανοιχτό στο κοινό στις 9 π.μ. στο Δημοτικό Ωδείο και θα διαρκέσει έως το Σάββατο 25 Απριλίου. Πρόκειται για ένα μοναδικό γεγονός καθώς ογδόντα περίπου φλαουτίστες από τριάντα χώρες συμμετέχουν στο Μεσογειακό Διαγωνισμό Φλάουτου, στις «Ημέρες Πλαγίαυλου 2009». Την επιμέλεια του προγράμματος έχει ο Νίκος Νικόπουλος και η διοργάνωση ανήκει στην Πολιτιστική Εταιρεία «FluteArt».
Συμμετέχουν οι φλαουτίστες: Andras Adorjan/Δανία-Ουγγαρία, Γιάννης Ανισέγκος, Wissam Boustany/Αγγλία-Λίβανος, Rachel Brown/Αγγλία, Ναταλία Γεράκη, Νικολός Δημόπουλος, Jean-Claude Gerard/Γαλλία, Carlo Jans/Λουξεμβούργο, Νίκος Κουκής, Δημήτρης Κούντουρας, Νίκος Νικόπουλος, Andrea Oliva/ Ιταλία, Tamar Romach/Ισραήλ, Jihoon Shin/Κορέα, Βαγγέλης Σταθουλόπουλος, Δημήτρης Φωτόπουλος, Trevor Wye/Αγγλία, Κατερίνα Τσεντς/Γερμανία-Ελλάδα, Matthias Ziegler/Ελβετία. Άλλοι καλλιτέχνες που συμμετέχουν είναι οι πιανίστες Δέσποινα Αποστόλου, Δημήτρης Δημόπουλος, Λουντμίλα Πασχαλίδου/Ρωσία-Ελλάδα, Beata Pincetic/Κροατία-Ελλάδα, Χρήστος Σακελλαρίδης, Aleksander Szram/Αγγλία, Yumiko Urabe/Ιαπωνία Γερμανία και οι Ιάσων Ιωάννου-μπαρόκ τσέλο, Κώστας Καραγεωργόπουλος-βιολί, Αγγέλα Κοκολάνη-βιόλα, Ευμορφία Παπαδημητρίου-βιολί, Ήβη Παπαθανασίου-τσέλο και Μαρκέλλος Χρυσικόπουλος-τσέμπαλο. Επιπλέον, στο Μεσογειακό Διαγωνισμό Φλάουτου θα λάβουν μέρος ογδόντα νέοι φλαουτίστες από τριάντα χώρες: Αγγλία, Αυστραλία, Αυστρία, Βέλγιο, Βενεζουέλα, Βουλγαρία, Βραζιλία, Γαλλία, Γερμανία, Γεωργία, Ελβετία, Ελλάδα, ΗΠΑ, Ιαπωνία, Ισπανία, Ιταλία, Ιρλανδία, Ισραήλ, Κίνα, Κολομβία, Κορέα, Κροατία, Νότια Αφρική, Ουγγαρία, Πολωνία, Πορτογαλία, Ρουμανία, Ρωσία, Σερβία, Σλοβενία, Ταϊβάν, Τουρκία και Φιλανδία.
*ΕΝΑΡΚΤΗΡΙΑ ΣΥΝΑΥΛΙΑ 1 μ.μ.
Το Φεστιβάλ υποδέχεται τους συμμετέχοντες με τη Ναταλία Γεράκη και το Βαγγέλη Σταθουλόπουλο σε ένα πρόγραμμα αποτελούμενο από έργα Ελλήνων συνθετών αλλά και συνθέσεις ξένων δημιουργών εμπνευσμένες από τον ελληνικό πολιτισμό. Ακολουθούν μαθήματα και διαλέξεις ενώ στις 9 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί συναυλία αφιέρωμα στον Μακοβέι. Αναλυτικότερα το πρόγραμμα έχει ως εξής:
*ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΧΕΝΤΕΛ Ι
Εισαγωγική διάλεξη και εργαστήρι πάνω στην ερμηνευτική πρακτική του Baroque με τον Δημήτρη Κούντουρα.
*ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΧΕΝΤΕΛ ΙΙ
Μaster Class πάνω σε έργα Χέντελ με τη Rachel Brown, διεθνώς εξέχουσα προσωπικότητα στο χώρο της παλιάς μουσικής.
*ΡΕΣΙΤΑΛ ΜΕ ΣΟΝΑΤΕΣ ΧΕΝΤΕΛ
Ο Andrea Oliva, με αφορμή το καινούριο του CD με έργα Χέντελ, θα ερμηνεύσει σονάτες από το opus 1.
*MASTER CLASS ΦΛΑΟΥΤΟΥ
με τον διεθνούς φήμης φλαουτίστα Andras Adorjan, καθηγητή στην Κρατική Μουσική Ακαδημία του Μονάχου.
*MASTER CLASS: ΒΑΣΙΚΑ ΕΡΓΑ ΤΟΥ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΡΕΠΕΡΤΟΡΙΟΥ
με τον Matthias Ziegler. Μια συνολική αναφορά στις σύγχρονες τεχνικές του οργάνου μέσα από τη διδασκαλία
συγκεκριμένων έργων για σόλο φλάουτο.
*MΑΘΗΜΑ ΤΕΛΕΙΟΠΟΙΗΣΗΣ: ΟΡΧΗΣΤΡΙΚΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ
με τον Andrea Oliva, 1ο φλάουτο στη Συμφωνική Ορχήστρα St. Cecilia της Ρώμης.
*ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ: «ΔΟΥΛΕΥΟΝΤΑΣ ΜΕ ΑΓΑΠΗ»
με τον Wissam Boustany. Ο επικεφαλής καθηγητής του τμήματος φλάουτου του Κολεγίου Trinity του Λονδίνου
θα μιλήσει διεξοδικά για τις μεθόδους διδασκαλίας και ερμηνείας.
*ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟ ΖΕΣΤΑΜΑ
Ο διακεκριμένος φλαουτίστας και παιδαγωγός Trevor Wye θα παρουσιάσει τις δικές του μεθόδους μελέτης.
*ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ-ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΣΥΝΟΛΩΝ ΦΛΑΟΥΤΟΥ
με τους μαθητές του Φεστιβάλ. Διδασκαλία–συντονισμός: Carlo Jans, Κατερίνα Τσεντς, Δημήτρης Φωτόπουλος.
*ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ
Ο Jean-Claude Gerard, επί σειρά ετών καθηγητής στις Κρατικές Μουσικές Ακαδημίες του Αννόβερου και της Στουτγάρδης, συζητά με δασκάλους και μαθητές για ζητήματα που αφορούν στη διδασκαλία του φλάουτου. Σημειώνεται ότι πληροφορίες σχετικά με το φεστιβάλ μπορούν να αναζητήσουν οι ενδιαφερόμενοι στην ιστοσελίδα www.flutemeetings.com. e.mail: info@flutemeetings.com και στο τηλέφωνο 2410.531960 στην κ. Βάνα Φαρμακιώτη από τις 10 π.μ. έως τις 2 μ.μ.. Επίσης το δικαίωμα συμμετοχής είναι 110 ευρώ και περιλαμβάνει τη συμμετοχή σε όλες τις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ (συναυλίες, σεμινάρια, εργαστήρια, διαλέξεις κ.τ.λ.). Το ποσό του δικαιώματος συμμετοχής δεν είναι δυνατόν να επιστραφεί. Για όσους επιθυμούν να παρακολουθήσουν συγκεκριμένες συναυλίες και όχι το σύνολο των εκδηλώσεων ισχύουν τα παρακάτω: ημερήσιο εισιτήριο: 50 ευρώ -επιτρέπει την παρακολούθηση όλων των εκδηλώσεων μιας ημέρας, εισιτήρια συναυλιών: 10 ευρώ (ενήλικοι), 5 ευρώ (μαθητές).
 
 
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass